2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Audio-Technica ATH-CHX7iS SonicFuel fülhallgató

Az alany a gyártó 2013. októberében bemutatott különleges, hibrid kialakítású fülhallgatóinak "nagyobb", drágább tesója.

[ ÚJ TESZT ]

Külcsín, tartozékok

A dobozt kézbe véve a legelső reakcióm az volt, hogy eltátottam a szám. A füles hatalmas, jómagam is nehezen hittem el, amit látok. Maga a dizájn figyelmet követel, mivel az egész piszkosul jól néz ki, legalábbis ami az én véleményemet illeti. Vonzza is a szemeket nagy sikerrel, merthogy rendszeresen megcsodálják, mutatkozzak vele bárhol. A különleges, kissé egyedi formaterv tehát beválni látszik. A mutatós külső persze nem minden, legtöbbeknek a kevésbé fontos tulajdonságok egyike.

A külső oldala szálcsiszolt fém, rajta a gyártó logójával. Ezen és a közepes keménységű szilikonpárnákon kívül minden más műanyag. A párnákból két méretet kapunk, az S méretűek a helyükön hevernek, az M méretűeket pedig a tárolótasakban találjuk.

A füles szalagkábeles, ami elég vékonyka, nem tűnik túl strapabírónak. Reméljük, hogy a látszat csal. A vezeték egyébként minden, csak nem gubancolódásmentes. A jacknél 90 fokos törés van, mögé pedig egy törésgátló gumibevonatot raktak.

Az Y résznél egy vezérlőt találunk, rajta egy gombbal, melynek két funkcióját bizonyára mindenki kitalálja, valamint egy hangerőszabályzó csúszkát. Utóbbi nem szoftveresen vezérel, mely megoldás számomra kifejezetten szimpatikus. Az azonban már kevésbé, hogy túl könnyen csúszik, ugyanis itt-ott még a ruházattal is sikeresen elállítom az épp aktuális hangerőt, ha matatok valamit.

Az M jelzés csalóka, ez a méret valódi lapátfülűeknek készült

Az egy eurós a száz forintos méretének felel meg

Létezik vezérlő és mikrofon nélküli változat is, ATH-CHX7 névre keresztelve

A tartozékok listája egyszemélyes, ami konkrétan egy tárolótasakot takar. Bár ránézésre inkább puha tasak benyomását kelti, nem így van. A kérdést, hogy milyen gondolattal és milyen füleshez tervezték, sajnos nem tudom megválaszolni.

Ehhez a fülhallgatóhoz olyan pici, hogy első nekifutásra két percembe telt, amíg sikerült belegyömöszölni, pedig csomagolásban profi vagyok. Tizenöt percnyi gyakorlást követően ezt sikerült fél percre csökkenteni, némi idegbajjal megfűszerezve. Azt hiszem, bizonyos személyeknek a méretezést még gyakorolni kellett volna.

Igen, ami nem kevés gyakorlást igényel, az pont a fülest oda betenni

Csipesz nincs, ami egyeseknek fájó pont lehet. Sajnos sportoláshoz nem a legmegfelelőbb darab, de egy ilyen apróság igazán elférhetett volna a dobozban.

Térjünk rá egy lényegesebb dologra, mégpedig arra a bizonyos hibrid megnevezésű kialakításra. A gyártó leírása szerint a célja, hogy a hagyományos fülesek kényelmét kombinálja az “agybadugós“ fülhallgatók stabilitásával és izolációs képességével.

Nos, ez az állítás nem reális. Bár a fülbe kellően beleül, futáshoz például nem merném ajánlani teljes szívből. Ki nem esik, csupán hajlamos a mocorgásra. Ennek köszönhetően különben a szilikonharangok hajlamosak fura hangokat hallatni, amelyek bár nagy hangerő mellett már nem hallatszanak, de attól még ott vannak. A nagyobb bibi az, hogy az izoláció konkrétan nulla. Ha azt írom, hogy öt százaléknyit eltompít a külső hanghatásokból, talán az is túlzás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Prestigio MultiPhone 5455 DUO - a középső fiú

    4.5"-os telefont kerestem minimum qHD felbontással, ill. 2 maggal és 1GB RAM-mal, hardveres gombokkal, 40.000-ért.

  • Vsonic VSD3 bemutató

    A Vsonic nevű kínai IEM gyártót leginkább az ár/érték aránya tette híresé, ennek fényében mertem meghallgatás nélkül VSD3-at rendelni.

  • Vsonic VSD3S bemutató

    A shenzeni kristálykagyló jó ár/érték aránnyal, jó hangzással, cserélhető kábellel bír, és még kényelmesen is használható.

  • Skullcandy prémium fejhallgatók

    A Skullcandy három, igényesebb hallgatóságot (és vastagabb pénztárcát) megcélzó fülesét mutatom be nektek.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.