2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Apple PowerBook G4 újraélesztés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Milyen egy Apple notebook belülről?

[ ÚJ TESZT ]

Sztori

Történt nemrég, hogy egy barátom vásárolt az Ebay-en egy Mac PowerBook G4-et. Természetesen, hogy ne legyen egyszerű az élet, egy gányolt töltőt kapott hozzá, amit rádugva azonnal füst szállt fel a gépből. ekkor keresett meg, hogy derítsem ki, mi baja lett a gépnek, illetve keressek a töltőre megoldást. (Az akku már a gép érkezésekor is üres volt, és ismerni sem ismertünk senki Powerbookkal.)

Sok jót nem ígért a füst, de belekezdtem, már csak az is érdekelt, hogy milyen egy Mac noti belseje, és mindenképp ki kellett deríteni, hogy mi füstölt.
Szerencsére a tulaj elkezdte már szétszedni (elmesélte, hogyan kell, hát nem egyszerű folyamat), így a tető leszedését nem kellett végigjátszanom...

[P:C](IMG:http://images.netbag.hu/20090802/18295141276.JPG)Powerbook G4(/IMG)

Powerbook G4 [Nagyban]

Ez elvileg úgy zajlik, hogy körben kicsavaródnak a csavarok, majd a ház belsejében levő alumínium füleket kell finoman benyúlva kiakasztani. Alumínium füleket, mert ez egy Powerbook G4 Aluminum (bár lehet hogy Titanium, nem sok különbséget láttam képek alapján, de az anyag alumíniumnak tűnt). A teljes ház alumíniumból van - szerintem nehezebb némileg, mint az átlagos 15"-os notik, de rettenetesen masszív, nem nyeklik, nem hajlik, nem nyiszog.

A gép külseje amúgy az Apple-ektől megszokott letisztult, egyszerű. Semmi zavaró LED, csiricsáréság. A csatlakozók a gép két oldalán találhatók, DVI, IEEE1394, modem, LAN (AppleTalk -nak néztem először, nem értek a lovakhoz ám...), és USB aljzatok is vannak a PowerBookon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.