2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android programajánló

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Rövid összefoglaló arról, hogy milyen programokat érdemes használnia egy Androidosnak.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, első pakk

Először is üdvözlök Mindenkit, köszönöm, hogy a cikkemet olvasod! Remélem hasznotokra fog válni, hisz igény tudtommal van/volt/lesz az ilyen irományokra.

Szeretném rögtön leszögezni, hogy az itt található program-ajánlások az én javaslataim! Ez a cikkem nem az egyes programok teszteléséről hivatott szólni, csak nagyon röviden ismertetem az ajánlott programokat, hogy könnyebb legyen csemegézni belőlük.
Lesz köztük ingyenes, és fizetős program is (hála az Égnek, már kis hazánkban is elérhető ez az opció végre). A sorrend mindentől független (részben az Appbrain miatt ilyen, meg attól, hogy mikor mi jutott eszembe :) ) nem rangsorban van!

Harmadszor: ha van olyan program, ami szerinted kedves Olvasó, még ajánlott, ne habozz, keress meg, és folytatom a cikket egy újabb résszel, mivel töménytelen mennyiségű (hasznos és haszontalan) program elérhető Androidra.

Kedvenc Androidos programjaim

AppBrain: eme alkalmazás legfőbb ismérve - én ezekért használom csak - hogy ki tudja listázni, milyen programokat használok, és azt feltölti az appbrain.com/my_apps oldalra. A másik, ennél is jobb tulajdonsága, hogy segítségével közvetlenül lehet programokat telepíteni a telefonra.
Ennek menete röviden: a honlapon a kívánt alkalmazásnál az install-ra kattintunk, majd a telefonon az app segítségével szinkronizálunk egyet, és máris települ a PCn kiválasztott program.
Különösen ajánlott!

IntegralCalc: a program integrálja az általunk megadott függvényt, a megadott határokon belül, és kiszámítja a függvény alatti területet is. Függvény rajzolásra önmagában nem képes, ahhoz a következő program kell:

Function Inspector PRO: (fizetős) függvény rajzoló program. Képes akár 3 függvényt is egy koordináta rendszerben ábrázolni, különböző színekkel. Nagyon testre szabható, hasznos program. Van Lite (ingyenes) verziója is, az kicsit butácskább.

AndroZip Pro File Manager: (fizetős) fájlkezelő program, de leginkább (én legalábbis) a különböző tömörített fájlok kezelése (ki- betömörítés) miatt használom (ZIP, RAR, 7ZIP, GZIP, TAR, BZIP2). Van ingyenes is belőle, ami természetesen kisebb tudású.

Made In Hungary: a programban a magyar nyelvű ingyenes és fizetős programokat kategória szerint lehet böngészni

Pénzcentrum: a legközelebbi ATM és bankfiók megtalálásban segít. Térképen meg is mutatja (Google Maps). Beállítható az általunk preferált bank.

RealCalc Scientific Calculator: tudományos számológép, rengeteg funkcióval.
Különösen ajánlott!

Zedge Ringtones & Wallpapers: rengeteg háttérkép, csengőhang, figyelmeztető hang közül lehet választani a híres Zedge gyűjteményből. Nagyon fontos megemlítenem, hogy az elsőosztályú háttérképeket tökéletesen illeszti a kijelzőre, nem torzítja, hisz csak a telefonra való méreteket mutatja. A programból közvetlenül be lehet állítani a kívánt hátteret, hangokat.
Különösen ajánlott!

Gmote: WiFin keresztül lehet irányítani a gépet. A kijelző egy tapipaddá alakul. Nagyon hasznos lehet, ha az ember lusta megmozdulni az egérért :) Természetesen kell hozzá egy kliens a PC-re. (Tud még pár dolgot, lsd. a linken.)
Ajánlott!

Battery Monitor Widget Pro: (fizetős) akksi monitorozó program. Adatokat gyűjt az akksiról, és azokat grafikonon is megmutatja. Például: akksi hőmérséklete, töltöttségi szint, feszültségi szint, hátralévő idő a lemerülésig... A widgetje saját ízlésünk szerint variálható attól függően, hogy mit akarunk látni rajta. Tudja százalékonként mutatni a töltöttséget. Ebből is van ingyenes a Marketen.
Ajánlott!

BPmenetrend: budapestieknek létszükséglet ez a program! Miért? Mert OFFLINE és az összes tömegközlekedési eszköz menetrendjét tudja. Be lehet állítani kedvenc járatokat, amit a program kezdőoldalán láthatunk majd minden megnyitáskor. A tömegközlekedési eszközök (továbbiakban BMV: Busz-Metró-Villamos) következő indulási idejét mutatja az adott megállóban, így nem kell keresgélni, számolgatni sem.
Különösen ajánlott!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.