2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android kezdőknek

Ha ez az első androidos telefonod, akkor ez a cikk neked szól.

[ ÚJ TESZT ]

Memóriakártya, Google Account

4. Memóriakártya formázása

Ezt a lépést csak akkor kell megcsinálnod, ha nem a gyári memóriakártyát akarod használni a telefonban, hanem beszereztél egy másikat. Ha a gyárit használod, ezt a lépést át is ugorhatod.

SD-kártya formázása: Menj a Beállítások menüpontba, és ott válaszd az SD-kártya és telefon tárhely beállításai lehetőséget. Itt válaszd az SD-kártya leválasztása lehetőséget, majd ha ezt megcsinálta a telefon, akkor nyomd meg az SD-kártya formázása pontot.

A készülék meg fogja kérdezni, hogy biztos vagy-e a dolgodban, mert így mindent törölni fog a kártyáról, de ez szükséges lépés, mert csak így lehetsz biztos abban, hogy a telefon és a memóriakártya megfelelően fognak együttműködni, nem lesz akadás (ilyenkor telepíti a telefon a kártyára a szükséges rendszerfájlokat). Ha ezzel megvagy, lépj vissza a kezdőképernyőre.

5. Google account megadása

Ha még nincs google accountod (egy olyan e-mail cím, ami a google-nél van előfizetve, pl. GMail), akkor hozz létre egyet. Ezt megteheted a telefonon is. A menete a következő: Beállítások, Fiók- és szinkronizálási lehetőségek, Fiók hozzáadása. Ezen belül válaszd a Google lehetőséget. Itt Add a Google Account, Next, Create, és hozd létre az e-mail címet (ha már van számlád, akkor válaszd a Sign in lehetőséget, és lépj be). Ha készen vagy, pipáld ki a Back up data melletti kis kockát, és a telefon máris szinkronizálni fogja a google accountodban lévő adataidat. Ezután nyomd meg a Finish setup-ot. Menj vissza a Beállítások, Fiókok és szinkronizálás menübe, és itt kattints rá az e-mail címre, amit megadtál. Pipáld ki azokat a dolgokat, amiket szinkronizálni akarsz, és a telefon máris lerántja az e-maileket, névjegyzéket, naptárat és amit még akarsz. Ha mégsem indul el a szinkronizálás, akkor a vissza gomb megnyomása után pipáld ki az Adatkapcsolat a háttérben és az Automatikus szinkronizálás pontokat.

A google account-hoz egy kis segítség a SmartphonePro oldalról innen, és a Dynamic Art Studio oldaláról innen.

6. Névjegyzék, naptár, szinkronizálás

A google account Címtárába kell beírni vagy átmásolni a névjegyeidet, hogy azok megjelenjenek a telefonon a szinkronizálás után. Nekem az volt a legegyszerűbb, hogy beírtam ide minden kontaktomat e-mail címmel, mindenféle adattal együtt. A google account Címtárának feltöltésére különféle szinkronizálási lehetőségek vannak, amiket itt most nem részletezek, mivel ha a neten rákeresel, könnyen meg fogod találni a pontos leírást mindenféle telefonhoz. Ugyanígy azok az adataid, amiket beírtál a google account Naptárba, meg fognak jelenni a telefon naptárában.

7. Market - az alkalmazások tárháza

Menj be a Menübe (a kijelző alsó sorában lévő nyíl, vagy sok kis kocka, vagy hasonló ikon), és nyomd meg a Market ikonját (fehér papírzacskón kukkoló kis zöld robot). A legtöbb készüléken a gyári beállításokban már eleve kiteszik a főképernyőre, ebben az esetben nem kell a Menüben keresgélned.

Ha megnyomod a Market ikonját, feljön a Terms and Conditions, itt válaszd az Accept gombot. Ezután feltűnik a Market felülete, amin az alábbihoz hasonló képet fogsz látni.

Az Apps menüpontban megtalálod az összes letölthető alkalmazást kategóriákra bontva (Eszközök, Fényképezés, Időjárás, Kommunikáció, Közösségi, Pénzügyek, Sport stb.).

A Games menüben a játékok vannak kategóriák szerint (Arcade és akció, Kártya és kaszinó, Logikai és kirakós stb.). A Downloads fül alatt vannak azok a programok, amik már le vannak töltve a telefonodra. Az első Marketre történő fellépéskor a Gmail és a Google Maps automatikusan letöltődik.

Ha le akarsz tölteni egy programot a Marketről, nyomd meg a program ikonját, és a bejövő oldal tetejénél az Install felirat alatt nyomd meg a Free feliratot vagy a Buy szó alatt lévő összeget. Ezután nyomd meg az ugyanott feltűnő OK gombot. Ha ingyenes alkalmazást választottál, a telefon máris elkezdi a letöltést, vagy ha rendszerprogramról van szó, akkor kiírja, hogy a készülék működését milyen módon fogja befolyásolni a program, és milyen dolgokhoz lesz hozzáférése. Ha megfelelnek a feltételek, fogadd el, ha nem, akkor kiléphetsz mentés nélkül.

Fizetős alkalmazásoknál egy fokkal bonyolultabb a dolog, mert közbe kell iktatni a fizetést. A fizetős alkalmazások megvételének a menete: a Buy felirat alatti összeg megnyomása után nyomd meg a feltűnő OK gombot. Ezután a Select payment method-nál add meg a bankkártyád számát, majd nyomd meg a Save gombot. Itt egy kicsit várni kell, mert a rendszer ellenőrzi a megadott bankszámlát. Általában ilyenkor zárolnak egy kisebb összeget (2-500,- forint), ellenőrzés céljából, ezt később visszakapod. Ha megtörtént az ellenőrzés, megjelenik a Buy gomb, nyomd meg, és már meg is vásároltad az alkalmazást, elindul a telepítés a telefonodra. A program telepítése után 15 perced van, hogy meggondold magad, és visszacsináld a vásárlást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.