2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android appok letöltése PC-re...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

... hogy ne kelljen minden custom ROM után egyenként töltögetni mindent újra.

[ ÚJ TESZT ]

Elég sok telefont csinálok mostanában szoftveresen, javítás vagy custom rom telepítése után sokszor gondolkoztam azon milyen jó lenne ha nem kéne mindig egyesével letölteni az appokat marketről Google Playről.

A végső lökést az adta meg, hogy kijött a füst a routeremből, és köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet. Falun nincs 3G, EDGE-dzsel pedig kínszenvedés letölteni.

Némi keresgélés után sikerült találni egy progit amivel mindez megoldható. A használatához nem kell root, csak egy fájlkezelő, valamint engedélyeznünk kell az ismeretlen forrású appok telepítését.

Real APK Leecher by Nhat Cuong

Maga a program 3.7MB, innen lehet letölteni. Letöltés után nincs más dolgunk mint kicsomagolni és elindítani.

Indítás után a konfigurációs ablak fogad:

Első körben meg kell adnunk a Google accountunkhoz tartozó email címet és jelszót.Mivel ez eléggé aggályos biztonsági szempontból ajánlott csinálni egy új accountot, amit ezen kívül nem használunk,én is így csináltam.

Szükségünk lesz még az accounthoz tartozó device ID-re is, amit két módon tudunk kideríteni.

Letöltjük a Device-ID nevezetű appot a Playről.

Vagy bepötyögjük a tárcsázóba a *#*#8255#*#* kódot, aztán a felbukkanó ablakból kikeressük a "Device-ID" sort, és bepötyögjük az "android-" mögötti részt a progiba.

Erről a részről van szó:

A következő lépés az ország megadása, valamint az alapértelmezett letöltési mappa beállítása, ehhez nem fűznék hozzá sok mindent.

Beállíthatjuk azt is, hogy a találatok közül hányat mutasson, de a 10 bőven elég, tudjuk mit keresünk.

Ha ezekkel megvagyunk használatba is vehetjük a progit, a következő kép fog fogadni:

A letöltéshez pötyögjük be a kívánt app nevét a keresőbe, majd jelöljük ki a listán a megfelelő appot. Fontos, hogy MINDIG jelöljük ki bal gombbal, különben nem működik a dolog. Ha kijelöltük jobb klikkel tudjuk letölteni.

Így néz ki a dolog:

Ha ez megvan nincs más dolgunk megkeresni a letöltött .apk fájlt, és rámásolni a telefon memóriakártyájára, majd egy fájlkezelővel telepíteni.

A progi tudása nem merül ki ennyiben, a kereső elég összetett, lehet gyártó és telepítőcsomag névre, sőt, kulcsszóra is keresni vele, valamint képes a korábban mentett appok verziójának ellenőrzésére és frissítésére is.

Nagyjából így néz ki a dolog, remélem másnak is hasznos lesz. Ha lesz időm és érdeklődés készülni fognak még az androidos témával foglalkozó írások, elsőre ennyit tudtam.

Ez az első logoutos cikkem, bármilyen stilisztikai kritikát meghallgatok, sőt, szívesen veszem őket.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.