2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android - Hasznos programok I.

Itt gyűjtöttem össze a reményeim szerint sokak számára hasznos alkalmazásokat, lehet csemegézni!

[ ÚJ TESZT ]

SZERVEZÉS

Jorte - naptár *

Nagyon jó naptár, a legtöbb telefonon gyárilag telepített verziónál sokkal jobban paraméterezhető. Van heti, kétheti, háromheti és havi nézet, ezen felül a színeket is beállíthatjuk a saját elképzelésünknek megfelelően. Ki lehet választani, hogy a Google naptárat vegye alapnak, vagy csak azokat a bejegyzéseket jelenítse meg, amiket a telefonon ebbe a programba beleírunk. Minden apró részletét személye lehet szabni, csak meg kell találni, hogy hol, ami néha nem túl egyszerű dolog, mivel nagyon összetett programról van szó. Rengeteg widgetet kapunk hozzá, amik szintén kiválóan paraméterezhetőek (méret, áttetszőség, színek stb.). Én szeretem, ha a programok is tudnak magyarul, ezért a stefi68 által magyarra fordított verziót használom, amit innen tölthetsz le.

Egyéb naptár programok: CalenGoo, Touch Calendar, DateStone Calendar, Business Calendar.

Smooth Calendar widget - naptár widget *

Ha nincs túl sok programunk, és nem akarjuk az egész kijelzőt elfoglalni egy naptár widgettel, akkor jó megoldás a Smooth Calendar widget. Egy sorban elfér, a következő három programunkat írja ki, semmi mást. Be lehet állítani, hogy a "mai napon" esedékes eseményt más színnel jelezze. A widget megérintésével tudunk frissíteni, belemenni a gyári naptár programba, és itt tudjuk elvégezni a beállításokat is. Stefi68 ezt a programot is lefordította magyarra, amit innen lehet letölteni.

Más naptár widgetek (csak widgetek): Pure Calendar Widget, Pure Grid Calendar Widget, Simple Calendar Widget, CalWidget, S2 Calendar Widget 2, Blik Calendar Widget, aniAgenda.

ColorNote - jegyzet *

Kis Post-It fazonú "cetlikre" felírhatjuk azt az akármit, amit meg akarunk jegyezni, és fontos, hogy ott legyen a szemünk előtt. Ezt a kis négyzet alakú 1x1-es widgetet oda "ragaszthatjuk" a főképernyőn, ahova akarjuk. Meg lehet változtatni a színét, nagyon hasznos kis widget. Nekem általában több példány is ott figyel a kijelzőn, a legsürgősebb piros, a ráérősebb halványszürke színnel. Ha menet közben sürgőssé vált a ráírt feladat, a jegyzetet és a cetli színét is megváltoztathatjuk. Feladatlistát is létrehozhatunk vele, amit használhatunk akár bevásárlólistának is.

Hasonló alkalmazások: Easy Note, Desk Notes, Note Everything, Taskos To Do List

Alarm Clock Xtreme *

Nagyon jó kis ébresztőóra. Nem késik, nem siet, nem felejt el ébreszteni. Kiválóan testre szabható. Főleg a hozzám hasonló, szundi funkciót kiemelten használó emberkéknek ajánlom. Be lehet állítani, hogy milyen hangerővel induljon az ébresztés, mi legyen a maximum hangerő, mi legyen az ébresztőhang, és mennyi időközönként tegyen új kísérletet lusta gazdájának a felkeltésére. A legkomolyabb tudománya, hogy nagyon nehéz mellényúlni, ha ki akarjuk kapcsolni, ugyanis szinte az egész kijelzőt elfoglalja a "Snooze" felirat.

Kiválaszthatjuk, hogy milyen megmozdulásunkra maradjon csendben végre: alul egy pici gomb megnyomása, matematikai feladvány megfejtése vagy egy captcha beírása.

Alternatív lehetőség magyarul: Alarm Klock, szintén stefi68 munkája.

Fontos! Az ébresztő programokat ki kell venni a Task Killer listájából (ha nem tudod, mi az a Task Killer, ne foglalkozz vele), és a telefont nem szabad kikapcsolni, helyette repülőgépes üzemmódba kell tenni, mert az Android kikapcsolva nem ébreszt.

Bus Snooze *

Ez is egy riasztási lehetőség, azzal a különlegességgel, hogy egy beállított GPS koordinátához közeledve kezdi el zaklatni az embert. Aki aludt már el buszon/vonaton, az tudja, hogy milyen hasznos kis alkalmazás. Ha használni akarjuk, ne felejtsük el bekapcsolni a GPS-t!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.