2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

And1 Mixtape Tour 2007 - Budapest

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Márka, amely valami olyat teremtett, amire senki se számított. Válogatott amerikai...

[ ÚJ TESZT ]

And1: Márka, amely valami olyat teremtett, amire senki se számított. Válogatott amerikai streetball játékosokat gyűjtött maga köré és legendás embereket csinált belőlük. And1 egy márka, egy játékstílus és öltözködés. Kultusz lett belőle.

Budapestre ért a világkörüli tour, kódneve: Mixtape. Eljöttek hozzánk a legnagyobbak, akik újat hoztak a kosárlabdába. Megtanították újra játszani az embereket. Mindenki olyan akar(t) lenni mint ők. Vasárnap nálunk játszottak.

A jegyeket már másfél hónapja megvettük. Gold Tribün elég jó helyen. Kb a pálya közepe felé. Egy órával a kezdés előtt ültünk és vártunk, hátha kijön valaki bemelegíteni. Este 6-ig senki se lépett a pályára. Utána elkezdtek lassan jönni a játékosok dobálni, melegíteni. 30 perc múlva kint dobált az egész And1 csapat. Professor, Hot Sauce, Escalade, Baby Shack, Assassin…

A magyar oldalt 2 részre oszthatjuk: Az egyik a magyar válogatott csapat, akiket az And1 játékosai választottak ki, hogy játszhassanak ellenük. Ők a magyar streetball nagy Arcai. A Magyarországot képviselő másik oldal igazán szóra sem lenne érdemes de ha már ott voltak…

A magyar média válogatott vicc-csapata. Száni-Team. Olyan emberekkel, mint Szujó Zoli, Szekeres Nóra, Vuity Tvrtko, Szebeni István (az egyetlen értelmes a csapatban), és még volt valaki de őt nem ismerem. Legyen John Doe. Szóval ez a médiaválogatott. Elgondolkoztam, hogy hogy is történt ez a fantaszikus csapat az And1 elé.

Kb így történt: mivel a Pap Laci sportaréna tortából a tv2 egy nagy szeletet kapott ezért valószínűleg benyomta a kis száni csapatát az and1 elé egy kicsit hogy legyen mit mutogatni az Aktívban.
Tv2-s berkekben a válogatás kb. így zajlott. Bement a vezérigazgató a szerkesztőségre és hangosbemondóban megkérdezte, hogy ki tud kosarazni? De mivel csak a Szebeni tette fel a kezét, megkérdezte, hogy ki látott már kosárlabdát?
Na itt feltették 10-en a kezüket. Ebből öten külsős takarító cégnél dolgoztak szóval ők kiestek. Így maradt az a pár név, akit felsoroltam. Szujó, Szekeres…stb.
Ha csak rá gondolok az jut folyamatosan az eszembe, hogy : desz@r, desz@r... Úristen… De tényleg.

Bemelegítés után jött az első negyed. Száni Tv2 Team vs And1 All stars. Feldobásnál Escalade és Szekeres Nóra. Na most azt tudni kell hogy Escalade 217cm és 166 kg. Szekeres mennyi is? 158 cm? 40kg? Stadionban mindenki röhög. Labda felrepül, Szekeres ugrik, Escalade nem. Ő csak kinyújtja a kezét és megfogja a lefelé eső labdát.
Semmi érdemleges nem történt ebben a negyedben, kb. azt tudta meg a néző, amire számított, pl. hogy Szujó kancsal. Volt, hogy a palánkot se találta el. Szekeres Nórika elég küzdő típus, de jó kosaras nem lenne belőle, mert ott nem elég a labda megszerzéséhez a szép hosszú haját himbálnia. Tvrtko meg szánalom a sapkával a fején. Dobni ő se tud. Elég is ennyi róluk.

Az első negyed szünetében a két magyar repper srác tett fel kérdéseket a közönségnek, a jó válaszokért cserébe polót kapott a válaszadó.

Közbe eszembe jutott hogy John Doe az egyik Animál kannibál volt. A fene tudja melyik, olyan egyformák. Kb. egyszer se ért labdába. Hasznos tagja volt a csapatnak.

A szünetből hátralévő időt Olaszországból jött freestyle kosarasok ütötték el. Négyen voltak és atomjól kenték a cseleket, trükköket. Pörögtek a labdák, kézben, lábon, poló alatt, fejen. Jól nézett ki a show és igazán szórakoztató volt. Úgy ugrottak a gyűrűhöz zsákolni mikor valaki a szekrény tetejéről kapja le a rég elfeledett, de újra megtalált könyvet. A későbbiek során még visszajöttek a zsákoló bajnokságra.

2. negyed:
Már rendes magyar csapattal. Akik a Hopp STARZ 2k7 utcai kosárlabda sorozat bajnokai, kigyúrt izmos rendes kosaras Arcok voltak. Komolyan vették az eléjük állított feladatot. Küzdöttek is rendesen minden labdáért. Cseleztek, passzoltak, csak a vége valahogy mindig elmaradt, nem voltak túl szerencsések. Igazából nehéz leírni azt a látványt, amit egy ilyen mérkőzés nyújt. A játékosok mindent megtesznek, hogy az ellenfélt becsapják. Sokszor sikerült is, volt nagy taps egy szebb trükk után. Véleményem szerint az este egyik legszebb trükkjét a harmadik negyedben egy magyar játékos hajtotta végre, amikor egy cselesen feldobott labdával becsapta Baby Shacket. Csak nézelődött hol, a labda. Volt is meglepetés mikor leesett mögé és a magyar játékos indította is a támadást. Atomjó volt.

A második negyed után jött az 1 milliós dobás. Fel lehetett iratkozni rá és egy urnából egy embert kihúztak, és Ő mehetett dobni. Egyet félpályáról, és ha kosár, akkor kap egy millát.
A magyar Real válogatott csapat egyetlen Női tagja húzta ki a nevet. Meglepő módon pont egy ismerősét húzta ki, aki odibálva állt fel mikor megtudta, hogy ő az.. : ) (felvettem)

Lerohant kapott egy labdát amivel kicsit ismerkedhetett és a speakerek, akik az Animál kannibálok voltak, de erről később… a speakerek elkezdtek visszaszámolni. 5-4-3… és itt eldobta. Mindenki feszülten figyelt. A labda pontosan eltalálta a gyűrűt, kicsit imbolygott rajta és leesett a földre. Sajnos nem a gyűrűn át. Nem nyert, de majdnem. Azért egy polót kapott és pacsizott az And1 játékosokkal.

A negyedek közötti szünetben egy feszes fenekű szurkoló lányokból álló csoport próbálta hozni a hangulatot. Először sikerült is. De másodszor-harmadszor már cseppet nevetséges volt, mivel egy koreográfiát tanultak meg egy zenére. Na most ez ugye először szép és jó. Másodszor jópofa, mindenki azt hiszi, hogy valami poén része. Harmadszor meg fogja a közönség a fejét és azt kérdezi, hogy ez most tényleg megtörténik?

Az amerikaiak nagy arcok. Ott két ember is nagyobb hangulatot csinált, mint a két Animális Húsevő speaker.
Volt olyan szünet hogy Escalade beállt a szurkoló csajok közé nyomi a táncot. És jól csinálta : ) Előtte meg Assassin és Hot Sauce táncolt a csajokkal. Robotba és Break-ben nyomták. Sz@rul, de legalább viccesen.

Az And1 csapat magával hozta a saját speaker emberét. Nagy figura a srác. Mikrofon fej hatalmas mez és napszemüveg. Kezében mikrofon és játék közben a pályán császkált és nyomta a szövegét. Még akkor is tetszett az embereknek, ha nem értették.

A szurkoló csajok ugrálása közben néha bedobáltak valamit a tömegbe. Polót vagy valami apróságot. Az emberek kapkodtak érte, mindegy ki és mit dobott a tömegbe akkor is érte ugrott valaki. A mérkőzés végén az egyik And1 játékos pl. a fél pár cipőjét és a polóját vágta be a tömegbe. Mondjuk ezek még érhetnek valamit az eBay-en.

A harmadik negyedben simán haladt a meccs, néha szünetekkel cserékkel megszakitva. Az And1 csapata a mérkőzés alatt egyetlen egyszer se kért időt. Volt egy aszal mögöttük, és az egyik kommunikációs segédjük hozott pattogatott kukoricát. Képzeljetek el egy nagyobb formátumú szemetes zsákot teljesen megtöltve popcorn-al. Először azt hittem, valami szigetelőanyagot cipelnek a csajok. De belegondoltam, hogy miért tennék? Kibontották és mindenki hordta el pohárban. Bár az amerikai játékosok közül a legtöbben Chio chipset ettek. Egy fotós sráctól szerezték, úgy adta körbe az edző, mintha valami értékes dolgot szerzett volna.

A fotóról jut eszembe. Mikor bementünk a stadionba 5 perc után elrakatta velem a kamerát egy harcsa bajuszos enyhén kigyúrt szekuritis ember – pakoljam el az egész felszerelést, nincs filmezés. Odamentem megkérdeztem egy másik biztonságot felügyelő embert, hogy hogy is van ez? Aki valami olyat mondott, - hogy a vetítési jogok és hogy tilos magánszemélynek. Ja jó.. Elhatároztam, hogy majd stikában filmezek az emberek feje között. De mikor elkezdődött a meccs, a rendfenntartóknak be kellett látniuk hogy minden második embernél fényképező, telefon, vagy kamera van. Na most itt odajött a harcsabajszú és mondta, hogy akkor nyugodtan vegyem elő a kamerát. Gyorsan felszereltem az állványra és felvétel. Jó 70 percet rögzítettem. (lesz film, de most a blog fontosabb)

Az And1 edző amúgy végigzabálta a mecset. Chips, popcorn, gatorade-del öblítve. Mindig volt valami, amit tömött.

A 4. negyed volt a legizgalmasabb. Itt az amerikaiak nem igazán hagytak mozgásteret a magyaroknak. Akik emiatt kicsit idegesebben játszottak. Próbálták lépést tartani az ellennel, de Ők napi 8 órában erre edzenek, simán lefutották vagy testcselben megverték a mieinket. Néha volt egy erősebb harc a labdáért. Pár And1 játékos pedig az idegesítőbb stílusban játszott. Ilyenkor az, akinél a labda van 1v1-ben játszik az ellennel. A többiek várják, hogy mi lesz a vége, de általában amerikai kosár. Minden játékos bemutatta miről híres.
Assassin blokkot adott az egyik magyar játékosnak, de csak annyi volt, hogy dobni akart a srác, Assassin a kezét odatette és a labda nem ment sehova. Ott maradt a 2 kéz között.
Escalade a 166 kilójával is képes zsákolni. Őrjöngött is a stadion mikor meglátta.
Hot Sauce nyomta a saját show-ját. Testcselek és labda trükkök, amik nagy többséggel be is jöttek.
Professor (az egyetlen fehér játékos a csapatban) - hihetetlen pontos és gyors ember. Úgy szórta a hármasokat, mint más a ziccert a palánk alól. Arról nem is beszélve, ahogy a labdát keverte.

Mindenki megtalálta a neki szimpatikus embert. Sajnos a mi csapatunk nem volt ennyire karakteres és sztár. De egy magyar kosárnál azért kiabált és dübörgött a tömeg. Mégiscsak a mieink, kell nekik a drukk. Néha be is vált, volt pár nagyon szép magyar kosár.

A meccset persze elvesztettük. Várható volt, mivel az And1 csapat mindenkit szénné gyaláz. Még Usákiában is. Pedig ott egy kicsit más a csapatok edzettsége.

A meccs után csoportkép készült az összes játékossal. Utána az And1 játékosok autogramot osztottak, amit nem vártunk meg, mert a stadion ¼-e beállt a sorba. Szerintem mindenki nem is jutott sorra.

Gyorsan elhagytuk a stadiont és siettünk a villamoshoz, amit pont elértünk. A népligetben pedig futottam a buszhoz hogy elérjük. 1 óra múlva ment volna a következő. Persze elértük. :) Jól futok.

Amit elfelejtettem, hogy fél 10-kor lett vége a mérkőzésnek. Végülis egész pofás rendezvény volt, a szokásos felesleges kezdődő időhúzással. Bár ezt már megszokhattuk, nálunk semmi se kezdődik időben, de azért a csodálatos csillogó gold jegy megérte az árát. Ilyet úgyse látunk a közeljövőben.

by Boci (egy rajongó)

Amennyiben eltérés lenne a programok sorrendjében vagy a játékosok bármely leírásában kérem nézzétek el nekem. Bármilyen kritikát javítási javaslatot szivesen veszek.

Ha valaki tudja a magyar játékosok nevét szívesen beleszerkeszteném az írásba, továbbá tegnap készül képeket is szivesen várok.

[link] [link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.