2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Alcor Saga E-book olvasó

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egyszerű, mint a faék, a kijelzője pont olyan, mint amilyen a Kindle 4-é, mind olvashatóságban, mind méretben.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés / A Doboz Tartalma

A történet régről nyúlik át a jelenbe, lévén egy Kindle 4 olvasóval kezdtem az E-Book olvasó pályafutásomat még pár éve. Ezt rövidesen egy iPad Mini-re cseréltem, mivel igény merült fel egyéb funkciókra is az olvasáson kívül.

Aztán az iPad Mini-m felváltotta a telefon. Ezt egy évig bírtam, hisz a munkám miatt amúgy se jutott sok idő olvasgatni, csak a tömegközlekedésen napi két órát. Sajnos a telefon viszont nem okozott nekem maradéktalan örömöt. Kicsik a betűk, a háttérvilágítás pedig alacsony fény mellett inkább bántja a szemet, gyorsabban fárad. Így ismét az E-Papír irányába fordult az érdeklődésem.

Az Amazonon azonnal az orrom elé tolták a Kindle Paperwhite készüléket, amit nagyjából 47-50 ezer forintért meg is vehettem volna azonnal, de nem vágytam se érintőkijelzőre, se WiFi-re, se semmi másra, mint, hogy USB-n, amit rámásolok E-Book-ot, azt megjelenítse nekem. Így inkább a használt piacra terelődött a figyelmem, azon belül is az egyik ismert aukciós oldalra.

Ott hamar találtam egy kedvező árfekvésű, ám Kindle-szerű E-Book olvasót. A neve Alcor Saga volt és az előző tulajdonosa potom 7000 forintért akart szabadulni tőle, mert rokonoktól kapott egy Kindle Paperwhite-ot. (Nocsak)

Rákeresve a termék honlapján, rögtön beleszerettem, hiszen "Pearl white" E-Ink kijelzővel szerelték, Linux alapú rendszerrel telepítették és semmi egyéb sallang. Azonnal leütöttem az aukciót és postaköltséggel cirka 8500 forintért a birtokomba is került. Bolti ára jelenleg 19.000 magasságában mozog.

A dobozba pillantva szerény tartalom tárul fel. Garanciajegy, használati utasítás, hálózati töltő, meg egy árvácska adatkábel. Illetve természetesen a készülék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Amazon Kindle JailBreak

    Itt a megoldás, ha szeretnél magyar nyelvet, állítható margókat és KOReader-t telepíteni az olvasódra.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.