2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Advanced SystemCare 3

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Rendhagyó módon most nem egy szoftvert szeretnék nektek bemutatni hanem egy vállalat termékpalettáját.

[ ÚJ TESZT ]

Az IObit nevű céget 2004-ben alapították fiatal programozók, 2005-ben már ki is adták az akkori nevén Advanced WindowsCare első verzióját.
Népszerűségük töretlenül haladt a csúcsra, mivel szinte az összes programjukat ingyen, mindenféle reklám nélkül kínálták. Rendszeresen az élbolyban tanyáznak a download.com-on, sok díjat bezsebeltek, legutóbb a cnet szerkesztői díjazták munkájukat, áprilisban.

Kezdjük is rögtön az egyik legnépszerűbb termékükkel, az Advanced SystemCare-el.

Aktuális verzió a 3.3.1, támogatja a Windows 2000, XP, Vista és a 7 rendszereket, 32bitet és 64bitet egyaránt. Ingyenes és fizetős változata van. A különbségeket itt lehet megnézni: Link

Miután telepítettük, kiválaszthatjuk a világos vagy sötét skint és a magyar nyelvet. Ezután felteszi a szokásos kérdést, akarunk-e rendszer-visszaállítási pontot létrehozni? Ajánlott az Igen-re bökni. Az ASC sokkal biztonságosabb mint a legtöbb optimalizáló program. Minden egyes változtatást külön elraktároz, dátummal megjelölve. Ha valami rosszul sikerülne, nagyon könnyű visszaállítani és nem kell egyből a kicsit hosszadalmasabb rendszervisszaállítást választanunk.

3 modulból áll a program: takarító, optimalizáló és finomhangoló részekből.

Takarítás:

Az antispyware modulból nemsokára egy különálló program lesz, valószínűleg az is ingyenes lesz. Hatékonyságát nehéz megítélni, nálam néha talált 1-2 tracking cookie-t és sikeresen el is távolította. Az adatbázisát hetente frissítik.
A registry tisztítója az ingyenes változatban egy kicsit visszafogottabb, mivel csak a Pro változatban végez ún. "Mély vizsgálatot", de még így is az egyik legjobb a piacon.
A személyes biztonság rész törli a böngésző nyomait vagy a legutóbb megnyitott dokumentumok listáját a rendszerből, be lehet állítani, hogy ezt minden rendszer indításnál elvégezze. Támogatott böngészők: Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari, Chrome

Bár a program automatikusan elvégzi a fent említett feladatokat, lehetőséget ad betekinteni a változtatásokba, például ha olyan registry értéket akar törölni amit nem szeretnénk akkor könnyedén a kivételekhez adhatjuk.

Optimalizálás:

A rendszer optimum rész az egyik legérdekesebb, kategóriákra osztva optimalizálja a rendszert. Mit is jelent ez? A következő kategóriák közül választhatunk:

-Basic
-Napi használat
-Multimédiás gép
-Leggyorsabb működés
-Irodai munkaállomás
-Szerver
-Számítás

Nem próbáltam mindegyiket, de fentről lefelé haladva nő a változtatások száma. Tehát a Basic minimális optimalizálást nyújt és a Számítás-nál történik a legtöbb változtatás. Én általában mindenkinek a Multimédiás gép beállítást ajánlom, még a játékosoknak is, később leírom, hogy miért is.

A Biztonsági Védelem rész természetesen a rendszer védelmi beállításain változtat,például kikapcsolja a Fájl- és nyomtatómegosztást, ellenőrzi, hogy működik-e a számítógépen valamilyen tűzfal ha nincs 3rd party alkalmazás akkor a Windows beépített tűzfalát kapcsolja vissza stb. Természetesen kivételeket itt is megadhatunk.

Végül a Biztonsági Analizáló a futó folyamatokat analizálja és elküldi egy központi szerverre ahol megnézhetjük melyik káros és melyik nem az.

Egyebek:

Itt apró, de hasznos alkalmazásokat találhatunk, többek között egy Lemeztisztítót, Memória programozót(1GB vagy kevesebb memória esetén érdemes csak használni), a 3.3.1-ben debütált saját fejlesztésű InternetBoostert, nem lesz tőle gyorsabb internetünk, csak a lapok töltődnek be kicsit gyorsabban a böngészőben(korábban az ingyenes Firetune töltötte be ezt a szerepet), van még rendszerellenőrző, Indítópult kezelő, Duplikált fájl-kezelő, Automatikus leállítás programozó stb.

Ennyit az ASC-ről, rendkívül hasznos alkalmazás, beállítható, hogy teljesen automatikusan végezzen minden feladatot, sajnos csak a Pro verzióban. Ha már Pro verzió... jelenleg 19.95$-ba kerül 1 gépre 1 éves liszensz, nagyjából 4200Ft.

Smart Defrag

Talán a második ha nem az első legnépszerűbb termékük. Jelenlegi verzió: 1.11 Teljesen ingyenes, működik Windows 2000-től Windows 7-ig minden rendszeren, 32biten és 64biten egyaránt. Magyarul is tud és könnyedén felveszi a versenyt fizetős társaival szemben is. Repertoárjába tartozik az automatikus defragmentálás, beállíthatjuk, hogy mikor, milyen módon végezze és milyen fokú rendszerterhelés esetén szüneteltesse azt. Képes leállítani a gépet a defrag végeztével. 3 féle módon végzi a dolgát. Sima defrag, defrag+optimalizálás, mély optimalizálás. Az optimalizálás annyit jelent, hogy a fájlokat használatuk gyakorisága szerint rendezi, Mély optimalizálásnál szinte az egész meghajtót átrendezi, nyilván ez utóbbi több időt is vesz igénybe.

Ennyit a Smart Defrag-ról, egyszerű de mégis nagyszerű program.

GameBooster

Egy nagyon friss fejlesztésű programról van szó, 1.0-ás verziószámot viseli. Szintén Windows 2000-től a Microsoft legújabb üdvöskéjéig, minden rendszeren működik, 32biten és 64biten is. A lényege, hogy ideiglenesen kapcsol le minden folyamatot, programot ami a játék futtatásához szükségtelen, ha végeztünk a játékkal, egyetlen kattintással visszaállíthatunk mindent. Ha valaki fél az optimalizáló programoktól, de szeretne úgy játszani, hogy a gépéből a lehető legtöbb naftát préseli ki akkor ezt a programot neki találták ki. Ki van zárva, hogy tönkretegye a rendszert. Itt utalnék vissza arra, hogy ASC-ben miért érdemes Multimédiára optimalizálni. Ha ott a Leggyorsabb működésre optimalizálunk akkor olyan hasznos szolgáltatásokat is kikapcsol a program mint pl. az indexelés. A GameBooster-el viszont úgy hozhatjuk ki a maximumot a gépünkből, hogy csak ideiglenesen állítunk le hasznos és kényelmes szolgáltatásokat. Magyarul még nem tud a program, de már láttam, hogy egyik honfitársunk a hivatalos fórumon beküldte a magyar fordítást, úgyhogy a következő verziókban ez is elérhető lesz.

P2P Turbo

Egy apró program ami torrentezőknek adhat egy kis segítséget, még kísérleti stádiumban van. Nem települ a gépre, egy szimpla, apró futtatható alkalmazás. Kiválasztjuk torrentkliensünket és internet sebbeségünket aztán a program teszi is a dolgát. Az Advanced settings-nél megnézhetjük, hogy konkrétan mit csinál a program, nálam annyit sikerült elérni, hogy torrentezés közben is tudok böngészni, valószínűleg a Microsoft biztonsági TCP korlátozását kapcsolja ki. Érdemes meglesni, teljesen ingyenes program és természetesen minden Windows-on fut, 32biten és 64biten egyaránt. Letöltés: Innen

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.