2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer Iconia W4-820 tablet PC

Az Acer Iconia W4-820 megvásárlását ajánlom bárkinek, aki egy 8"-os, teljesértékű Windows-os gépet szeretne.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

Viszonylag új keletű dologról van szó, de a Windows 8.1-nek, valamint az új Bay Trail processzorok bizarr házasságának köszönhetően, a Microsoft termékével szerelt tabletek hamarosan letarolhatják a piacot. Először én is bizalmatlan voltam a témával kapcsolatban, hiszen a 8-10 colos szegmensben már régen megvetették a lábukat az Android és az iOS szereplői.

Bizonyára emlékszünk még a netbookok tiszavirág életű tündöklésére, amikor minden manager külsejű egyén egy csöpp kis laptoppal rohangált. Sajnos az egyetlen dolog szólt mellettük: a kis méret. Az akkori Atom processzorok teljesítménye, valamint a kijelzők és az aktív hűtés hangja szerintem sokakat elbátortalanított.

Eltelt pár generáció a processzorok világában és végre eljutottunk oda, hogy életképessé váljon egy használható teljesítménnyel, kis mérettel és passzívan hűtött eszköz. Így születtek meg az első Bay Trail processzoros Windows tabletek.

A Microsoft a közelmúltban ingyenessé tette a Windows 8.1 (nem pro) változatát minden olyan tabletre, aminek a képernyője nem haladja meg a 9" méretet átlóban. Ez adott egy löketet a kínai gyártóknak és bizonyos webshopokban, ha beírjuk, hogy Windows+tablet, akkor több oldalon keresztül görgethetünk.

A teljesség igénye nélkül a Cube, a Kingsing, a Voyo, Onda... stb., már mind-mind kiadta a saját névvel és színekkel jelölt, amúgy egy kaptafára készült gépét. De nem maradtak le a nevesebb gyártók sem, mint a Lenovo, Dell, HP, vagy a címben szereplő Acer, amit viszonylag baráti áron, 80 ezer forintért szereztem be közvetlenül egy Acer Shop-ban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Asus Transformer Book T200 bemutató

    A Computexen bemutatott új Transformer Book hamar elérhetővé vált a hazai piacon, ár-érték aránya miatt az őszi szezon egyik kedvence lehet.

  • Acer Iconia W1-810 PC-s szemmel

    Egy belépőszintű, Windows alapú tablet bemutatása egy megrögzött PC felhasználó szemével.

  • Wintel CX-W8 mini PC

    Tabletbe szánt atomos mini PC (Z3735F, 2GB memória és 32GB MMC) került a kezeim közé.

  • Windows 10: tabletes szemmel

    Ha nincs valami nélkülözhetetlen dolog számodra, ami a 10-ben van, de a 8.1-ben nincs, akkor még korai a frissítés.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.