2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Acer CloudMobile S500

Acer telefon, mely nemcsak díjnyertes külsejével, hanem árával is ámulatot kelt.

[ ÚJ TESZT ]

Részletek, külső

Gyönyörű külsővel, erős processzorral, HD IPS képernyővel, NFC képességgel megáldott androidos telefon.

Megjelenésekor azonnal megkapta az IF Design Award-ot, azaz a szakma legrangosabb díját, melyet 1953 óta ítélnek oda.

Nagyon odatették magukat az Acer mérnökei az anyag megválasztásakor, gyönyörű, kézbe simuló formát alkottak, amit igyekeztek egyedire formálni. Az ICS 4.0.4-nek köszönhetően az előlapon nincsenek hardveres gombok, úgy kapunk 4,3 colos képernyőt, hogy a befoglaló méret mindössze 127×65,8 milliméter. A 4,3 colos képernyőbe zsúfolták bele az 1280×720 pixelt, ami olyan ppi-t (342 pixelsűrűséget) eredményez, hogy az ember nem hisz a szemének, ráadásul egy IPS panelről van szó ami Gorilla Glass-szal védett, napfényben is tökéletesen olvasható, a betekintési szöge tökéletes, szinte 180 fokos.

A telefon tömege a számos fém alkatrész ellenére is csak 122 gramm, igen, jól olvastátok ezen a telefonon több helyen is van fém. A telefon teteje és alja tulajdonképpen egy gyönyörűen lekerekített, ezüstszínű fém.

A telefonon bal oldalt, kb. a kétharmadánál helyezték el a micro USB töltő- és adatcsatlakozó nyílást, ami, ha PC-hez van csatlakoztatva, az adatkábellel képes áramot felvenni. Jobb oldalt ugyanezen a magasságon a hangerő vezérlőgombját találjuk, ami valószínűleg fém. A telefon tetején balra a ki- és bekapcsoló gombot, jobbra a 3,5 mm-es jack nyílást találjuk. A képernyő felett helyet kapott még egy HD videózásra alkalmas előlapi kamera, mellette pedig a fény- és közelségérzékelő szenzorok.

A hátlap egy szépen mintázott műanyag, de talán ebből is a legjobb fajta. :) Ugyanis nagyon gumiszerű a tapintása, aminek köszönhetőn nem karcolódik és az ujjlenyomatokat sem gyűjti. A hátlapot továbbá egy ezüstszínű Acer felirat díszíti, ami pont a közepén található, alul ugyancsak egy ezüstszínű diffúzorrács található, amin egy DOLBY Mobile felirat van. Ha levesszük a hátlapot megtaláljuk a cserélhető aksit s a hátlapon található NFC csippet. A micro sim kártya cseréjéhez ki kell venni az aksit.

Helyet kapott még a hátlapon egy 8 megapixeles autofókuszos kamera is ami maximum 3264x2448 pixeles képeket tud készíteni és 1080p-ben videót felvenni, az éjszakai fotózást segíti még a kamera melletti igen erős LED villanó is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.