2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Acer 5536G teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nos, hogy is kezdjem. Néhány embernek eljön az életében hogy asztali gépről notebookra kell váltani.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Nos, hogy is kezdjem.
Néhány embernek eljön az életében hogy asztali gépről notebookra kell váltani. Ilyenkor sokan vesznek egy 130-140 ezer forint környékű notebookot, majd elkezdenek rajta dolgozni. Sok ilyen embernek van kisebb-nagyobb gyereke, akik szeretik a játékokat, vagy maga az ember rak rá néhány komolyabb játékot. Ilyenkor derül rá fény, hogy mégsem olyan jó az amit vettek mert - ebben az árkategóriában - gyakran előfordul hogy integrált Intel videokártya van benne.

Én is beleugrottam egy ilyen gépbe, mivel nem értettem akkor notebookokhoz, ám most már megvilágosodtam. Az Intel videokártyákat nem játékra találták ki, hanem legtöbbnek van hardveres HD támogatása, meg még néhány reklámszöveget is ragasztanak rá.

Amit az Intel videokártyákról érdemes tudni:
- integrált kártyák, nincs lehetőség más kártyára cserére
- a RAM-ból vesznek el maguknak memóriát
- sokkal kisebb a teljesítményük

Ezeket általában úgy sózzák rá az emberre, hogy legtöbbször nem gyenge hardvert raknak alájuk hanem Core 2 Dou procit, valamint 2 GB RAM-ot. Megnézi az ember, és mondja: 'dejó, 2 giga ram, 2 magos 2,1 ghz-es proci!'.
Viszont - ahogy tartja a közmondás - aki keres az talál! Jómagam is kerestem egy csomót, és végül megakadt a szemem ezen a notebookon. Ugyanis 139 ezerért vettem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.