2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A Windows 8 naptárának bemutatása

Egy jó naptár meghatározza az életedet, egyszerűen mozgatható az időben, és egyszerűen bővíthető.

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Engedjétek meg, hogy bemutassam egyik legkomolyabb fordításomat, mely a Windows 8 Naptár alkalmazását és funkcióit hivatott ismertetni:

A cikket fordította: Bozsik Armand
(Forrás: MSDN Blogs)

“Ez a bejegyzés a Mail és a People bejegyzések tematikáján alapul. Keményen dolgoztunk azért, hogy ezeket az alkalmazásokat végül egy probléma nélkül működő kommunikációs eszközzé formáljuk, mely a felhőszolgáltatásokhoz kapcsolódik – ezt tartottuk a felhasználók számára a legfontosabbnak. Ez a bejegyzés megmutatja azt, hogy milyen a programok együttműködése Windows 8 platformon, milyen szolgáltatásokat kínálnak a jelenlegi előzetesben ezek, és mik várhatóak a későbbiekben. Ezen kívül betekintést nyerünk az alkalmazás korábbi tervezeteibe néhány háttérinformációval vegyítve. Colin Anthonyé, a Windows Live Team vezető programigazgatójáé ezen bejegyzésért az érdem.” – Steven

Mikor eldöntöttük, hogy milyen is lesz valójában a Naptár alkalmazás a Windows 8-ban, bővelkedtünk a lehetséges irányokban és ötletekben. Látva azt, hogy mennyire jelentőssé vált a naptár a történelem során a társadalomban, és azt hogy a Windows felhasználók mennyire különfélék, feltettük magunknak a kérdést: Mik az alapvető fontosságú elemei a nagyszerű naptárhasználati élménynek és hogy valósíthatnánk meg ezt a Windows 8 lehetőségeinek egyedülállóan nagy tárházával?

Alapjában véve egy nagyszerű naptárnak a következőket kell tennie:

- Meg kell határoznia életedet. Kristály tisztán kell látnod, hogy mi fog történni az életedben – akár otthon, akár munkában, akár az iskolában.

- Egyszerűvé kell tennie az időben való mozgást. Az időben előre és vissza történő mozgásnak gyorsnak és hatékonynak kell lennie.

- Egyszerűvé kell tennie új események hozzáadását. Életed folyton-folyvást változik. Egy nagyszerű naptárnak ezért mindig könnyebbé kell tennie új terveid bejegyzését.
Időben kell, hogy értesítsen. A jó tervek ugyanis semmit sem érnek akkor, ha későn értesülsz róluk.

- Mindenre készen kell állnia. Ahogy egyre elfoglaltabb leszel, úgy válik a naptárhasználat egyre összetettebbé. A Naptárnak így a folyamatosan változó igényeidet is elegánsan kell kezelnie.

Meg kell határoznia életedet

A naptár egyik legfontosabb funkciója az, hogy a következő kérdésekre választ tudjon adni. „Mi vár rám ma?”, illetve „Mi következik?” A Naptár alkalmazás tervezése közben ügyeltünk arra, hogy letisztultságot kölcsönözzünk alkalmazásunknak, a zavaró tényezők elhárításával. Ezen irányelvek megtartása a digitális naptárak funkcióinak ötvözésével nehéz feladat. Az ötlet, hogy jelzőhangokat adjunk az eseményekhez – úgy, mint csengés és sípszó – nagyon életszerűnek hatott. Ekkor a figyelmünk arra terelődött, amiben a papír alapú naptárak igazán jók – a lehető legegyszerűbben tárják eléd az információt, mit beléjük írtál.

Ezzel az elmés ötlettel, és azokkal az alapelvekkel melyek meghatározzák, hogy mitől igazán nagyszerű egy Metro stílusú alkalmazás, egyre tisztábban kezdtük látni céljainkat. Egy alkalmazást szerettünk volna teremteni, melynek fő feladata a naptárkezelés a Te adataiddal, minden csak másodlagos.

Egy letisztult naptár – napirendeddel a középpontban

Természetesen egy könnyen használható naptár csak akkor ér valamit, ha minden információ elérhető. Akár megbeszéléseidet követed nyomon munka közben, akár családod programját állítod össze, akár órarendedet nézed az iskolában, a Naptár minden információt egy helyen megjelenítve próbál meg egy még teljesebb képet alkotni életedről.

Akár munkáról, akár magánéletről legyen szó, minden esemény egy nézetben érhető el

Teljesen rád van bízva, hogy miként akarod megjeleníteni ezeket a naptárakat az alkalmazásban. Abban az esetben, ha egy bizonyos naptárnak különleges jelentősége van számodra, ki tudod emelni azt, színének megváltoztatásával. Ha például nyomaszt az, hogy hány születésnapos bejegyzés jelenik meg kedvenc közösségi oldaladról, egyszerűen el tudod őket rejteni annak érdekében, hogy tisztábban lásd a fontosabb eseményeket.

Ezek a testre szabási opciók ízlésesen el vannak rejtve a Beállítások menüben, hogy ne zavarjanak, s csak akkor jönnek elő mikor igazán szükséged van rájuk.

A kevésbé használt naptáropciók a Beállításokban kaptak helyet

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.