2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

A tökéletes férj

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A tökéletes feleség című írás és a hozzá kapcsolódó hozzászólások alapján merült fel bennem, hogy legyen...

[ ÚJ TESZT ]

Oly: A tökéletes feleség című írása és hozzá kapcsolódó hozzászólások alapján merült fel, hogy induljon egy válaszírás. Megpróbálkoznék ezzel, de előre leszögezném, nem fogok tudni olyan írást alkotni, amivel mindenki teljes mértékben egyetért. Hisz, ahogy minden más is, ez is erősen szubjektív.

Egyáltalán mi is az, hogy tökéletes? Miért kell tökéletesnek lennie a párunknak? Hisz, ha mindent tökéletesen csinálna, akkor egy idő után unalmas, egyszínű, szürke, abszolút kiszámítható lenne. Ergo egy robot lenne. Erre kinek van/lenne szüksége? Nekem nem hiányzik.

A tökéletes férj kritériumai... Ah, lehetséges az, hogy felsorolom, és elkezdem pipálni? Így lesz vki tökéletes? Nos, nézzük csak.

A tökéletes férj követelményei (a tökéletes jelzőt kihagyom, azt mindegyik elé oda lehet tenni, ki, ahogy óhajtja):

- megértő a szexben/jó szerető - a fáradt vagyok vagy fáj a fejem kijelentésekre nem kezd el
drámázni, illetve figyeli felesége kéréseit
- hűséges – ami nem jelenti azt, hogy meg kell vakulnia, és nem nézhet meg más nőket. Viszont azt sem, hogy félrelép, még akkor sem, ha egyéjszakás kalandról van szó.
- őszinte barát – akivel nyíltan meg lehet beszélni mindent
- gyermekcentrikus apa – szereti a gyerekeit, és segít a nevelésükben, gondozásukban
- segítőkész – a házimunkából kiveszi a részét, és nem hagy mindent a feleségére
- időnként barkácsmester – nem fél kicserélni egy izzót, becsavarni egy csavart, fúrógépet a kezébe venni

Azt hiszem ezek a legfontosabbak. Biztos van még ezen kívül több dolog is, ezek majd szépen előjönnek a hozzászólások során.

Véleményem szerint nem attól lesz a férj tökéletes, hogy mindent tökéletesen csinál, hanem attól, ahogy egy kapcsolatban (akár házasság, akár együttélés) a lehető legtöbbet adja magából, tesz érte, társnak tekinti a párját, nem uralkodik felette és a gyerekeit teljes szívből szereti.

Úgy gondolom, ha ezeknek a „követelményeknek” eleget tesz a férj, akkor a házassága boldog és kiegyensúlyozott lesz. De még ezek mellett is előfordul időnként egy-egy vita, nézeteltérés, amitől nem kell megijedni. Ezek felpezsdítik a mindennapokat, ezek kovácsolják jobban össze a házasságot.

A házasságban a lényeg: a folyamatos kommunikáció. Az, hogy tudjon beszélni egymással a férj és a feleség mindig mindenről. Minden nap kell egy kis időt szakítani erre, mert így tudják együtt megoldani a problémáikat, így tudnak együtt örülni egymás örömeinek, így nem vész el az a közös gondolkodás, ami a házasságot fenntartja, előreviszi.

Az idők során sokat változott a felállás a házasságban. Most már ugye egyre elterjedtebb az együttélés is. Kinek ahogy tetszik. Számomra ez is elfogadható. Ami viszont nem változott, és egy kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatot mindig is fenn fog tartani, az a másik megbecsülése és az őszinteség. Lehet bárki bármi. Lehet anyuka egy jól menő cég oszlopos tagja, és apuka van otthon a gyerekkel. Lehet bevállalták a 3 gyereket, mert ez volt mindig is az álmuk, és anyuka élete kb 7-8 évét otthon tölti le. Ha nincs meg az előző két jellemvonás, akkor előbb-utóbb tönkremegy a kapcsolat, lehet az illető tökéletes férj vagy feleség.

Előzmények

  • A tökéletes feleség

    Ez a szemét 21. század... Rengeteg dolog változott az elmúlt évtizedekben. Nézzük meg...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.