2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

aTAB 5 - duplán meglepő mobil

Ha nem is kimagasló, de bőven használható a telefon tudása, tartalma, ami 40-50.000-ért elég jó.

[ ÚJ TESZT ]

Külső, ergonómia, kijelző

Külső, ergonómia, kijelző

A gyártó követi a jól bevált receptet: vegyél alapul egy bevált formát, egy picit változtass rajta, és kész is.
A készülék erősen Samsung beütéssel rendelkezik, ami tulajdonképen nem rossz. A lekerekítettség nem csak a sarkoknál van jelen, hanem a hátlap szélein is, ami nem is baj egy ekkora készüléknél. Ez az egyik, amivel kényelmesebbé tették a használatot, a másik a hátlap bordázata.

Mivel ez egy nagy telefon, ezért az átlagos kézmérettel rendelkező emberek is csak fogásváltással érik át. Ebben nagy segítség a bordázott hátlap, ami elég jó támasztást biztosít az ujjaknak.

A fekete előlapot és hátlapot egy fém hatású műanyag keret öleli körbe, ami egyben a telefon alapteste is.

A bal felső szélén helyezkedik el a hangerőszabályzó gomb. A tetején a már említett 3,5 mm Jack csatlakozó. A jobb felső szélén a ki-bekapcsoló gomb, ami szerencsére kellő méretű, mert a képernyőt is ezzel lehet kikapcsolni, illetve életre kelteni. A telefon alsó részén a microUSB csatlakozót találjuk.

A hátlap sem nyújt különösebb izgalmakat. Felül középen található a kamera, ami 5 MP felbontással bír, mellette egy villanó LED, aminek a fénye nem igazán átütő erejű. Fotózáshoz kevés, de zseblámpaként jól használható. Lent pedig a típust azonosító fényes címke, még lejjebb haladva, tőle jobbra a hangszóró nyílása helyezkedik el.

Az előlep jelentős részét a kijelző foglalja el, ami 5" méretű, és 800*480 pixel felbontással bír. A kijelző egy normál LCD, ezért nem kell csodákat várni tőle. Gyárilag fóliázottan kapjuk a készüléket, ami jó vastag. Viszont ebből adódóan elszínesedett sávok is vannak rajta, ami az élményindexbe beleszól. A képernyő műanyag borítást kapott, de a fóliával majdnem "Gorilla Glass" is lehetne.
Zavaró olvasáskor, hogy egyes sorok kontrasztjai mosottabbak. Szerencsére ez is pár száz forintból orvosolható, egy gyors fólia cserével.

A kijelző nem nyújt kiemelkedőt, de nem is rossz. A fényereje jó, maximumom az akksit nem kíméli, de auto módban is olvasható marad.

A gépelés is kényelmes, és pontos.

A kijelző alatt három gombot találunk, két érintőt és egy fizikait. A funkciókat gondolom már mindenki jól ismeri. A két érintőgomb kapott megvilágítást is, aminek a fényereje egy picit túl erős, de megszokható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.