2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

A PH jövője esetleg nyomtatva...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Lehet, hogy még sincs kihalóban a nyomtatott sajtó?

[ ÚJ TESZT ]

Kedves PH-sok, kívülálló és leendő tagok, újoncok, őstagok, minden egyes olvasó!

Gondolom Ti is értesültetek róla, hogy a PH 10 éves lett. Két mindenre elszánt srác kitalált valamit, kitűzött egy célt maga elé és kemény, kitartó munkával sikerült azt elérni. Sokan gondolom akkor is szkeptikusak voltak, hogy ebből nem lesz semmi, fölösleges, senki nem fogja olvasni és egyszerűen csak időpocsékolás. Mindezek ellenére egy évtizede mégis megszületett a PH elődje a PLUSABIT.

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. Megváltozott a domain név, a kinézet, sokak áldásos munkájának köszönhetően saját fejlesztésű motort is kapott a site. Ma már ott tartunk, hogy kb. 250000 felhasználó veszi igénybe a szervereket, napi 600000 oldalletöltés mérhető és átléptük a 12 millió hozzászólást.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a PH Magyarország egyik legnagyobb és leglátogatottabb oldalává lett, és ezt csak magunknak illetve a munkát és időt nem kímélő, moderátoroknak, hardverapródoknak, házigazdáknak és minden olyan személynek, akik segítik az oldal működését, köszönhetjük.

Én személy szerint úgy érzem, hogy itt az ideje és lenne kereslet egy jól megszerkesztett, érdekes, nyomtatott formájú PH-nak.

Lehet, hogy sokak számára furcsa, de én mind a mai napig jobban szeretem a nyomtatott sajtót, mint az elektronikust. Az emberekben a kezdetektől fogva meg volt a belső ösztön a magántulajodon birtoklására. Amikor megvesszük az újságot, lecsengetjük az összeget kedvenc újságosunknál, hazavisszük és elkezdjük olvasni, olyan érzés tölt el bennünket, hogy igen ez már az enyém, ezt már senki sem veheti el tőlem. Ezzel az érzéssel az olvasás is sokkal érdekesebbé, szórakoztatóbbá válik.

Ezek az érvek segítettek megfogalmazni azt a gondolatot, miszerint milyen jó lenne, ha a PH-t is otthon a szobánkban ülve olvasgathatnánk nyomtatott formában. Ez persze szép elképzelés csak ,hát igen sok munkával és fáradtsággal járna, és ide is, úgy mint online, kell szerkesztőség, logisztika, management stb. akiket nyilván meg is kell fizetni.

Ez most per pillanat egy ötlet megvitatásra. Ha van pár olyan olvasó, aki pályaválasztás előtt áll és szívesen lenne újságíró, illetve teljes állásban dolgozna egy szerkesztőségben, az jelezzen nekem privát-ban és ha esetleg sokan érdeklődnek, akkor lehetne tovább lépni.

Akinek van ötlete, javaslat azt szívesen várom(juk).

Hajrá PH!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.