2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

A Forma-1 kedvencei és legjobbjai

A mai F1 kedvenc pilótái és csapatai. Statisztika. Szavazás. Prohardveres felmérés, második rész.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Az F1 egysíkúvá váló 2013-as évadját feldobandó, a Prohardver F1-es topikjában végeztem egy felmérést. A fórumozóknak három kérdésre kellett (lehetett) válaszolniuk: kiket tartanak a legjobb mai F1-es pilótáknak, kik a kedvenc versenyzőik, illetve a kedvenc csapataik a száguldó cirkuszban?

Minden kérdésre legfeljebb három nevet lehetett írni. Egyértelműen megjelölt sorrend esetén az első helyre rangsorolt versenyzőnek/csapatnak 10 pontot adtam, míg a 2. illetve a 3. helyezett 6 illetve 4 pontot kapott.

Ha valahol holtverseny alakult ki, akkor a holtversenyes helyekért járó pontokat igazságosan osztottam el a holtversenyben állók között, azaz például a 2. és 3. helyeken előforduló holtversenyek esetén mind a 2., mind a 3. helyezett 5 pontot kapott.

Előző cikkemben ismertettem az első (azaz a legjobb mai pilótákra vonatkozó) kérdésre kapott válaszok alapján kialakult szurkolói pilótasorrendet. A kialakult végeredmény az alábbi lett:

1. Fernando Alonso
2. Sebastian Vettel
3. Lewis Hamilton
4. Kimi Räikkönen
5. Nico Hülkenberg
6. Michael Schumacher
7.-9. Nico Rosberg
7.-9. Jenson Button
7.-9. Romain Grosjean

A cikk hozzászólásai alapján sokakban felmerült, hogy a végeredmény nem hiteles és objektív, hiszen úgyis mindenki a kedvenceit szavazza meg automatikusan legjobbnak. A szavazatok összesítésekor bennem nem ez a kép alakult ki, ám pontos számok híján nem tudtam sem alátámasztani sem megcáfolni az érvelést. Mostanra azonban feldolgoztam az összes kategóriát és részletes elemzést készítettem, melyből az is ki fog derülni, hogy mennyire tudtak objektíven szavazni a fórumozók.

Az év egyik szép pillanata

Jelen cikkben először a kedvenceket veszem sorra, előbb a versenyzői sorrendet, majd a csapatsorrendet ismertetve, rövid jellemzésekkel. Ezután következik a statisztikai rész, ahol többek között kiderül, hogy a legnépszerűbb csapatok illetve pilóták drukkerei/ellendrukkerei mely versenyzőket tartják a legjobbnak.

Végül felhívom a figyelmet egy újabb szavazásra, melynek keretein belül a valaha volt legjobbakra és legnagyobb kedvencekre szavazhattok majd a következő hetekben. A részleteket az utolsó oldalon találjátok. Remélem sokan részt vesztek majd ebben a felmérésben is. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.