2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

3 nap Rómában

Egy hirtelen jött utazás története

[ ÚJ TESZT ]

Így kezdődött

Az ötlet hirtelen jött. Egyetemista vagyok, saját keresettel nem rendelkezem, csak a nyári munkákból összeszedett pénzből, és az itt-ott csurranó cseppenő kis internetes pénzekből gazdálkodom. Persze ebből következik, hogy egy rongyrázós 4 napos pénzköltés eléggé meredek lenne számomra. Persze már oda volt ígérve a pénzmag egy e-bookra. Ez mostanság minden vágyam. Nem olcsó dolog, 50 ezertől kezdődik, de 80 körül lehet kapni aminek van magyar supportja is, nyilván érdemes a szoftverfrissítés miatt. Elkezdtem gondolkodni, mennyibe fog jövőre kerülni. Fele? Negyede? Vagy akár ki is vághatom? Hihetetlen tempóban fejlődik a technológia, kitudja mi lesz? Nem vagyok gadget geek de egy ilyen jó volna. De hopp becsúszott egy Wizz Air reklám e-mail, csak 6900 Ft a repjegy Rómába és Londonba. Miért ne? Örök emlék marad, nem inflálódik, évül el stb. --Leírom nektek a továbbiakban, hogyan alakul pénzügyileg egy ilyen út, tehát mindennek ott lesz az ára.-- Mennyi pénzt is kerestem a nyáron? 100Ezer forint körül, mindet gondosan eltettem és ehhez hozzájön a rokonoktól évek óta kuporgatott eurós zsákocskám megközelítőleg 200 euróval benne. Ez elég lenne egy utazáshoz. Gyorsan megkérdeztem barátnőm, tetszik-e neki Róma. Szerintem minden barátnő ezt akarja hallani :) Szeretek belevágni dolgokba, ha elindul az ember, muszáj végig csinálni. Ezért el is kezdtem. Lefoglaltam az őszi szünetre a repülőjegyeket. Csak úgy vaktában. Bele sem gondoltam igazán, de a dátum ki volt tűzve. A Wizz Air árazása kicsit csaló, jönnek az illetékek, csomagárak stb. és a vége 10000 Ft egy irányba/fő. Így kettőnknek 40ezer forint körül jött ki a jegy oda vissza. Foglaltam szállást is a weboldalukon, megnéztem a térképen, nagyon jó helyen a központban, drága sem volt, kicsit féltem tőle, de majd erről később.
Vártuk a napot, nagyon izgatott voltam, az utolsó egy-két nap már csak az előkészületekről szólt, összeállítottam azon dolgok listáját amit feltétlen meg kell néznem, hogyan jutunk oda, meddig van nyitva stb. Igyekeztem mindent végiggondolni, korábbi utazásaim során mi volt a probléma. Ruhák csomagolás, időjárás jelentés folyamatos figyelése. Szombat reggel van. Tegnap még az iskolában ülve gondolkodtam mit fogok csinálni, de most itt az idő, pakolni kell. Szerencsém volt, az előző fényképezőnk döglődött, így szülők beruháztak a segítségemmel egy SX20 IS-re. Pöpec gép, jó az automata módja, így az ilyen fotózáshoz nem értő emberek, mint én is tudnak szép képeket csinálni. Photoshophoz jobban értek így kicsit javítottam a színeken mielőtt kitettem ide nektek :) Elemek, laptop a táskába, táska a kézbe, irány a vasútpályaudvar. A Szeged-Kecskemét-Budapest gyors pont megáll Ferihegy 1 előtt, óránként megy, így egy elég kényelmes utazás várt ránk. Judit, barátnőm még ez előtt nem ült repülőn, rajta az idegeskedés jelei kezdtek kijönni, de hamar megnyugtattam, nem lesz baj. Repülőnk pontosan indult, az erős felhőzet ellenére Horvátország felett viszonylag tiszta volt az ég, így láttuk Pulát éjszaka felülről, igen szép látvány, ráadásul a repülőnk egy alacsonyabb légcsatornában repült, nagyjából 10000m magasan, így szépen látszott minden. Felejthetetlen látvány, de akárhogy próbáltam lefotózni, nem sikerült a gépen lévő világítás miatt.
Leszállás után láttam csak meg, mekkora is valójában a Fiumicino reptér. A repülők sorbanálltak, a felszálláshoz egymás mögött. De legalább 5-6. Ez este 11kor. A Ferihegyi repülőtér ehhez képest kismiska, ha akár azt is nézzük hogy több mint 400 check-in ablak van a terminálban. A gyorsvonat ide is sűrűn jár, éjszaka is, és megáll a Via Trastevere-n ahol lakunk.

A reptér vasúti megállója

Egyszerű volt odatalálnunk a szálláshoz, az utca végén lévő állomástól mintegy 1-1.5km-re lévő szállás 10 perc gyaloglást jelentett.

A Trastervere állomás éjszaka

Szállásunk egy gyönyörű épülettel szemben volt, Homlokzatán ez állt: „Ministero della pubblica istruzione” .
Szobánk egy feltűnően kulturált épületben volt, tiszta márvány és mészkő volt az egész lépcsőház. Egy 4 szobás lakást alakítottak át szállásnak, 3 szoba volt, a negyedikben pedig 3 fürdőszobát rendeztek be. Hely hiányában csak harmonika ajtó volt a fürdőkön, egyedül ez nem tetszett, amúgy minden teljesen rendben volt. Volt a szobánkban széf, hűtő és egy francia ágy. Az ablakunk pedig egy Üllői út kategóriájú főútra nézett, mentők, villamosok, csúcsforgalom este is. Szóval kicsit zajos volt. De ez volt az egyedüli baj.

A szoba, alul a fejem belóg :)

Hullafáradtan bedőltünk az ágyba, hogy már másnap reggel a Római reggelre keljünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.