2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

15 év - 150 nVidia kártya!

A Logout történelmének eddigi legnagyobb cikke: nVidia All Stars Roundup 1995 - 2010!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Üdv minden érdeklődőnek!

Előző írásom megjelenése óta, mely az NVIDIA történetének 15 csúcskártyáját mutatta be, majdnem pontosan 1 év telt el. Már azzal a cikkel is sok munka volt, ám mihelyt elkészült, egy sokkal nagyobb szabású terv fogalmazódott meg bennem: mi lenne, ha nem csak a csúcskártyákat, de az NV első 15 évének összes kártyáját bemutatnám egy hatalmas, összefoglaló cikkben?

Elvégre az emberek nagy része csak egyfajta elérhetetlen technikai érdekességként tekint a csúcskártyákra, de az olcsóbb modellek teljesítménye érdekli őket igazán. Amikor tavaly nyáron először jelentettem be ezt a tervemet, még magam se voltam biztos benne, hogy valaha létre fog jönni ez az írás. Később azonban a kártyák fokozatos beszerzésével egyre biztosabbá vált, hogy összejön a dolog, és még az ütemtervet is sikerül tartani. Akik figyelemmel követték a kártyák érkezésekor postolt kisebb személyes bejegyzéseket, talán úgy érezhetik, hogy egy örökkévalóságig kellett várni erre a cikkre, de én már a kezdetektől fogva úgy számoltam, hogy reálisan legkorábban 2012 tavaszán kerülhet sor a megjelenésre, és ezt sikerült is tartani, melynek bizonyítéka ez a kis szösszenet.

Lássuk a száraz tényeket! A cikk 150 kártyát mutat be, és ezek közül 132 tesztelve is lett. A kártyákról összesen 649 db fotó készült, melyeket egyenként ki is retusáltam. A teszteket két tesztkonfigban 32 különböző programmal végeztem, ez összesen 3489 mérési eredményt jelent, nem számolva az AA/AF teszteket. Ezek a számok talán szemléltetik, hogy miért tartott csaknem egy évig a cikk létrejötte, hiszen a szabadidőmben dolgoztam rajta. Nem elhanyagolható az sem, hogy a kártyákat be is kellett szerezni, hiszen a cikkben szereplő összes kártya saját tulajdonomban állt, nem kölcsönzött példány volt egyik sem.

Aki még nem rettent el a várható információmennyiségtől, annak jó szórakozást kívánok a cikkhez! Remélem sikerül némi hasznos információval szolgálni, esetleg néhány tévhitet eloszlatni, és mindeközben kellemes időtöltést nyújtani a VGA kártyák iránt érdeklődők számára!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.