2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A rendszeres "rendszergazda" II.

    Azt hiszem, hogy aki olvasta az első részt, annak nem kell bemutatnom a címszereplőt. Aki viszont lemaradt volna róla, az ide kattintva megismerheti imádnivaló kollégámat, aki miatt a háttérképemet lecseréltem, hogy legyen a közvetlen közelemben valaki, aki együttérez velem.


    A háttérképem

    Legutóbb nem említettem, hogy megkérdőjelezhető szakértelméhez rendkívüli buzgóság is társul, így szinte minden egyes apróságot bejelent a főnökségnek. Már várom a napot, hogy mikor rohan el elújságolni, hogyan és milyen nehézségek árán tudott egy csavart becsavarni. Így természetesen joggal panaszkodik minden szembejövőnek, hogy ő mennyit dolgozik. Miközben fáradságot nem kímélve sikerül feltelepítenie egy Office-t, addig én a logout blogon tudósítok a "rendszergazdáról", ezúttal a verbális megnyilvánulásai helyett a munkája gyümölcseire koncentrálva.

    Folytatás...

    zone 12 éve 17

  • A rendszeres "rendszergazda" I.

    A címben szereplő "rendszergazda" azért kapta a rendszeres jelzőt, mert minden héten sikerül rendszeresen feltornáznia a vérnyomásom. Az idézőjel pedig nem véletlen, a titulust ugyanis saját magától kapta, néha szívem szerint posthumus ítélném neki, lehetőleg egy héten belül. A legrosszabb, hogy kollégaként naponta kell szembesülnöm eme címzetes balfék aranyköpéseivel és ténykedésével. Talán heti egy alkalom még kibírható lenne és szívgyógyszert sem kellene szednem.

    A kedves olvasó felteheti a kérdést: mi célja ennek az írásnak? Mivel nem vagyok túlfizetve és így a pszichiáter luxusát sem engedhetem meg magamnak, azt gondoltam ez talán segít a már nem létező lelki békém megőrzésében, esetleg megoszthatom azt az élményt, amikor rajzfilmfiguraként képzelem el magamat és a kipirosodott fejemből a füleimen át távozik a gőz. Íme néhány átlagos szösszenet a "rendszergazdától" (általam kommentálva), amitől a fejemben lévő időzített bomba számlálója egyre gyorsabban pörög a nulla felé:

    - Hogy tudtál rendszergazdaként bejelentkezni? Nem is volt az üdvözlőképernyőn, csak egy felhasználó!
    (Win XP, újdonság volt számára a dupla Ctrl+Alt+Del után megjelenő klasszikus login 2011-ben)

    - Az baj, hogy úgy kapcsoltam ki a projektort, hogy kihúztam az áramkábelt?
    (áá, dehogy, lehűl az majd magától, a ventilátor csak azért van benne, hogy drágábban tudják eladni)

    Folytatás...

    zone 12 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.