2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bad Salad

    Ez a bejegyzés egy új, ígéretes, progressive-metal banda bemutatásáról szól
    A tagok mind brazil származásúak. Először youtube-on figyeltem fel a gitáros/dalszövegíró/zenekarvezető Thiago Campos, Dream Theater/John Petrucci "cover"-jeire. Később az ő YT profilját böngészve találtam a zenekarra.

    Jelenleg két számuk készült el ezek meghallgathatóak a Sing Me to / Roadrunner Records olalukon.

    A stílusuk szerintem még túlságosan is hasonlít a példakép Dream Theater-re de ez gondolom idővel változni fog. Mindenesetre én kíváncsian várom, hogy mit fognak még alkotni.

    u.i.: pár nap múlva lesz még egy ehez hasonló szösszenetem, egy magyar indie/alternative rock bandát tervezek bemutatni.
    és persze a visszajelzéseket komment formájában szívesen látom :) .

    Zoli133 13 éve 10

  • Egy kis zenei szösszenet

    Most jött ki két általam kedvelt zenekarnak a megjelenő albumáról 1-1 dal ízelítő képen a következő albumukról. Ezek a Dream Theater - A Dramatic Turn Of Events című albumáról az On The Backs Of Angels és a Red Hot Chili Peppers - You With Me című albumának The Adventures Of Rain Dance Maggie címmel ellátott költeménye.

    Kezdjük az On The Backs Of Angels-el. A dal teljes mértékben a Systematic Chaos és a BC&SL stílusát követi (ami számomra azért is különös mert az album borítója az Images And Words és a Change Of Seasons stílusát idézi bennem) . Ami számomra meglepő volt hogy a szám meghallgatása után mindenkire tippeltem volna mint a szöveg megalkotója csak John Petrucci-ra nem. Valahogy nem ezt szoktam meg tőle inkább LaBrie-re gondoltam mert mondjuk a Prophets of War után tőle számítottam hasonlóra. Jöjjön amire mindenki kíváncsi volt az új számmal kapcsolatban az hogy, Mangini tudja-e pótolni Portnoy helyét a dobok mögött. Ennyi alapján nem mernék sok következtetést levonni (azt majd a koncert után) de az biztos hogy, itt a dobok teljesen rendben vannak. Ez után bizakodóan várom az új albumot. :)

    Folytatás...

    Zoli133 13 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.