2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 10 éve PH-n!

    Mintha tegnap lett volna ;]

    zarayg 4 éve 10

  • Ausztriába ingázók, utazók segítsetek!

    Sziasztok!

    Úgy alakult, hogy egyik ismerősöm 2020.06.22-én meg kell jelennie egy tárgyaláson Ausztriában, azon belül is Bécsújhelyen (Wiener Neustadt). Mivel az illető nem rendelkezik autóval, megkért, hogy ha van rá mód, vigyem ki és hozzam is haza (azaz aznap mindent elvégeznénk). 3 óra oda, 3 óra vissza kocsival, Hegyeshalomnál küldene át a határon a Google. (vagy Kelénpataknál)

    Kérdés az volna, hogy a jelen állás szerint, jár-e bármi nemű kötelezettséggel (akár karanténnal) a kiruccanás? Van-e bármi nemű korlátozás jelen pillanatban, ami keresztbe tehet az utazásnak?

    Sajnos nagyon kevés (hiteles, friss) infót találtam, ezért kérdeznélek titeket!

    Válaszokat előre is köszi!

    zarayg 4 éve 14

  • PC-s árlista 1993-ból

    Tkesy-ből blogjából kiindulva Én is megosztanám veletek az 1993. október 28-án készült árlistánkat :)

    zarayg 5 éve 31

  • Segítséget kérnék! Fejhallgató problem vol1

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni.

    Adott egy Steelseries Siberia 650 Black. 2016 12 23 vásárlás. A múlthét hétvégén vettem észre, hogy a jobb oldali fülpárna anyaga kezd kijönni a szivacs alól. Amint elkezdtem felette vagy alatta egy picit meghúzni, azonnal kijön a helyéről (mások oldal hibátlan). Elvittem a tegnapi nap (09 19) folyamán oda, ahol vettem, mivel 2 év garancia jár a termékre (gyártói). Közölték velem, hogy ez nem garanciális probléma, mert elhasználódott. Rögtön rávágtam, hogy ez nem elhasználódás, mert nincs kikopva sehol, illetve, a másik oldala hibátlan, azaz ez nem természetes elhasználódás, hanem anyaghiba. (Megjegyeztem, hogy ezen füles előtt is ugyan ilyen fülesem volt, de annak a 2 év alatt a mikrofonja adta be az unalmast, nem a fülpárnája). Átvették, de azt mondták, hogy a gyártó ilyen jellegű problémával nem foglalkozik.

    Van-e erre valamilyen fajta MO-n használatos jogszabály? Tud valaki valami ilyesmiről? Nem hagynám az anno 60+ezerért vásárolt fülesemet a levesbe dobni....

    Köszi előre is! :R

    G

    zarayg 6 éve 0

  • Ennyi év után nem könnyű a váltás.

    Anno, kb 2011-et írhattunk, amikor először találkoztam Apple telefonnal. Ekkoriban már rég piacon volt az i4 illetve már promózták a 4S-t. Családon belül vásároltak használtan itt fent PH-n rajtam keresztül egy 2G-t, ami már ilyenkor elavultnak mondható telefon volt, viszont arra, amire alapvetően lett vásárolva, arra pont elegendő volt. Sajnálatos módon pár hónapra rá le lett ejtve a telefon és betört a kijelzője, ámbár használható volt továbbra is, mivel csak az üveg sérült. Így került hozzám később ez a telefon. Első látásra szerelem volt, előzőleg egy Vodafone 845-ös készüléket nyúztam. Akkor ég és föld volt a két telefon közötti különbség. Idők folyamán rákényszerültem váltani, mert kevés lett a 2G teljesítménye. Jött a 3GS, ami jó szolgálatot tett és rá 1 évre 2013 decemberében jött az új 5S-em. A leggyönyörűbb telefon volt akkoriban számomra, jobbat el sem tudtam volna képzelni :) ( tudom, tudom volt akkor is Galaxy meg társai, de céghű maradtam, és nem bántam meg! :) )

    Folytatás...

    zarayg 6 éve 18

  • Elhiszem, hogy fontos.....

    Szokásos reggel, semmivel sem másabb, mint a többi. Csepel - Közvágó HÉV, séta az egy 1-es villamoshoz. MÜPA mellett van egy átjáró, ahol mindenki felsétál a villanyoshoz. Nem dohányzom, soha sem dohányoztam pedig már a 30 közel van. (Szüleim, mint a gyárkémények, lehet ezért köszönhetem meg nekik, hogy én nem szoktam rá, vagy már annyit kaptam, hogy elég egész életemre, lulz).

    Nem szoktam panaszkodni és elhiszem, hogy fontos a dohányzás, de miért egy ilyen "zárt" helyen gyújtanak rá egyszerre hárman? A tüdőmet kiköpöm ilyenkor, és ha finoman odaszólok, hogy miért pont itt, akkor meg én vagyok lecseszve vagy az én anyámat...

    zarayg 6 éve 14

  • Megházasodtam!

    6 év kellett hozzá, hogy eljöjjön ez a pillanat is. Ebből 2 éve élünk együtt párommal. Augusztus 3-án megtörtént, aminek meg kellett történnie. Szeretem-imádom a feleségemet! :) A mesés nap Verőcén zajlott le családi és baráti körben. A dekor 100%-ig saját tervezés, sőt, gyakorlatilag minden saját pár apróságon kívül. Ceremóniamester, DJ, Fotós is príma volt, köszönjük!

    zarayg 7 éve 40

  • Bitlocker HELP!

    Sziasztok!

    Adott egy MS Surface book, ami megadta magát, alaplap hibás lett. US vásárlás, gari rég lejárt.
    A gépben van egy M2 SSD ami telis tele van céges adatokkal, viszont van rajta Bitlocker. Az SSD meghajtó olvasható, látszódik mint eszköz, viszont kódolt.

    Felvettem a MS-tal a kapcsolatot, viszont nem adtak semmi olyan érdemleges választ, amivel visszaszerezhetnénk a "recovery key"-t.
    Key ID-val rendelkezünk, viszont a MS online supportja, illetve a telefonos (angol illetve magyar) supportja is tárja a kezét, hogy nem tudnak segíteni.

    Volt már valakinek, vagy valakinek a valakiének ilyen problémája? Sikerült orvosolnia?

    Nagyon örülnék neki, hogyha meglehetne oldani! :) Természetesen amennyiben valaki sikeres infót ad róla és minden patent, azt megajándékozom némi pénzzel :)

    Köszi előre is!

    zarayg 7 éve 18

  • Mi ez az áremelés?

    Halihó

    Esetleg tudja valaki az okát annak, hogy miért drágultak meg ennyire az SSD-k illetve a RAM-ok is?
    2 héttel ezelőtt jóval alacsonyabb árakon futottak az alkatrészek.
    Pl:
    Aqua: Kingston Fury 120GB > 14-15 ezer Ft
    Most: 18-19 ezer Ft

    Kingston Value 4GB DDR3 PC-be 5-6 ezer Ft
    Most: 8-9 ezer Ft

    De nem csak az aqua-nál, hanem több másik helyen. Értem Én, hogy karácsony meg minden, de tavaly nem volt ekkora árnövelés.

    Valami tipp?

    zarayg 7 éve 29

  • 24!

    Mai nappal betöltöttem 24. életévem. Igazából jó 24 évesnek lenni :)

    zarayg 8 éve 9

  • Egzotikus gyümölcsök?

    Sziasztok!

    Sok ideje keresek olyan üzletet, ahol lehet kapni egzotikus gyümölcsöket, de sehol sem találok itt BP-en.
    Valaki tudna ajánlani egy boltot, ahol aránylag frissen jutok hozzájuk?

    Amiket keresnék:
    - Maracuya
    - Papaya
    - Kaktuszfüge
    - Passiógyümölcs

    stb..

    Ne tartsátok magatokban az infót! :)

    zarayg 8 éve 22

  • SOS adóbevallás

    SOS, valaki segítsen! :(

    Édesanyám elfelejtette megcsináltatni az adóbevallását, és még ma sort kéne keríteni rá, hogy megcsinálja valaki. Próbálkoztam, adatokat felvittem, de van pár dolog, amihez nem konyítok. Sajnos ma 17:00-ig dolgozok, így nem tudok elmenni valamelyik NAV-ba, hogy segítsenek kitölteni.

    Valaki segítene nekünk? Természetesen valamilyen úton-módon meghálálom, vagy megbeszéljük a részleteket.

    Köszi előre is!

    zarayg 8 éve 21

  • LAN klub?

    Üdv!

    Esetleg tudnátok ajánlani BP-en belül LAN klubbot, ahova esetleg a haverokkal le tudnánk menni mondjuk egy hétvégére? :) BYOC, azaz viszünk mindent, csak a hely a fontos.

    Létezik egyáltalán ilyen még? Kicsit hiányoznak azok a korai 2000-res évek eleje a Quake & cs1.5-tel :( :)

    zarayg 8 éve 15

  • Apple i5s mellé LG Spirit 4G LTE?

    Üdvözletem mindenkinek.

    Nagyon rövid, személyes kis leírást csinálok arról, hogy egy Apple user hogyan barátkozik meg egy LG Spirit 4G LTE típusú készülékkel úgy, hogy életében nem fogott még Androidos telefont sajátjaként :- )

    2006 óta van saját mobiltelefonom. Anno még a kezdetekkor egy Vodafone V630-as készülékem volt, illetve egy Sony K700i típusú, ami évekig bírta. Sajnos a K700i nem volt a legjobb számomra (40MB belső memória), konvertálgattam 32kbps-re az összes mp3 zenémet, amit szerettem volna, hogy rajta legyen ;] majd a V630-ast kis hüle fejemmel véletlen tönkre tettem, így muszáj volt telefont váltani. Idővel egy Voda telefon került a kezembe egy 547-es típusú, amely 2012-ig bírta nálam. Ekkor gondoltam, hogy mi lenne, ha váltanék már, itt az ideje.. Se Wifi se mobilnet, muszáj... Jött az elhatározás, vegyünk telefont. Nézegettem itt fent PH-n is, hátha van valami jó model, de nem igazán találtam árfekvésben megfelelőt számomra, majd a szerencse talált meg engem. Kezeim közé került egy iPhone 2G típusú független 4GB-os készülék minden tartozékkal, 2 hátlappal. Ez volt az a pont, amikor eldöntöttem, hogy nekem ez mindenre jó. Így is volt, fél évig. Lecseréltem egy 3GS-re, mert már nagyon lassúcska volt és programokat sem tudtam már rajta frissíteni, mert már nem volt kompatibilis.

    Folytatás...

    zarayg 8 éve 2

  • Steam logon probléma?

    Mai nap miután hazaérkeztem, és bekapcsoltam a gépet ez fogadott:

    Mondom mi a tosz? Többször próbálkoztam, semmi. Online felületen (Steam oldalán) simán beenged, SŐT, másik account-tal is simán belépek.

    Gondoltam újrarakom a Steam-et. Siker, update, és a login. Ugyan az. Másik account-tal belép. Havert megkérdeztem, azt mondta, változtassak jelszót. Megtettem, ugyan úgy nem enged be. Odaadtam neki az account-om, ő neki is ugyan ezt írta ki. (Régi ismerősöm, becsukott szemmel megbízok benne)

    Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne csinálni?

    Köszi előre is!

    UI: Nem, nem kaptam VAC bant, nem tiltották az account-omat sem.

    zarayg 9 éve 3

  • Jótállás? Mi a határidő?

    Üdv!

    Gyorsan felvázolom a dolgot.

    Adott egy telefon, amely többször is megjárta a szervizt, többnyire ugyan azzal a problémával, illetve azóta több hiba is jelentkezett. 2015.04.14-én lett leadva most utoljára. Azóta már 1 hónap eltelt. A jegyzőkönyv nem tartalmaz semmilyen fajta dátumot, amelyet vállalnak, illetve a weboldaluk sem ír semmilyen konkrétumot arra, hogy a javítás mennyi időt fog igénybe venni. (Eddigi munkahelyeimen mindig volt határidő, amely 30 nap volt).

    Kérdésem az volna, hogy ez valamilyen fajta jogszabályba be van foglalva, vagy ezt maga a cég szabja meg, hogy mennyi időt vehet igénybe a javítás? Fogyasztóvédelem oldalán sok mindent átolvastam, de semmilyen konkrét információval nem találkoztam (vagy csak vaksi vagyok és nem láttam).

    Segítsetek kérlek a dologban, írjatok okosságokat!

    Köszönöm!

    UI: A cég, akiről szó van

    zarayg 9 éve 14

  • Emberundor?

    Üdvözlök minden erre támolygó embert és űrlényt :K

    Gyorsan rohantam haza, hogy leírjam azt, amint 10 perccel ezelőtt történt velem a buszon.

    Történet:
    Csepel, 159-es busz. Egyszerű hétköznapi melóból hazafelé út, semmi különösebb dologgal. Busz rendben, BKK futár a Karácsony Sándor utcánál csak villog, érkezik a busz. A HÉV-ról(-ről) leszállt emberek közel 50%-át ez a busz viszi haza. Mindenki helyet foglal, elindulunk. Csepel Plázánál bevárjuk az előző 148-as buszt, hátha valaki fel akar szállni rá. Tovább mentünk majd elérkeztünk a Völgy utcai megállóba. Jelzőcsöngetés után rohannak a busz után, természetesen normális a buszsofőr, ahogy az előbb is bizonyította, hogy bevárta az utánunk jövő buszt. Felszáll 1 fiatal anyuka(?), kb 2 éves fia, és egy húszas évében járó fiatalember. Fiatal ember cigivel a kezében felszáll a buszra, és tartja az ajtót, mert a társai, vagy barátai láthatóan a lámpánál ragadtak a kereszteződésben. Buszvezető ezt nem látja, és csönget, majd becsukja az ajtókat. Anyuka ordít, mint a fába szorult féreg, hogy miért nem várja meg a "többieket". Az egyik illető rohan a busz mellett és az egyik nyitott ablakon behallatszódik a (rövidítem) K.A. nevezetű szitkozódás.

    Folytatás...

    zarayg 10 éve 8

  • Microsoft Intellimouse 1.1A

    Hogy lehet kapni egy közel 13 éve kijött egeret vadi új állapotban?
    Válasz: Sehogy...

    Viszont mázlista fejemmel belefogtam a jóba, és kezeim közé került egy 0 perces (szó szerint 0 perces) ilyen egér... Egyébként több darabot el is adtam fel HA-n, mivel volt nagy kereslet rá..

    Nade amiért írtam...

    Hogyan néz ki egy használt és egy új IM1.1A?

    Vélemény? :B

    zarayg 10 éve 12

  • ééééééééééééés 22!

    Mai nappal betöltöttem a 22. életévemet :)

    Összegzésben rosszul indult a tavaly nyár, majd év végére jó lett, az újév alkalmával megint jött egy kisebb hullám, és most egész normálisan zárult :)

    zarayg 10 éve 12

  • 3 napon belül? ugyanmár....

    http://index.hu/gazdasag/2014/07/23/webshophiszti/

    Aki kereskedelemben dolgozik, az tudja, miként működnek ezek a dolgok. Olvassátok el, megéri.

    Komment formájában lehet vitatkozni!

    zarayg 10 éve 8

  • iPhone segítség!:)

    Üdv!

    Tudom van iphone-os topic, de itt gyorsabban válaszoltok :)

    Van egy iPhone 5S-em, decemberi vásárlás. Kicsit koszos a töltőcsatlakozó és a jack csatlakozó is. Nincs vele probléma, csak engem zavar, hogy koszos

    Kérdésem:
    - Garanciában kitisztítják? Ha igen hol?

    zarayg 10 éve 3

  • HELP!

    Sziasztok!

    Eladtam a régi szeretett 3GS-emet, amin volt 5.1.1 és JB is. Nos, mivel letakarítva adtam át, így mindenki örült, hogy tiszta és egészséges a telefon. Nos, átadtam, teszteltük meg minden, és a mai nap problémába ütköztünk.

    Kiírta az iTunes, hogy nem tud több eszközt feljogosítani. Megoldottam, és lenulláztam

    NODE

    Nem engedi így se, hogy alkalmazást telepítsünk a telefonra (semmilyet). Zenét természetesen enged.

    Ugye az új FB alkalmazást és Messengert se engedi telepíteni, mivel 6.0.1 a minimum sysreq. Frissítéssel viszont a függetlenítés és a JB elveszne. Hogy oldjam meg a dolgot? Mellesleg nem találom a neten sehol az 5.1.1-nek megfelelő FB alkalmazásokat sem :(

    Sajnos nem szeretném visszavásárolni a telefont, és így nem tudok mit kezdeni ezzel:(

    Tud valamelyikőtök segíteni? (iPhone-os topicba is írtam ugyanezt)

    zarayg 10 éve 3

  • 87 ezres rezsi számla?

    Március óta másik albérletben lakok. Akkor amikor költöztem akkor írtam ugyan így ide, mert bajba voltam a távfűtés után a gázzal, és nagyon paráztam...

    Nos, most úgy néz ki a dolog, hogy minden okés, nagyon jó a környezet, jó a lakás stb, csak egy probléma van az egésszel. Megjegyezném, hogy mivel a munka minden időmet elveszi, így az otthon töltött idő számomra nagyon csekély, és kb aludni járok csak haza.... Amit még otthon töltök az az egy szabad hétvége 1 hét alatt, de akkor is minimálisan kelek ki az ágyból. Gépezni reggel, illetve egy kicsit este szoktam, amennyi energiám van hozzá persze. Esténként csak a lávalámpám megy illetve a router, semmi más... (se tv, se dekóder mert minden kivan húzva a konnektorból). Egyetlen egy dolog, amit nem bírok elhanyagolni, a fürdést, vagyis a közel 1 órás vízfolyatást... ennyit megtehetek, ha már ennyit kifizetek mindenért...

    Folytatás...

    zarayg 10 éve 29

  • Lehet, hogy bennem van a hiba.....

    Ma reggel ez a gyönyörűséges Logout is megváltozott, ugyan úgy, mint anno HardverApro.... Lehet nagyon maradi vagyok, de se a HA se a LO nem tetszik külsőre... (többi lapcsaládot nem olvasom)

    Hardverapro-ról le is szoktam, a kezelhetetlensége és a "vatera" feeling miatt... Miért nem tudott megmaradni a régi design legalább itt LO-on? :(

    zarayg 11 éve 5

  • Hogy is mondjam el....

    Személy szerint ez az új HardverApro engem teljesen kikészít. Olvastam a fórumot, és úgy látszik, ezzel nem vagyok egyedül. Régebben még anno sokat jártam a Vaterára. Akkor azt azért hagytam ott, mert ugye a fizetős kiemelősök az első 15 oldalt elfoglalták, és ha valaki böngészik, nem biztos, hogy a prémium hirdetések után még nézelődni akar.... Színekről ne is beszéljünk... Tisztelet a fejlesztőknek, de sajnos velem -1 emberrel kevesebben lettek..

    Kritizálhatnám napestig, de nem teszem. Eddig nagyon jónak tartottam az oldalt, de szerintem leszokok a hirdetésezésről, és maradok itt nálatok Logouton (remélem ennek a stílusa még azért megmarad)

    "Én csak 1 vagyok a 100 közül"

    zarayg 11 éve 4

  • Elérkezett ez a nap is!

    Betöltöttem mai nappal a 21. életévem :U

    Vezethetek kamiont Amerikába és Angliába egyaránt, illetve vehetek dohány árút illetve szeszes italt :DDD

    zarayg 11 éve 8

  • XXI.század "Menői"? Miket látok én fenn szeretett közösségi oldalunkon, azaz a fészbúkon

    Megnézendő, és elolvasandó link

    Egy Nolee nevű srác írta erre a blogjára. Hát elolvasva az jutott eszembe, hogy elcseszett faj ez a páwa dolog (mint anno az emósok, csak azon nem gizdultak anyuci-apuci pénzére)
    Személyes tapasztalataimat is szeretném ez által megosztani, de 1-2 dolgot szeretnék tisztázni, nem akarok ide semmilyen csürhe-kötekedő bandát.
    1: Örök életembe nagyon előítéletes voltam-vagyok-leszek ahogy tetszik
    2: Engem zavarnak az emberi különbségek
    3: Ha nem értettél valamit, olvasd el az #1 ponttól újra.

    Szóval....
    Anno, amikor elkezdődött ez az őrület, akkor jött az, hogy a bedbícsre jártak a 15 évesek, és mindenhol azt láttam (szinte minden oldalon), hogy (ahogy a blogban is írta) "milyen jó volt a buli g*cire beb*sztam :DDDD" cím. Nos, nem vagyok én se nagyon öreg, 21 éves vagyok, de ez számomra kiakasztó.... egyrészről... (maradi vagyok inkább). Anyám húgomat-öcsémet ilyen helyre el se merné engedni... (Megvannak nevelve mindannyian a családunkba) Még én szégyellném magam, hogy ilyet tennének a családomban a testvéreim... és ezek csodálkoznak, ha például felkerülnek mocskosweboldalakra...

    Folytatás...

    zarayg 11 éve 36

  • Readyboost?

    Nos, ez úgy kezdődött, hogy nem vagyok valami gazdag gyerek, de sikerült egy "erős" gépet összeraknom.

    Összeállítás:
    Alaplap: ASUS M5A99X-EVO
    Processzor: AMD FX-6100 @3890MHz
    Processzor hűtő: Arctic Cooling Freezer Pro 7
    RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3 1866MHz
    VGA: Sapphire HD6970 TOXIC 2GB
    HDD: Samsung Spinpoint F1 HD502HJ
    ODD: Samsung BD Combo SH-B123L Blu-Ray
    Táp: LC-Power 1050w (Moduláris)
    Ház: Corsair 500R
    Hűtés: 500R Corsair (1x20cm + 3x12cm) + 2x12cm Cooler Master

    Mivel kicsit akartam gyorsítani a gép betöltésén, reakcióján, így vásároltam egy USB3-mas Sony 4GB pendrive-ot, azzal a céllal, hogy majd Readyboost-olom, és kicsit dob rajta, mivel olvastam, hogy ez bevált dolog. Igazán megérné egy SSD, de nekem most nagyon drága dolog.

    Nos, első körben lemértem, mennyi idő alatt töltődik be az oprendszer. BIOS-sal együtt 1 perc és 2 másodperc. Utána berakom, felinstallálom az új USB3-mas pendrive-om, (természetesen USB3-mas portba rakva) és gép leállít, majd indít. Nos, összesen az egész 58 másodperc alatt töltődött be az utolsó programig. (Nem sok program indul el: Hang, LAN, VGA és a Steelseries Kinzum driver-ja. Semmi más). Szóval nyertem rajta kemény 4 másodpercet, és mondhatni nem volt olyan olcsó ez a retek.

    Folytatás...

    zarayg 11 éve 9

  • 22:22's music's

    zarayg 11 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.