2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • JAJ! A havazás rémálom.

    Újra itt Fehérváron. Fáradt vagyok mert a hétvégén nem tudtam aludni. Szerencsére elég sok minden volt, koncert, barátnő, család... aztán persze mindig az a vége hogy végkimerülésemben valahol elalszom (elájulok). Reményeim szerint pár óra múlva ez megtörténik. Addig is úgy érzem beszélni kell a fehér terrorról és itt most nem a történelemről lesz szó természetesen. Március vége és megint havazik. Ugyan nem fúj olyan nagy szél még, és talán járhatóak az utak, de természetesen a buszos közlekedés meg fog bénulni Magyarországon. Nem szeretném itt tölteni a hosszú hétvégét! :D

    wolfnet 11 éve 1

  • Kihívások

    Ezen a héten is van teendőm. Talán a hóval nem kell többet megküzdenem, viszont néhány zh-t azért meg kell írni. Analízis done! Hétvégén pedig ismét koncert tájm! Szombaton indul a buli, nagyon várom! Addig még meg is kell gyógyulnom, mert a nagy havazás eredményeként jól megfáztam. :O (nem szeretek tüsszögni és folyni).

    Szombat Dunaújváros, Reggae est!
    -->

    wolfnet 11 éve 0

  • Kijárási tilalom!

    Muszáj írnom. Haza értem épségben, thanks Vértes Volán! Elég durva a közlekedés jelenleg fejér-megyében. Úgy is mondhatnám katasztrófa. Délután menetem egy órát kocsival Dunaújvárosban és káosz az egész. De élveztem! :C Zseniálisan káosz volt minden. A lámpa zöldjére 15 másodperces válaszidővel reagált a tömeg, a buszok be majd kicsúsztak a megállókból. A gyalogosokat nem érdekli hogy nem tudunk megállni a kocsival, lelépnek elém (itt megjegyzem elég bátrak). Funky Shit! Ott tartunk hogy most már tilos elhagyni a településeket autóval, mert járhatatlanok az utak. Hmm ez király nap volt. :R

    wolfnet 11 éve 155

  • Nyamvatt hóesés!!!

    Túl egy heten megint. Az utolsó csodálatos órámon ülök és jobb dolgom sincs mint pötyögni. Baromira unalmas az egész, semmi de komolyan semmi értelme nincs itt lenni olykor. Őszintén minden órámra bemegyek és leszűröm a konklúziót, hogy az előadások 85%-án hülyeségeket beszélnek, és a ZH-ra saját magad kell otthon felkészülni más példák alapján. A maradék százalékba beletartozik a matek, ahol mindig értelmes dolgokat beszélnek. Na nem baj, jön a hétvége szép idő, napsütés, meleg és majd minden búmat elfelejtem. Hát nem! Kedves időjárás! Tavasz van! Az egész hosszú hétvégém rossz lesz az időjárás miatt. Ha valamit, akkor ezt nagyon utálom, de szerintem ti is. Mindegy, otthon ülős begubózós filmnézős pihizős hétvége rendel! :U

    Ez legalább feldob -->

    wolfnet 11 éve 0

  • Pörgés

    Minden nap arról szól, hogy dolgozok. Remek egyébként, mert imádom amikor mindig van mit tenni, de talán most kicsit zsufi lesz ez a március. A heti zh, család, barátnő, és koncertek. Sok koncert. Minden hétvégére jut majd egy, ami remek és ha nem koncert jut akkor próba lesz. Természetesen itt még nem zárult be a kör, mert a webes melómmal is haladnom kell, szóval ez most megint csak ennyi. Semmi időm nincs. Pontosan annyi, hogy meghallgattam ezt a számot, tegyétek ti is

    --> !! :)

    béke

    wolfnet 11 éve 0

  • Szeretem :)

    Hejhó! Eltelt egy újabb hét, megint nem jelentkeztem, mert nem volt jelentős gondolat egy ideje, de most úgy érzem megosztom veletek, hogy már több mint egy éve vagyunk együtt szerelmemmel. Örülünk, jól vagyunk, ó je. Szeretem, ő az életem :R STOP!

    wolfnet 11 éve 6

  • Logitech 5.1

    Új szemeszter is, tavasz is lassan, tök jó. Egyik nap hóban sétálok, másik nap sört iszok, valentin nap is jó volt, mert nagyon szeretem a barátnőmet, viszont most itthon vagyok. Csend van nyugalom van. Bepöccintettem a kedvenc hangrendszeremet, és .... :R Hosszú heteket vagyunk távol egymástól és ilyenkor mindig olyan szépen szól. Gyönyörű!

    wolfnet 11 éve 0

  • Ready

    Készen állok! Jöhet az új félév. Már a koleszban vagyok, egy igazi film ínyencséget nézek: A parfüm. Mindenkinek ajánlom aki picit is oda van az érdekes filmekért, mert ez az. Jövő héten kipróbálom az új órarendemet és megállapítom, hogy ismét rossz.

    -->

    wolfnet 11 éve 0

  • Döntés!

    Dob vagy Motor? Ha eladom a jelenleg pihenő pályára állított dobfelszerelésem, akkor vásárolhatok belőle egy felső kategóriás robogót. Na de a nagy dilemma, hogy azért mert már 3 hónapja pihen a hűn szeretett hangszer, vajon örökre pihenni is fog? Hát nem tudom. Az biztos, hogy a kettő együtt lenne a legjobb, de költségvetésem erre nincs.

    wolfnet 11 éve 36

  • Successful

    Minden vizsgán túl, szerintem korrekt eredmények születtek. Ideje kipihenni az átvirrasztott éjszakákat, és kicsit csak magammal foglalkozni, aztán már jön is a második bedobás. Így visszagondolva megérte hajnalig fennmaradni és tanulni, habár ez akkor nem is tűnt így, hiszen a hátam közepére se kívántam volna az egészet. Na mindegy szép hétvégét!

    -->

    wolfnet 11 éve 0

  • Mi a fene?!

    Netezgetek, élem az életet, tanulok, persze youtubezok is... mintha szaggatna a dolog. Nem lenne olyan zökkenő mentes a szörfölgetés. Thinkpadem úgy döntött, hogy 1190Mhz pont elég lesz mindenre. Pompás. Na de ez hogy? :) C2D T7700, Win7, AC mode. Csak úgy jelzem hogy nem értem. :(( Nincs bent az akku. Minek cibáljam magammal, ha egyszer úgy is asztalon fogom használni a gépet. Namost az történt, hogy akku kímélős módban maradt a laptop. 0.79V-t kap a proci, 6x szorzót, 190-s FSB-t, és így az össz eredmény ~1.1Ghz. Na de adapterről vagyok az istenért. Win7 teljesítménycentrikós mód nem ér semmit. Bios-ban intel speed step OFF nem ér semmit. Minden power management beállításnál Max Perfm. nem ér semmit. Hans, mi van veled?!

    It's Sucks! :F :R

    -->

    wolfnet 11 éve 12

  • Péntek esti sörözés, mint régen.

    Jó volt találkozni azokkal az arcokkal akik tulajdonképpen nem is olyan régen még a mindennapjaimat, az én kis világomat jelentették. Őszintén sokkal kevesebbet vártam a dologtól. Olyasmit képzeltem el körül-belül, hogy egy fél órát jópofizunk, aztán szevasz mindenki. Nem így történt, sőt! Habár a múlt továbbra is lezárva maradt, ami szerintem helytálló, önfeledten beszélgetett mindenki. Mindenki megismert mindenkit, még az is csekkolva lett, hogy feltörtem valakinek a psp-jét. (fogalmam sincs srácok :D) Összefoglalva egy péntek esti sörözésnek tökéletesen megfelelt. Nyugodt szívvel pihenhetek, ám azért nem teljesen. Szerelmemmel összekaptunk egy picit. Helyesbítek, nem veszekszünk, mert tényleg nem. Egyszerűen vigyáz rám, és én köszönöm ezt nagyon. Tényleg nekem van a legklasszabb csajom a világon, igen így érzem. És amíg így érzem, nincs oka aggódni. Természetesen ezt neki is elmondtam, de ez a nőknél nem ilyen egyszerű. Tudom... aranyos nemigaz? :R

    --> Tudom az eredeti jobb, de ezt még is csak én készítettem :)

    wolfnet 11 éve 0

  • .

    Korábban nem foglalkoztam a felelősséggel. Nem érdekelt. Úgy voltam vele nekem teljesen mindegy, mi lesz. Mondhatom úgy is nem gondolkoztam előre. Elveszítettem egy igen fontos dolgot az életemből, ami igazán nagy ürességet hagy maga mögött. Próbálkozom pótolni, de nem lehet. Az én hibám tudom, későn kaptam észbe. Ezúton szeretnék tiszteletet nyilvánítani, mert itt nőttem fel, itt lettem az aki vagyok. Nem fogom soha többet megemlíteni, az életem folytatódik máshol. Folyik a munka már, máshol, más csapattal, másra készülünk, más közönségnek. Mindenesetre egy bejegyzést megérdemelt a dolog.

    wolfnet 11 éve 13

  • Egy este a kolesz szobában.

    Hejhó! Ismét jelenetkezem egy rövid bejegyzés erejéig. Annyi történt ugyanis, hogy utolsó (előtti, na mindegy) vizsgámra tanulok. Ez egy összetett folyamat, maradjunk annyiban, hogy inkább kellemetlen memorizálás mint segg áztatás a Balaton parton. Úgy érzem nem annyira bonyolult ez a dolog - műszaki matek -, viszonylag rendben is lesz, csak őszintén: kinek van ehhez kedve?! Áh, kitartást kérek, holnap levizsgázom, aztán kérek néhány hét pihenést. Reméljük kitavaszodik mire elkezdődik a következő kihívás, a havazás hiába menő dolog, marhára utálom.

    -->

    wolfnet 11 éve 0

  • Router -> debrick

    Előzmények...

    A nyákon való turkálás nem éppen szoftveres foglalkozás, így bátran kijelenthetem nem űzöm gyakran ezt a dolgot. Felszerelésem is eléggé gyenge volt. (csavarhúzó). Beszereztem a szükséges eszközöket (forrasztópáka, ón, szigszallag, ca-42 cable) és a szükséges ismereteket. Ezúton is köszönöm a segítséget: sztanozsnak, Speedfirenak, és lenrynek.

    Tp-link wr941nd routert sikerült helyreállítanom, ezt fogom gyorsan felvázolni. A nokia ca-42 es kábellel kapcsolódni tudunk a router rs232 TTL serial bushoz. Először meg kell keresni a kábelen a Tx, Rx, GND, VCC pineket. Erről sok információ megtalálható a neten, mégis problémák voltak vele. Nincs ugyanis műszerem amivel bemérjem a pineket. Így hát rögtönöztem, természetesen nem jól. Na mindegy. Ami biztos. DKU-5-s ca-42es kábelnél a kiosztás: fehér - TX, kék - RX, fekete GND. A megfelelő driver telepítése után puttyban COM6-on 115200bit-en belőttem a konzolt.

    Folytatás...

    wolfnet 11 éve 1

  • Épségben, itthon

    ... ez fontos dolog. Imádok jeges országúton kocsikázni, főleg fáradtan. Jó móka volt, ideje pihenni. Még vissza van két vizsga és ezt a félévet is letudtuk. Azt hiszem a mai napomat nem fogom tanulással tölteni csak azért se. Nincs erőm, se hangulatom hozzá. Inkább youtubozok egész nap az ágyból.

    Ezt a dalt pedig különösen szeretem...
    --->

    wolfnet 11 éve 0

  • Router -> brick

    Mai bejegyzésemben az elmúlt néhány napot foglalnám össze. Tulajdonképpen ahogy a cím is elárulja, router témáról lesz szó. Nem tudom hányszor fog még említésre kerülni ez a téma, hiszen a probléma megoldásához szükséges alkatrészek folyamatosan érkeznek és ez amolyan több napos "élménybeszámoló" lesz. Élménynek drága élmény, de ez másodlagos probléma.

    A szóban forgó eszköz egy TP-link wr941nd v3. 400Mhz cpu, 32MB ram, 4MB flash chip. Átlagos router, szerintem esztétikus külsővel, de szintén átlagos kezelő felülettel (érted nem egy zyxel). De nem is annyit fizettem érte, hogy tökéletes legyen. Alapjáraton a netet ledobálta (ez általános fw probléma) friss szoftver után csak szimplán lassú volt néhány óra használat után. Ez elég gáz. Harmadik éve használok egy tp-link wr642G-t ami csak nagy p2p adatforgalomnál lomhul be 5-10másodpercre ami érthető. (plussz olyan gondjai is vannak, hogy folynak a kondik, de működik még). A router az openwrtre lett választva - igen tudom az 1043nd a király, viszont nem létfontosságú a gigabit lan itthonra. Felkerült a custom fw az eszközre, lan konfiguráció beállítása során hibát követtem el, elvágtam a lan interfészt a külvilágtól így az eszköz jelenleg tégla. A failsafe módban való indítás előre konfigurált hálózati adapterrel nem járt sikerrel, nem ping az eszköz 192.168.1.1-en. A megoldás az rs232 csatlakozó amivel egy jó adag mókolás lesz még érzem.

    Folytatás...

    wolfnet 11 éve 37

  • Otthon

    Furcsa dolog szerintem a szilveszter és az új év. Fogadalmakat teszünk, hogy megváltozunk, hogy nem követünk el több baklövést, hiszünk a babonákban egy nap erejéig, mint a felfelé állított patkó, a virsli evés, a bulizás, hogy olyan lesz az új év ahogy elkezdjük, és így tovább napestig. Nem igazán hiszek ezekben a dolgokban. Abban hiszek ami kézzel fogható. Természetesen jó áltatni magunkat azokkal a dolgokkal, hogy ha egy estén keresztül jól megfogadunk mindent, akkor a világ szép lesz. De ez egyéni vélemény, senkit sem szeretnék lenézni ezzel.

    Barátnőmmel töltöttem az év utolsó és első napját is, ami nekem nagyszerű és csodálatos érzés, hisz az előbb felsoroltak szerint akkor az egész évünk ilyen csodálatos lesz. :)) reméljük a legjobbakat.

    Én mindenesetre egyből az év első napját alkotással töltöttem. A mai kis dallamom nem egészen új, október közepén született, de mindenképpen új értelmet nyer. Szokásos meditálós, elgondolkozós, aki ezeket szereti megtalálhatja benne a gondolataimat, az otthon és a szeretet fontosságáról, és arról, hogy mennyire félek ezeknek a hiányától.

    Buék!

    Otthon - YouTube

    Munka közben

    Folytatás...

    wolfnet 11 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.