2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Benzinszűrő

    Eltelt egy újabb hét, lassan megkezdődik a vizsgaidőszak, egyre inkább nyár van, én pedig tényleg tanulni kényszerülök nem pedig motorozgatni. Sajnos eltörött a benzincsőre szerkesztett kínai benzinszűrő (műanyag alkatrész ?!), ezért eBay segítségével Németországban találtunk kompatibilis szűrőt, szóval jövőhéten megérkezik (igen drága). :U Addig is tanulás! :R :R

    wolfnet 11 éve 0

  • Szereltünk!

    Kicseréltük végre az olajat, kipucoltuk a levegőszűrőt és környékét, és belülről is kicsit tisztába tettük a szörnyet. Készültek képek, igen! :K Majd megnézhetitek, milyen használt olajat folyattunk ki a blokkból. Erre mondta az előző tulajdonos, hogy ő még ezt a szezont ki akarta húzni vele (~2-3ezer kilóméter). Amint kihűlt az olaj a tepsiben, leírhatatlanul ragacsos fekete zselé vagy kocsonya szerű nyúlós anyaggá változott. Szerintem ez nem valami pozitív. Az új Castrol eXtra majd teszi a dolgát. Első indításkor tapasztalható volt, hogy hidegen is csöndesen, egyenletesen járt a motor. Csodálatos. A benzin szint mérő dilemmája viszont tovább folytatódik. Amikor a műszert kiszereltük tapasztaltuk, hogy a buborék kapszula letörött róla. Fogalmam sincs, hogyan lehetséges ez. Házi megoldáson is gondolkoztunk, de mivel nehéz olyan anyagot találni, amit biztosan nem old a benzin (műanyag) és nem esik darabjaira (parafa), tehát nem okoz később dugulást valahol, ezért nem erőltettük túlzottan a dolgot. A parafás megoldás egyébként jól működhet, legalábbis a képen látható benzin tank visszajelzést parafás megoldással oldottuk meg. (De addig kivettük, amíg nem találunk jobbat, vagy megbizonyosodunk arról hogy nem oldja a benzin.)

    Vhá! :R

    Folytatás...

    wolfnet 11 éve 1

  • Új kupplung

    Ígértem a képet a rotyogóról, fogom hozni őket, csak várom a kedvező fotózási körülményeket. Igazából minden tekintetben csúnya szóval majd MOST reggel fotózok. :U Felhívtam a dunaújvárosi motor/robogó szakikat, hogy lenne-e idejük átnézni a szörnyemet, és amikor elárultam hogy kínai gyártású a motor, a válasz minden esetben a "Nem tudjuk vállalni." volt. Pedig csak annyit kértem, hogy nézzék meg a szíjat/variátort/kupplungot, hogy mennyire vannak elhasználódva.

    Egy kedves fórumozó tag SzlobiG aki szintén Dunaújváros környékén lakik felvilágosított, hogy ha nem olasz/japán robogója van az embernek, akkor azt bizony nem fogják szerelni. Személy szerint én ezt nem értem ugyanis láttam már olasz robogót kevesebb kilométerrel aminek mindene lógott, szóval anyag minőség tekintetében sem lehet annyira rossz a kínai robogó. Alkatrészbeszerzés már nehézkesebb, de mondtam a szervizes kollégáknak, hogy odaviszek minden szükséges alkatrészt, csak szakszerűen szereljék be. Nem! Majd én Youtube-ről megtanulok robogót szerelni, fantasztikus lesz ;) (Amúgy a videók tanulsága szerint nincs rosszabbul összerakva egy kínai robogó, mint az olaszok és szerelni is ugyan úgy kell.)

    Folytatás...

    wolfnet 11 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.