2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Újévi fogadalom

    Megfogadom, hogy ezt a nyomorult gépet nem fejlesztem tovább. Úgyse tartom be, mert mégiscsak jó lenne egy nagyobb proci (minek?)... de mivel lassan eléri a fejlesztés lehetőségeinek a határát, így ha meg is fogadom, nagy bukás lesz, amikor rám tör az ötperc, és veszek egy komplett újat. :D

    whiz 14 éve 16

  • XFX GTS250 - bekaphatják

    Update: a GPU-z monnyon le. Topic marad, mert miért ne. :)

    Vó't ez a 9800GTX-es vicc, aztán jött a 9800GTX+, aminek ugye az volt a jó tulajdonsága, hogy csíkszélességet csökkentettek (65 vs. 55nm), ennek köszönhetően is lehetett órajelekkel játszani felfelé, hogy azért a HD4850 ellen még épp' jó legyen. Aztán nV-nél nem tudtak mit kitalálni, s így jött a GTS250. Namost. Ha ez a 9800GTX+ után jött, illene ennek is 55nm-esnek lennie, igaz?

    Akkor az én újonnan szerzett (csak nem bírtam ki :B ) 1 gigás XFX-em, miért 65 nanós? Csodálkozok itt, hogy melegszik ez a tégla, mint az állat, erre a GPU-Z aktuális verziója ilyeneket mond nekem. Mindjárt nem csodálkozok, hogy miért is 80 fokos a kártya széthajtva. Ez még kevésbé zavarna, de emellé már süvít rajta a venti, mint a szemét. Jókora batár tégla, gondoltam majd jó csendes lesz. Hát nesze nekem.
    Azt hiszem kénytelen leszek ráapplikálni az AC S1-emet, mert ez nem állapot. Nem lesz egyszerű, de elvileg kompatibilis vele.
    Nv és XFX: kapjátok bé! (Na jó, ezt visszavonom. :) )

    whiz 14 éve 37

  • PH! fórum vs. whiz - 1:0 - leültem

    Nah, téptem itt a számat nagyon okosan, erre föl egy héten belül már kiakad a mutató nálam is, ellopják a gyógyszerem, és hasít az ideg. Sajnos most nem fogalmaztam át többször, csak kiírtam ami jött. És még így is visszafogtam magam. Tudom, hogy egyest érdemlek. Le is ülök, és kussolok.

    Btw. 100. bejegyzésem. Sose gondoltam volna, hogy egyszer ide jutok. Ez most ez jó vagy rossz?

    whiz 14 éve 11

  • BKV vs. Suzuki - 1:0. Baleseti eseménytörténet, észrevételek.

    Helyszín

    Budapest, Rákoscsaba Ferihegyi út és XVII. utca kereszteződés. A Ferihegyi út főútvonal, így stoptábla jelzi a megállás szükségességét áthaladás előtt. Az egyik irányból erősen süt a nap, a másikból nehéz belátni az utat a fák miatt. Az aszfalt síkos, reggeli nyák borítja.

    Időpont

    2009-12-29, reggel 8:25. A levegő és az ég tiszta, napsütés próbál lelket verni az emberbe. A hőmérséklet kicsivel fagypont felett.

    Főszereplők

    276E járat, 30 éves Ikarus 260, és egy '90 körüli évjáratú ötajtós Suzuki Swift. Tudjátok, az a típus, amelyikből kispórolták a fémet, de lehet rá szerelni kályhacsövet, meg ragasztani sztrítrészing matricát, lefóliázni az ablakokat, és attól überatomkirály lesz.

    A fő esemény

    Buszunk át szeretett volna haladni a kereszteződésen. Balról az erős napsütés elvakíthatta a sofőrt, vagy csak simán figyelmetlen volt, mert nem vette észre a jobbról érkező Suzukit. Behajtott a kereszteződésbe, de akkor a másik jármű már olyan közel volt, hogy a vészfékezés ellenére sem tudott megállni a csúszós úton. Így elkapta a busz jobb elejét az ajtónál. Jókora csatt. Engem nem ijesztett meg, mert az előtte lévő pillanatban a középső ajtó üvegén keresztül már láttam, hogy ebből puff lesz. Többek frászt kaptak. Kereszteződés közepén álltunk meg, majd leszálltunk mindannyian, kivéve a sőfort.

    Folytatás...

    whiz 14 éve 19

  • Kockasztori

    Ezt a bejegyzést szigorúan lépje át mindenki, aki szerint a virtuális világokban való szereplésnek semmi köze a való élethez, és valós kapcsolatokhoz, és ennek megfelelően nem normális az, aki egy percnél többet foglalkozik velük. Köszönöm.

    Na szóval. Kedves kockák. Elmondok egy sztorit, ami épp' az elébb esett meg velem, s mivel kicsit ideg lettem, ki kell írnom magamból. Téma szokásos: a hülye emberek.
    Adott egy számítógépes játék, most éppen egy mmorpg. Nevezzük nevén: Aion. Bár a minap rendesen lehúztam szegényt, mostanában sokat játszom partiban, idő múlatásra tökéletes a dolog.
    No ebben a játékban adott egy klán, amit itt légiónak neveznek. Tagjai egytől-egyig kockák, és többnyire felnőtt, értelmes emberek (-nek látszanak). A kommunikáció alapvetően írásban történik közöttük, de sokan használnak/használunk csevegőprogramot. Ennek köszönhetően egész kellemes társaság alakult már ki. Volt is nem rég egy klántali, ámbár én melóztam, így nem vettem részt rajta. No mindegy, ez ilyen felvezetés.

    Folytatás...

    whiz 14 éve 11

  • Mer' hülye vó'tá te is

    Szeretjük próbálgatni a dolgok határait. A normálisabbja ha kitapasztalta, akkor meg is áll. Nem mondom, hogy nincs, mert van az a helyzet, amikor elszáll az ember agya. De azért itt mégiscsak a net előtt ülünk, és nem tud úgy robbanni az ideg.
    Velem is többször előfordult már, hogy elhatároztam, hogy úgy kiosztok valakit, hogy az nem igaz. Tegnap/ma is volt egy ilyen, az álláskeresős topic kapcsán. Aztán rájöttem, hogy azzal ugyanolyan balfasz lennék, mint az, akit ki akarnék osztani (ettől még esélyes, hogy volt/lesz ilyen), mert én is csak szemetelném a topicot, és ásnám alá itt a saját jövőmet. Másrészről meg, mire ötvenszer átfogalmaztam, le is tettem róla végleg. Volt időm gondolkodni. Sokan miért nem képesek erre? Jobb az, ha kiraknak innen végleg? Szerintem nem...
    Nem magamat akarom fényezni ezzel az írással, mert nem vagyok tökéletes, sőt. Épp' a közelmúltban volt egy kis bajuszakasztásom egy házigazdával, de egyrészt beláttam, hogy úgyis ő az erősebb, másrészt részben igaza volt, bár szvsz kicsit eltúlozta a dolgot. De a levélváltás után kicsit elgondolkodtam, és úgy léptem, ahogy a helyzet megkívánta, és ahogy senkinek nem lett semmiféle kára. Néha célszerű kicsit átgondolni mit tesz az ember. IRL lehet, hogy nem megy, mert kitör az idegbaj egy pillanat alatt. De legalább itt, ahol több időnk van rá, tegyük meg néha. Nem annyira nehéz.

    Folytatás...

    whiz 14 éve 6

  • A nők! Másképp.

    "Az alapkérdés az, mi a nõk célja? Miért vannak? Természetesen nem biológiai vagy evolúciós értelemben, hanem a való életben mi a szerepük?"

    Ezen a kérdésen nem enyhén kiakadtam, mert akinek a "biológiai, vagy evolúciós értelem" nem a való élet, az sürgősen lője fejbe magát.
    Szóval a válasz:

    Az a szerepük, hogy vannak. És ezzel értelmet adnak nekünk férfiaknak, születésünktől a halálunkig. A nőnél csodálatosabb teremtmény nincs a Földön, még akkor sem, ha valakik képtelenek észrevenni ezt. Ennyi a rövid véleményem.
    Úgy éreztem ezt le kell ide írnom.

    whiz 14 éve 10

  • Vásároljunk 9800GTX+ vga-t

    Egész jó áron találtam egyet hardveraprón, gondoltam meg kéne venni. Mégiscsak előrelépés lenne a 9600GT-hez képest, és nekem épp' ennyi pluszra lenne szükségem mostanában.
    Kicsit furcsa volt a hirdetés feladásában, hogy "eladom, mert csak" de ám legyen. Infó nuku, rákérdeztem privátban, jött is 3 nap múlva a válasz: google a barátod. Gari nincs, mert elveszett a papír, és különben sincs kedve megkeresni.
    1. legalább márka megnevezése nélkül google hiába a barátom. 2. ilyen hozzállással senki sem a barátom (akkor se ha adott volna 3 nap vagy mittomén mennyi próbagarit).
    Egyelőre nem lesz 9800GTX-em, de jobban belegondolva ez nem is akkora baj.

    whiz 14 éve 15

  • Havaziiiiiiik

    Végre. Izomból, nagy pelyhekben, sűrűn. Lassan tíz centi vastagon borít mindent. És fújja a szél, és jaj de szép, imádom. :)

    whiz 14 éve 22

  • Tévedés

    Az hol van leírva, hogy aki régen regisztrált, az bármivel is többet érdemel itt a PH! lapcsalád oldalain, mint aki mondjuk tegnap tette ugyanezt? Kizárólag a regisztráció időpontja mit is jelent? (hint: semmit)
    Vagy én tévedek, vagy egyesek el vannak varázsolva. De megjegyzem, nem csak itt, hanem minden fórumon...

    Már vagy öt éve olvasgatom a fórumot, a cikkeket, mégis nagyon sokáig nem regisztráltam. Amikor rávettem magam, segítségre volt szükségem, aztán azóta írogatok, hozzászólogatok, ilyesmi.
    De mégis, a regisztrációm időpontjából, vagy a hsz-eim mennyiségéből a világon semmire nem lehet következtetni.

    whiz 14 éve 11

  • Nyereményjáték, jessz

    Akkor lenne igazán szép, ha mindenki nyerni akarna, és nem azt akarná, hogy a másik semmiképp ne nyerjen, és lehetőleg senki más ne kerüljön a kalapba csak ő. Mi az hogy regisztrálni mernek mások is csak emiatt, he?! Hát esélyek ezek? Tiltsunk ki mindenkit, és a pár darab nagyszájút hajítsuk bele a kalapba, és nyerjenek. Amikor meg nyert, akkor meg "jaj kidobtam a múltkorit is" akkor meg az a baj... Röhej.

    whiz 14 éve 8

  • Aion: FAIL

    Kénytelen vagyok ezt írni, pedig olyan jól indult. Mondhatják sokan, hogy időt kell adni neki, de akkora hype volt körülötte, és még az év mmorpg-jének is választották. Ez alapján joggal vár sokat az ember.
    Immáron 41-es karakterrel rohangálok, és elmondhatom, hogy igaza van sokaknak, akik befejezték 1-2 hónap után a játékot.
    A legnagyobb probléma: tartalomhiány. Egész egyszerűen pl. egy darab event sincs a játékban. Mit lehet csinálni? Farmolni napestig, átmenni a másik frakcióhoz baromkodni (ez jellemzően gankelést jelent, amiben nem tudom mi a fun), vagy Abyssba lemenni, ahol egyébként nincs semmi. Az ostrom minden csak nem összetett stratégiázás. Leverünk egymás után néhány cuccot, vagy sikerül vagy nem. Ha sikerül örülünk, ha nem, nem. Persze közben brutális lag, és pl. az én E4400+4GB+9600GT trióm 1-3 fps-t produkál szanaszét butított grafikával. Röhej.
    A grindelésről nem is beszélve. Van sok-sok quest, ezen a szinten már főleg group, de emellett a szintlépéshez grindelni kell mint atom, mert ennyiből nem lesz meg. Ez még nem is zavarna annyira, mert én bírom a grindet órákon keresztül. Csak grindelés közben szokott potyogni is ez-az jobb helyeken, na itt semmi. Másfél hónap alatt esett 1, azaz egy darab kék cucc (ezek már elég jófajták). És ennyi. Minden más egy zsák szar, de igazából még az se nagyon esik.

    Folytatás...

    whiz 14 éve 25

  • Power: ON

    Na gyerekek, sikerült kierőszakolnom ide egy normális gépet. Ha már a könyvelőknek jár a süti, oda is legyen, ahová kell is. Nem szaporítanám a szót, íme:

    HP Z600-as Workstation alap, ebbe jönnek a következő finomságok:

    - Intel Xeon E5520 2.26Ghz 8MB/1066 Quad Core CPU
    - 6GB(3x2GB)DDR3-1333 ECC memória
    - 2x1TB SATA 3Gb/sd NCQ HDD
    - 16X DVD+/-RW SuperMulti SATA (mivel van Bluray írónk, ezért csak egy ilyen vacak)
    - Broadcom 5761 Gigabit PCIe NIC
    - LSI 3041E 4 Port SAS/SATA RAID kártya
    - ATI FirePro V5700 512MB VGA
    - LG L2000CP 20.1" 1600x1200 S-IPS paneles monitor

    Na hát ennyi a lényeg.
    Közbesz. úton jön, úgyhogy az árát inkább nem írom ki... ezzel kapcsolatban privát kérdés jöhet, de hsz-t kérlek ne írjatok, nem ez a bejegyzés lényege.

    whiz 14 éve 12

  • A béjemvések meg a zebra esete

    Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a BMW-sek az utakon közutálatnak örvendenek, s ennek van is némi alapja, de azért a java része általánosítás miatt van így. Illetve irigység, mert ha már drága kocsija van valakinek, akkor azt "utálni kell". Ez persze nem csak a BMW-re vonatkozik, hanem minden más prémium márkára.
    Utáljuk őket, mert csesznek átengedni a zebrán, mert keresztbe parkolnak a járdára, meg az út közepére, "elfelejtenek" indexelni, száguldoznak, sötöbö.
    A zebrás résznél maradva, azt vettem észre, hogy mégis a BMW-sek nagy része (nem csak a 316-os, hanem a 7-esben ülők is) megáll és átenged engem, mint gyalogost. A többi márkánál ezt nem vettem észre ilyen kategorikusan, és természetesen nagyon sok a zegyliteres suzukiban (illetve képzeljetek ide bármi más romot) feszítő vadparaszt, aki többnek gondolja magát nálam, mert neki autója van. Így aztán minek is álljon meg a szakadó esőben, hogy én végre legalább ne egy helyben ázzak. Nem számít, hogy 5-tel csorog az autósor is, mert dugó van, a fékre rá nem lépne.
    Félreértés ne essék, nem sírom el magam, ha odaérek a zebrához, és 1mp alatt nem tudok átkelni, mert jön 1 vagy 2 autó. Teljesen érthető, hogy nem áll meg, mert azt a pillanatot én is kibírom, utána úgyse jön senki, és átkelek. Mindenkinek egyszerűbb így.

    Folytatás...

    whiz 14 éve 21

  • Szemüveget rá!

    Sokan irtóznak a szemüvegtől, s ilyen forma hozzáállásukat valamelyest meg is tudom érteni. Valójában monitor bámuláshoz nekem is kellene, legalábbis orvos szerint, de saját meglátásom szerint nem. Egyébként ezt bő öt éve mondták, s azóta is el tudom olvasni, ami ki van írva, úgyhogy szerencsére nem rossz (még) a szemem. Na ennyit a hordásról, de mi van akkor, ha valaki más hordja? Hogyan jön elő ez a párválasztásnál?
    Érdekes, hogy sokan eleve kizáró oknak tartják, ha a másik szemüveges. Gyanítom, hogy ez csupán előítélet-szerűség, mert ha meglövi az ilyen embert Ámor haver, szerintem rohadtul nem fogja érdekelni őket se.
    Na itt jövök a képbe én, mert nekem meg kifejezetten tetszenek a szemüveges lányok/nők. Valahogy van egy olyan kisugárzásuk, ami teljesen öm... háccóval bejövősek na. Nem, nem a 150 kilós esztéká szemüvegkeretes szörnyűségekre gondolok. Ja igen, ez volt itt a bunkóság helye. Szóval ne jegyezze meg senki hsz-ként, hogy bezzeg nekem milyen előítéleteim vannak, tudok róluk. Nem vagyok büszke rájuk, de evvan.
    Naszóval a szép szemüveges lányok, azok a tutik, na. Már lassan a nem szemüvegesekre is odaképzelem, hogy ha hordana... na mindegy, ha nem hord, hát nem hord, hála istennek, hogy nincs rá szüksége. Azért nem kizáró ok, ha nincs neki. De ha választhatok, legyen.
    Kezdem azt hinni, hogy nem is barátnő kéne nekem, hanem egy szemüveg.
    Gyk.: bizony, szemüvegnek hívják, nem szemcsinek.

    whiz 14 éve 14

  • Megálmodtam őt magamnak

    Gyanús, hogy kezdek megbolondulni, de ezen az apróságon túllépve, érdekes dolog történt velem ma. Mostanában sűrűn előfordul, hogy nem tudok jól aludni éjjel, csak már hajnalra alszok el, de kevés idő marad, így a telefon ébreszt, ahelyett, hogy magamtól ébrednék. Rendszerint félbeszakít valami álmot - szóval túl mélyen nem szoktam aludni.
    Most is ez történt, de most különösen utáltam, hogy ezt teszi velem.
    Valami nagy baromságnak indult az egész álom, mint mindig. Mentem át valamelyik budapesti hídon, ahol egyszercsak elfogyott a korlát. Aztán, hogy még viccesebb legyen, elkezdett keskenyedni is a híd, egészen egyembernyi szélességűre, s így mentek át rajta az emberek, volt aki már hason csúszva, mert félt, hogy egyensúlyát vesztve belezuhan a folyóba. Végül sikerült átérni, így ekkor jött az, hogy haza kéne menni. Villamosmegálló, zene üvölt a fülembe, mint mindig (ámbár ez csak száraz tényként szerepelt az álmomban, hallani nem hallottam semmit). És a villamos nem jött. Más kérdés, hogy semmi közöm villamoshoz, de ez itt nyilván nem lényeges. Szóval nem jött, én meg nekiálltam sétálni valahol a városban. Egy zebrán akartam átmenni, s ekkor hirtelen valaki megsimogatta a nyakam. Normális esetben jönne a wtf, de ez egy álom, s én tök természetesnek vettem egy vadidegen ember ilyen gesztusát. Természetesen hülegyményről van szó (hál'isten). Amolyan "mintha mi sem történt volna" formában mentem tovább, de valahogy ismét elém került ő.

    Folytatás...

    whiz 14 éve 23

  • Asztrológia és csillagászat

    Valamikor régen ez egy és ugyanaz volt. Előbbire manapság kicsit úgy tekintenek az emberek, mint baromság. Miért? Mert ott van a napi Sikk és egyéb szarszutyok újságokban az aktuális napi/heti horoszkóp, hogy juj ma ne menj ki az utcára, mert meg fogsz halni. Te meg zabálj sok fokhagymát, és bár nem lesz sikered a nőknél, de legalább fel fog állni. Na szóval a hülyeség határtalan, és az emberek ezt át is veszik.
    Elég abba belegondolni, hogy van már vagy hétmilliárd ember a Földön, ehhez tartozik 12 csillagjegy. Osszuk szépen el, és kiderül, hogy ez így egy kicsikét sablonos lesz. Szóval ez nem így működik, egy kicsikét összetettebb a dolog. Alapból nem csak az számít, mi a csillagjegye valakinek, mert jön még itt az aszcendens, és tsai, eleve percre pontos születési időpont és hely kell ahhoz, hogy valakiről mondani lehessen dolgokat.
    Mélyebben nem szeretnék belemenni, mert nem értek hozzá. De soha nem tartottam baromságnak, és a tegnapi nap óta még kevésbé tartom annak.

    Folytatás...

    whiz 14 éve 8

  • Elment

    Picsába már, miért azok az emberek hagynak el minket, akik sokat jelentenek/jelentettek? Tegnap tudtam meg a hírt, miszerint elhunyt a gimis legjobb haverom, még szeptemberben. Soha nem tudtam őt elérni az érettségi után, pedig megpróbáltam többször is megkeresni, legutoljára épp ősz elején. Tény, hogy nem voltam sosem elég kitartó, de egy ilyen hír... átrendezi az ember gondolatait. Soha nem tudhatjuk mikor lesz már késő... hát, nyugodj békében, Peti!

    Soha nem tudok igazán sírni, de most tényleg csorognak a könnyeim, ahogy ezt írom... :( :( :(

    whiz 14 éve 6

  • A Télapó másik arca

    Hát gyerekek, csalódtam. Van ez így. De én idén nem várom a Mikulást. Miért?

    Hát ezért. :D

    A bejegyzésnek, illetve a linkelt videónak semmi köze a fórumon megjelent bármilyen másik íráshoz, bejegyzéshez, személyhez, vagy avatarhoz. Bármiféle egybeesés kizárólag a véletlen műve, amiért felelősséget nem vállalok.

    whiz 14 éve 5

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.