2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogyan jutottam el az openSUSE-hoz? A kíváncsiság az első...

    Oktatási rendszerünknek (is) köszönhetően a 3.11-es verziótól kezdve használtam, használok Windowst, a mai napig is folyamatosan. Jelenleg munkahelyemen is napi ~8 órában a jó öreg XP-t nyúzom, de használtam lényegében az összes többi verziót. Nincs informatikai végzettségem, de hobbiból érdeklődök eziránt, kísérletezgetek, okoskodok és néha karbantartással is foglalkozok. Ha nem is sok, de némi hardveres és szoftveres tapasztalat azért ragadt rám, hasonlóan a Prohardver lapcsalád olvasóinak többségéhez.
    Volt nem kevés user error és még több megmagyarázhatatlan esemény is, de még mindig nem tántorodtam el a témától. A kíváncsiság és valahol a perverzió határán mozogtam sokáig, így tanultam meg például, hogy ntfs-ről fat32-re konvertálva a fájlrendszert, bizony elvesznek az adatok :D

    Nagyon jó, általános iskolai számítástechnika/technika/kémia tanáromnak hála, amikor a számtech szakkörön szóba kerültek az operációs rendszerek nem felejtette el megemlíteni a linuxot (és még az OS/2-t sem, amely akkoriban még alakulgatott) a Windows és a DOS mellett, kiemelve kiváló hálózati képességeit. (linux kezelte a helyi hálózatot) Emlékeim szerint olyan 98-99 környékére tenném ezt az időszakot.
    Talán pont azért is maradt meg bennem a linux iránti minimális kíváncsiság, mert nem láttuk, hogy mi az, mit csinál, hogyan néz ki, mégis fontos dolgot csinál.

    Folytatás...

    wetomi 12 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.