2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az elszálló X madár

    Frissítve: 2008. 07. 18. 17:10

    Most, hogy tetőzött az Ubuntu hullám, ideje újra belecsapnom a lecsóba. Ideje ugyanis röviden összefoglalni azokat az ismereteket, amik a X felület helyes beállításához szükségesek.

    Sokan szembesülnek azzal, hogy friss ropogós Linux disztribúciójuk egyszerűen nem hajlandó grafikus felületet produkálni. Fehér, zöld, kék meg isten tudja milyen képernyők kergetik őrületbe a zöldfülű felhasználókat. Erre azt mondom: nem ám kétségbe esni! Az ilyen hibák felderítése és kijavítása valójában elég egyszerű dolog.

    Először arra gondoltam, hogy csak néhány egyszerű lépést írok, ami konkrét és célravezető a ügyben. De úgy döntöttem, hogy részletes magyarázatokat is fűzök mindhez.

    Ez van. A konzervatív kocka vonalat képviselem a Linuxos közösségben. Azt vallom, hogy legalább minimális ismeretet el kell sajátítani ahhoz, hogy valaki használhassa a rendszert.

    Lássuk mit kell tenni, ha nem indul az a fránya grafikus felület:

    1.Derítsük fel a hibát!
    Ehhez lépjünk át terminálra. ctrl+alt+F1


    Magyarázat:

    Folytatás...

    Vladi 16 éve 5

  • 14 érv, hogy miért biztonságos a GNU/Linux

    Üdvözlet a kitartó olvasóimnak!

    Gyakran találkozom fórumokon azzal a véleménnyel, hogy a GNU/Linux azért biztonságos és mentes a kártevő programoktól, mert viszonylag kevéssé elterjedt, így nem kerül a támadók célkeresztjébe. Valójában ez is egy érv, és helytálló, de ha kizárólag ezt tekintjük indoknak, akkor elsiklunk a lényeg felett.

    Nemrég (na jó, viszonylag régen) azt találtam mondani egyik fórum témában, hogy a kevés elterjedtség pusztán a 15. érv arra, hogy miért tekinthető biztonságosnak és immúnisnak a GNU/Linux. Miért is roppant nehéz feladat rosszindulatú támadó programot írni és terjeszteni. Most megpróbálok összeszedni néhány érvet arra vonatkozóan, hogy miért is gondolom én ezt így. Igyekszem majd a közérthetőség és a szakmai korrektség mezsgyéjén egyensúlyozva kifejteni érveimet.

    Persze lehet, hogy egyes kérdésekben tévedek, vagy más érvek és szempontok is lehetségesek. Ezt nyugodtan megvitathatjuk hozzászólásokban.

    Arra viszont nyomatékosan kérek minden hozzászólót és érdeklődőt, hogy a - sajnos - szokásossá vált vitákat ne itt folytassák! Legyen ez a GNU/Linux rendszerek biztonságáról szóló írás és topik. Koncentráljunk erre a dologra. Köszönöm.

    1. érv
    A rendszergazda

    Folytatás...

    Vladi 16 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.