2016. május 24., kedd

Gyorskeresés

Vistaboy blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Játékok régen és most, avagy a játékipar "fejlődése"

  DLC, DRM, F2P vagy Season Pass: fejlettebbek a játékok, melyekben jelen vannak, vagy jobbak voltak nélkülük?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 7 hónapja 269

 • ASUS GeForce GTX 980 Strix DirectCU II - 7 év után újra nVidia kártyám van

  Sziasztok.

  Hát, végre eljött ez a pillanat is. Hét évvel ezelőtt, egy Gigabyte GV-NX88T512HP (GeForce 8800 GT) "személyében" volt utoljára nVidia GPU-val ellátott videokártyám. :) Azt követően - egy komplett gép társaságában - érkezett meg az új kártya, az MSI Radeon HD 4890 T2DIG, amin immár ATI Radeon HD 4890 GPU dolgozott. Onnantól kezdve egészen mostanáig csak AMD GPU-val szerelt kártyákat vettem. Na nem azért, mert AMD fan lennék, pusztán csak az adott generációkból azok tetszettek jobban. Az is érdekes dolog, hogy akkoriban mindig csomagoltak a VGA-k dobozába teljes játékokat, manapság meg csak promóciós kódok vannak - melyeket természetesen a hazai kereskedők szinte mindig kispórolnak. :(((

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 7

 • Egy Vérelf naplója 2. rész

  3. fejezet: Erdei kalandok

  Üdv mindenkinek!

  A múltkor ott hagytam abba, amikor megérkeztem Silvermoon városába, hogy kitanuljam azokat a szakmákat, melyekre szükségem lesz a későbbiekben. Ahogy beléptem az Ősök Sétányára (Walk of Elders), teljes pompájában elém tárult a nyüzsgő főváros. Annak ellenére, hogy Silvermoon továbbra is a Vérelfek életének központja, utcáin a Horda teljes faji képviselete megtalálható. Megszokott látvány az Orkok, Trollok, Taurenek, Goblinok és Élőholtak jelenléte, de egyre több Pandarent is látni itt, akik a nemrég felfedezett kontinensről, Pandariáról érkeztek. Személy szerint nekem tetszenek ezek a pandamackók (Bár néha kezdem úgy érezni, hogy a Horda egyre inkább egy állatkerthez hasonlít, ahol rajtunk kívül alig akad kellemes küllemmel rendelkező faj). Természetesen ezt nem sértésnek szántam, hiszen egyrészt nem lehet valakit pusztán a külseje alapján megítélni, másrészt pedig egyedül egy Ork hadúr, Thrall segített a Vérelfeken akkor, mikor mindenki más elfordult tőlünk. Szóval a külső egyáltalán nem minden.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 2

 • Egy Vérelf naplója 1. rész

  1. fejezet: Minden kezdet nehéz

  Üdvözlöm a kedves olvasót!

  A nevem Vistagirl, azon kevés túlélő Vérelfek egyikének leszármazottja vagyok, akik a háborúk után visszatértek az egykor szebb napokat látott Quel'Thalasba. Mintha csak tegnap történt volna. Alig múltam 110 éves, amikor néhány sorstársammal együtt üres zsebbel, de nagy reményekkel szálltam partra Sunstrider szigetén. Kisgyermekként tátott szájjal hallgattam a hős tündékről szóló legendákat, így elhatároztam, hogy ha felnövök, magam is hőssé válok. Ahogy cseperedtem, először csak hébe-hóba, majd egyre többször csórtam el a konyhából a késeket, hogy azokkal célbadobást és hasonló trükköket gyakoroljak. Míg a barátnőim már kezdtek érdeklődést mutatni a fiúk iránt, én továbbra is arra voltam a legbüszkébb, hogy zsebpénzemből összegyűjtöttem egy egész ezüstöt, így megvehettem első tőreimet.

  Ezekkel felfegyverkezve érkeztem, majd rögtön partraszállás után meg is kaptam első feladatomat: ejtsek el egy tucatnyi repülő manahüllőt, melyek nagy számban tenyésznek a szigeten. Bár nem épp a leghősiesebb meló apró állatkákat elejteni, de mégis boldog voltam, hiszen legalább élesben is letesztelhetem frissen szerzett tőreimet. Mindössze pár perces sétával értem a helyszínre, ahol nyüzsögtek ezek a lények.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 18

 • Hosszútávra Logitech egér ajánlott

  A számítógép egyik legfontosabb eszköze jelenleg kétségtelenül az egér, bár a Windows 8 megjelenésével egy új korszak vette kezdetét, ahol már szinte nincs is rá szükségünk - feltéve persze, ha rendelkezünk egy érintésérzékeny kijelzővel. Annak idején még DOS alatt viszonylag keveset használtam egeret, a játékok többségét - DOOM és társai - billentyűkkel vezéreltem. Majd amikor jöttek a Windowsos játékok, egyre inkább kezdtem kiaknázni az egér lehetőségeit - gondolok itt elsősorban a teljes, 360°-os célzásra, a fegyverek váltására a görgővel és hasonló előnyökre.

  A DOOM alatt még nem tudtunk le-fel célozni, de a Duke Nukem 3D-ben már azt is bevezették. Manapság pedig már ott tartunk, hogy egér nélkül gyakorlatilag nem optimális FPS-t vagy hasonló, célzásra alapuló játékot használnunk (Konzolosok esetén ez más, aki megszokja, annak kontrollerrel is működhet egy idő után a dolog, de aki eddig egérrel játszotta az FPS játékokat, az nem tud az irányítóval normálisan célozni, ezt tapasztalatból mondom).

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 23

 • Intel Core i7-3770 Ivy Bridge - Gépfejlesztés öt év távlatában

  Sziasztok.

  Nincs olyan PC tulajdonos, aki előbb-utóbb ne futna bele abba a kellemetlen helyzetbe, amikor hőn szeretett konzervdobozának alkatrészeit, netalán az egész gépet kénytelen fejlettebbre vagy gyorsabbra cserélni. Főleg olyanoknál fordul ez elő gyakrabban, akik játékra vagy komoly munkára használják gépüket, ezért a több memória, erősebb processzor, gyorsabb videokártya beszerzésének lehetősége csábító alternatívát jelent - bár pénztárcánk nem mindig örül ennek. :( Általánosságban elmondható, hogy a gépfejlesztésnek hat különféle "hagyománya" létezik, szigorúan aszerint beosztva, kinek mennyi pénze van erre a célra.

  A tehetősebb tuning-megszállottak egy része már megjelenés után megveszi a legújabb alkatrészeket és büszkén mutogatja a különféle benchmark programokban és játékokban elért pontszámokat és FPS értékeket. ;] Ugyanakkor a kevésbé tehetősebb, de még mindig PC-mániákus felhasználók folyamatosan fejlesztik meglévő masináikat, persze közben ügyelve arra is, hogy megfelelő ár-teljesítmény arányban legyenek a megvásárolt alkatrészek. Feleslegesen nem fizetnek dupla árat 20% teljesítménynövekedésért, amiben tökéletesen igazuk is van. :K

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 éve 20

 • Sapphire Radeon HD 7870 OC GHz Edition - Kicsi a doboz, de erős... a kártya.

  Sziasztok.

  Ritkán szoktam írni ide, azonban a nemrég vásárolt Sapphire HD 7870 OC GHz Edition nevű VGA kártya mindenképpen megérdemel egy bejegyzést. :K Mostanában nagyon jók az AMD videokártyái, ám a konkurens nVidia is odatette magát a legújabb GeForce GTX 6xx szériával, ezért most nehéz a választás, hogy melyiket érdemes vásárolni.

  Korábban nekem szép számmal volt nVidia kártyám is, bár az kétségtelen tény, hogy a Radeon X800 óta csak AMD kártyát vásárolok. Az oka pedig nem más, mint a jóval kisebb fogyasztás, melegedés és ventilátorhang. Habár a GTX 680 láttán komolyan elgondolkodtam, hogy "frakciót váltok", de végül a közelmúltban elvégzett Prohardver! GTX 680 teszt meggyőzött arról, amit sejtettem, azaz hogy ismét csak az AMD 7-es szériájú kártyái eszik a legkevesebbet. Íme a cikkben szereplő táblázat:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 11

 • Megjött az új VGA: SAPPHIRE Vapor-X HD 6870 1GB ismertető

  Sziasztok.

  Előrebocsátom, hogy ez nem egy teszt. Ezt a kis szösszenetet csak azért írom, mert hátha van közöttetek olyan, aki a közeljövőben tervezi egy új VGA beszerzését. Személy szerint azért esett a választásom erre a modellre, mert viszonylag gyors, ugyanakkor csendes, nem fogyaszt sokat, és a SAPHIRE többszörösen díjnyertes hűtési technológiájának, a Vapor Chamber-nek köszönhetően szinte alig melegszik fel, még zárt gépházban sem. Ismerkedjünk meg hát vele picit közelebbről.

  A kártya teljes neve SAPPHIRE Vapor-X HD 6870 1GB GDDR5, és amint a nevéből is látszik, egy AMD Radeon HD 6870 GPU található rajta, 1GB GDDR5 memória társaságában. Azonban a számozás ne tévesszen meg senkit, ezúttal csak egy felső-középkategóriás kártyáról van szó, a leggyorsabb egychipes AMD VGA-k a HD 6970 GPU-t használják. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet vele játszani, bőven elég erő szunnyad benne ahhoz, hogy egy erősebb processzorral megtámogatva akadás nélkül futtassa a legújabb játékokat is.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 31

 • Közmunka, avagy minimálbérért minimális munkavégzés jár?

  Előrebocsátom, hogy az alábbi bejegyzésemmel nem kívánom bírálni egyik olyan embertársamat sem, aki tisztességgel elvégzi a címben említett foglalatosságot. :R Sőt, még magam is jó párszor hajlottam afelé, hogy még mindig jobban megéri minimálbérért kint dolgozni egy-két órát a szabad levegőn, mint egész nap egy mocskos gyárban, mindenféle egészségre ártalmas anyag között robotolni.

  Azonban azt nem értem, hogy vajon ezeket az embereket, akiket közhasznú munkára vezényeltek ki, senki sem szokta ellenőrizni? :F Ha már egyszer megkapják ugyanazt az összeget, amennyiért egy átlagos dolgozó a mai világban orrvérzésig kénytelen robotolni, akkor már az legyen a minimum, hogy tisztességgel el is végzik a rájuk bízott feladatot. Nem azt mondom, hogy egy munkatábor mintájára mindegyik csoport felett álljon egy felügyelő, de azért én nem hagynám például azt, amikor egy tízfős csoportból csak egy-két ember dolgozik, a többiek pedig órákig szanaszét hevernek a fák árnyékában, padokon, vagy éppen a merészebbek egyenesen az italboltokban ütik el az időt, békésen sörözgetve. :(((

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 éve 26

 • Lassan költözünk a saját lakásunkba!

  Sziasztok.
  Azt hiszem, hogy a mai világban nem sokunknak adatik meg, hogy komolyabb kölcsönök vagy egyéb jelzáloghitelek nélkül saját lakáshoz jusson, így nézzétek el nekem, amiért szeretném veletek megosztani ezen örömömet, miszerint egy-két héten belül végre beköltözünk a feleségemmel az első közös otthonunkba. :R

  Az asszony örökölte a lakást a nagyanyjától, aki sajnálatos módon két hónappal ezelőtt elhunyt, és a végrendeletének értelmében a lakást ő kapta meg. Minden egyéb ingóság az apjáé - az apósomé - lett, így amikor nagyjából egy hónappal ezelőtt sikerült elintézni a temetést és egyéb szükséges ügyeket, az első dolgunk a lakásban lévő holmik kipakolása és elszállítása volt az apósom jelenlegi lakhelyére.

  Nagyjából két hete sikerült az utolsó bútorokat is kipakolni - a részletekbe most nem kívánok belemenni, elég nagy munka volt, hol a nehéz szekrényeket emelgetni, hol az apró csecsebecséket egyenként papírba csomagolva bedobozolni és elszállítani :U -, úgyhogy utána elkezdhettük végre áthozni a saját cuccainkat is a jelenlegi lakhelyünkről, ahonnan a jövő hónap közepéig kell kiköltöznünk, ugyanis a tulajnak sikerült rá vevőt találnia, így ő sem adja ki tovább bérbe, hanem eladja.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 éve 22

 • Három éve a Prohardver!-en!

  Sziasztok!
  Ez a nap is elérkezett! :Y
  Ma ünneplem a Prohardver! fórumára való regisztrálásom harmadik évfordulóját! :C

  Idén már második alkalommal ünnepelek, hiszen nemrég töltöttem be az ezredik napomat (Január 7-én), most pedig, az 1095. nappal megvan a harmadik évfordulóm is! :))

  Sok változás történt az elmúlt évben, a legfontosabb talán az, hogy nemrég megkaptam a HÁZIGAZDA rangot (Ezúttal is köszönet Zsoccc kollégának, aki érdemesnek talált erre a megtiszteltetésre. :R ), és remélhetőleg a cikkeim színvonalával sincs már annyi probléma, mint korábban. :B :DDD

  Örülök, hogy részese lehetek ennek a közösségnek, remélem, hogy még sok évet tölthetek el a köreitekben! :R

  Vistaboy.

  Blogbejegyzés 6 éve 43

 • Ezer-három napja a PH!-n!

  Üdvözletem minden Gamepod és Prohardver! olvasónak, valamint a fórumtársaknak!

  Gondosan készültem rá, hogy az ezredik napom alkalmából majd egy kis szösszenetet írok az elmúlt időszak fontosabb eseményeiről, de nem jött össze. Köszönhető ez részben az időközben történt kinevezésemnek, ugyanis GAMEPODDER-ként naponta elég sok időt töltök el hírek után vadászva, így néha elfelejtek pár egyéb dolgot (Mint például most az ezredik napomat. :DDD ), részben pedig a meglehetősen feledékeny fejemnek. :B :DDD

  Majd a harmadik évfordulómon - ami április 13-án lesz - jobban odafigyelek. Addig is köszönet a Gamepod és a Prohardver! minden fórumozójának, hogy befogadtak, és - legalábbis többnyire - hasznos tagja lehetek az oldalnak. Remélem a 2000. napot is megérem a köreitekben.

  Üdv.
  Vistaboy

  Blogbejegyzés 6 éve 12

 • Végre megvan az új TV-m!

  Már régóta szerettem volna egy nagy LCD TV-t venni, de anyagi okok miatt eddig nem sikerült megvalósítani a dolgot. Azonban nemrég egy nagyobb összeghez jutottam, és elhatároztam, hogy ezúttal akármi is lesz, első dolgom lesz egy TV-t venni belőle. :K
  A márkát illetően nem voltak kétségeim, mindig is Samsung párti voltam TV és monitor tekintetében - a jelenlegi DELL moncsim más kérdés, az kimondottan megtetszett. :B A méret kérdésében először filóztam a 82 cm-essel, mondván egy kis szobába az is elég lesz. De azután megláttam a TESCO-ban egymás mellett egy 82-es és egy 102-es modellt, és meglepődve tapasztaltam, hogy mennyire kicsi a 82-es már 4-5 méterről nézve is (Mondjuk ennek lehet hogy a 24"-os moncsim az oka, azt relatíve közelről nézem és megszokhattam a nagy képet). Szóval mindenképpen 102-es kell. A felbontás mindenképpen Full HD, azaz 1920x1080-as, mert egyrészt sok animét és filmet nézek HD-sen, másrészt pedig ha már egyszer az életben sikerül egy normális TV-t venni, akkor az tényleg legyen jó. Így végül a választásom - a boltban akkor éppen elérhető készülékek közül - a Samsung LE40B530P7W-re esett. Csináltam róla pár képet:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 éve 20

 • Boldog szülinapot nekem!

  Ma töltöttem be a 36. életévemet. Hogy repül az idő. :Y

  Mintha csak tegnapelőtt lett volna, amikor gyerekként felnőtt akartam lenni, és alig vártam hogy betöltsem a 20.-at. Amikor pedig elérkezett a harmadik X, akkor pedig már nagyon öregnek is éreztem magam. :DDD

  Vajon ha megérem a 40.-et, akkor mit fogok érezni? :F :B

  Akárhogy is van, örülök hogy tagja lehetek az oldalnak, sok érdekes embert ismertem meg itt, remélem hogy ez ezután sem fog változni. :R

  Addig is boldog szülinapot nekem! :C

  Blogbejegyzés 7 éve 28

 • Intel® Core™ i7-920 konfig tesztek

  Hosszú várakozás után végre élesben is kipróbálhattam, hogyan teljesít az Intel új processzora.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 7 éve 99

 • Intel® Core™ i7-920 - Végre megérkezett az új gépem!

  Sziasztok.
  Két okból is rendhagyó módon jutottam hozzá a legújabb gépemhez. Először: még életemben nem kellett ennyit várnom a megrendelt alkatrészekre, mint most. Másodszor: ez az első olyan gépem, amit teljes egészében, az első csavartól nekem kellett összepakolnom (Eddig általában a komplett gépeket összeszereltettem). De most már úgy gondoltam, itt az ideje, hogy egyedül is összerakjam magamnak. :D Így hát nem kis lámpalázzal hoztam el tegnap délután a cuccokat, és kezdtem el összeszerelni.

  All-In-One, azaz megjött a Jézuska - igaz, késett egy picit.

  Thermaltake Armor Junior VC3000BWS
  Először a házat kezdtem el kibontani, és egyből láttam, hogy nem lesz egyszerű menet a szerelés. Ugyanis ennyi különféle bigyót, csavart, paneleket és kábelt még egyik házamhoz sem kaptam. Később szerencsére kiderült, hogy csak látszatra bonyolult a dolog, ugyanis ezeknek az alkatrészeknek pusztán a töredékére volt szükségem.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 éve 77

 • Generációváltás 3: Gép nélkül nehéz

  A hozzám hasonló PC-mániások legnehezebb időszaka az, amikor nincs gép elérhető közelségben.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Helyszíni riport 7 éve 236

 • Generációváltás 2: In Memoriam Q6600.

  Sziasztok. Elérkezett a búcsú ideje. Hőn szeretett Q6600-as gépem az utolsó napjait tölti a régi helyén.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 7 éve 85

 • 732! A második évfordulóm a PH!-n!

  Sziasztok!
  Tegnap ünnepeltem a második évfordulómat itt a Prohardver!-en. :C
  Repül az idő, lassan észre sem veszi az ember, és betölti a negyedik X-et (Idén leszek 36). Emlékszem, két évvel ezelőtt milyen megilletődötten írtam meg az első hsz-emet, gondosan figyelve a helyesírásra. Utána, amint elmúlt a lámpalázam, belelendültem - kicsit jobban is, mint kellett volna -, ezért elég sok hsz-t gyűjtöttem, viszonylag rövid idő alatt. :DDD

  Azóta változott picit a helyzet. Mostanában már kevesebbet irkálok, van, hogy hetente csak pár hsz-el gyarapítom a gyűjteményemet, a blogomba pedig még ritkábban írok - kivétel mostanában, mivel az új gépemre való átállásomat érdemesnek tartom megörökíteni, elvégre nem minden nap cserél az ember kompletten gépet. ;) :P

  Nemrég megkaptam az avataromat is, ez volt az egyetlen változás a profilomban egy év alatt - meg őstagból PH! Addikt lettem, de ez igazság szerint nem sokkal az első évforduló után volt, így inkább oda tartozik még. :DDD Jó itt lenni az oldalon, jól esik olvasni mások véleményeit, tanácsait és kérdésit a hardverek, szoftverek és sok más dologgal kapcsolatban.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 éve 11

 • Generációváltás 1: A tervezés

  Mindenki életében eljön néha a pillanat, amikor a jelenleg használt konfigurációja eléri a korlátait...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Cikk 7 éve 48

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.