2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • GoogleDocs... ez sem 100%-os

    Ma a következő történt. Egyszerűen eltűnt a listából az egyik fontos dokumentumom. Nem user error, tényleg nem volt benne, se a szemetesben. Szerencsére ez egy megosztott "excel" fájl, így a kolléga is megnézte,nála látszódott. Gyorsan le is mentette.
    Beírtam a keresőbe a nevét, érdekes módon megtalálta. Az összesített és a csillagozott listában továbbra sem szerepelt. Na de ha már megtaláltam, akkor megnyitottam, írtam bele, a google mentette, és lőn happy end, újra megjelent a listában.
    Szóval az arany szabály, menteni menteni menteni.

    Victoryus 12 éve 0

  • ... kereskedők

    Szóval a múltkori hibaüzenet óta merevlemez vadászatba kezdtem. Egyébként eddig minden tesztprogram szerint hibátlan, lehet a win7 tévedett. Amúgy is csak másfél éves, elég megkímélt...
    Adott ez a fránya Thaiföldi árvíz, ami miatt a merevlemez árak a két-háromszorosukra ugrottak. Néhány online boltban viszont még van régi áras termék, nem is egy. Itt jön a szemétség: ha ilyen terméket rendel az ember, akkor persze közlik, hogy jaj, elfelejtettük frissíteni az árakat, és azok amúgy is csak tájékoztató jellegűek. sőt nem is ők teszik fel, hanem a fogtündér... meg a télapó. aham. Ha már van egy boltnak saját webáruháza is, akkor talán nem ártana a konkrét árakat kitenni, és nem becsapni a vevőket! A vevő sem hülye, jól tudja, mennyibe került pár hete, és tuti maradt még abból a raktáron... Az ember meg telefonál, levelet ír nekik, és pazarolja az idejét meg a pénzét! A legtöbb helyen a weblap a számlázó/készletező programból veszi át az adatokat... mégis képesek voltak a képembe hazudni, hogy nincs, csak 29 ezerért! (ezen a helyen konkrétan tudom... ennél már csak az a szebb mikor ott van a polcon a háta mögött a gyökérnek árcédulával együtt)

    Victoryus 12 éve 3

  • Ez most komoly??

    Találkozott már valaki ilyen hibaüzenettel? Mennyire kéne komolyan venni? Az Everest, és a SpeedFan szerint rendeben van. A smart értékei normálisak.

    Feltettem a Hard Disk Sentinelt, régebben használtam már. A program szerint kifogástalan állapotban van a lemez. A mentés során ugyanúgy maximális sebességgel működött, mint eddig, én nem vettem észre semmi hibát. Szerintem a windows téved. Mindenesetre egy biztonsági mentés sosem árt. Ez a lemez még csak 1,5 éves, alig 600-szor volt elindítva. Ellenben a legöregebb, ami a gépben van szintén Samu 120GB-os, 4800-szor indult el, jó sok üzemórával. És még mindig kifogástalan állapotúnak írja azt is.
    Remélem tényleg a Win7 téved. Hamarosan kiderül...

    Victoryus 12 éve 11

  • Just Cause II.

    Imádom azokat a játékokat, ahol szabadon lehet mászkálni, és sokféle járművet használhatunk. A nagy kedvenc a GTA, de a Just Cause se kutya! Az első rész után vártam a folytatást. Nem csalódtam benne. Hatalmas bejárható terület, rengeteg jármű, szépen kidolgozott környezet. Havas hegyek, folyók, sivatag, tengerek. Ebben a részben is vannak olajfúró tornyok, katonai bázisok, falvak, városok... Madarak repkednek, a tenger alatt halakat láthatunk. Ami külön tetszett, a léghajós disco.

    Néhány gondolat a járművekről:

    Repülőből megint több fajta is elérhető, légcsavaros, sugárhajtóműves vadászbombázók, nagy teherszállító. A helikopterek is tetszenek, vannak civilek és katonai gépek. Ha igazán rombolni akarunk, akkor célszerű az egyik rakétákkal felszerelt modellt elkötni, mivel jóval egyszerűbb célra irányítani, mint a repülőket.

    Hajóból is van jópár féle, bár ezeket még nem nagyon próbáltam. A katonai fregatt azért elég gyors, és jól felfegyverzett.

    Folytatás...

    Victoryus 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.