2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Az ötöslottó matematikája

    Az elkövetkezendőkben hazánk legnépszerűbb, hosszabb időszakra vonatkoztatva a legnagyobb nyereményalappal működő szerencsejátékát veszem gorcső alá, matematikai megközelítéssel. A cikk nem jöhetett volna létre egyik középiskolai tanárom idestova négy éve megtartott alternatív matematika órája nélkül. Előrebocsátom, nem vagyok szakmabeli, a jegyzeteimet közlöm.

    Ismertessük a szabályokat, Hölgyeim s Uraim!

    Lássuk az alapokat. Adott 90 szám (az 5-ös lottó esetében 1-90-ig). Az alapjátékban 90 darab számból megjelölhetünk tetszőlegesen 5-öt (ma már SMS-ben, interneten is megtehetjük mindezt, nem kell beslattyogni egy lottózóba). Mindezekután részt veszünk a sorsoláson, ahol kihúznak 5 számot a 90-ből, a húzások egymástól teljesen függetlenek . Legalább 2 találat esetén vehetünk fel pénzt nyereményként, a létrejött fogadást igazoló dokumentum, számsor, SMS játéknál SIM-kártya ellenőrzése után. A nyeremény az elért találatok arányában nő. Egy játék ára 170 forint.

    Lássuk mi a helyzet a nyereményekkel. A szelvényekből származó bevételt a Sz. ZRt 55%-ban saját gazdálkodásra, 45%-ban pedig a nyereményalap növelésére fordítja. A 45%-nak egy részét még csendben leadózza (tehát marad a nettó összeg), a maradékot pedig felosztja a következő nyerőosztályokba:

    Folytatás...

    Vamp 17 éve 48

  • A Pink Floydról

    Shine on You Crazy Diamond... Hogy mi a Pink Floyd? Aki tudja a választ, makacsul...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 72

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.