2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Két esetem a kávéval

    Az első még hajdanában, danában volt, amikor még a Hungarocamion esztergályosa voltam. Naponta más volt a soros, naponta más főzte a kávét.
    Karavánt vettünk, összedobtuk rá a lóvét, és az vette meg, akinél kifogyott az előző zacsi.
    No, én jövök, lássunk neki. Megtömtem a kávéfőző bélését becsülettel, még le is nyomkodtam az őrölt kávét, hogy erős legyen a főzet. Úgy szeretjük.
    Vártunk, csak vártunk. Fincsi illat szállt a levegőben, viszont nem jött a főzőből semmi. Mint kiderült, nem öntöttem bele vizet.
    Ezek után ha én voltam a soros, szúrós pillantások ellenőrizték tevékenységemet.

    A másik eset most szombaton történt.
    Mikor hajnali 7:40-kor felkeltem, rögtön feltettem egy kávét. Így szoktam, mert mire elkészülök a piperével, megreggelizem, addigra kész is, nem kell várnom.
    Hallom ám, hogy krty, srrr, meg minden ilyen. Mámoros kávéillat ingerelt. Na, kluttyogjál csak, mindjárt megyek. A zajok elcsitulása után kimentem a konyhába, és reflexből olyan ordenáré módon káromkodtam, hogy azt csak akkor engedem meg magamnak, ha egyedül vagyok.
    A pusztulat jöjjön rá, a kiöntőt elfelejtettem a kávéfőző kiömlő csöve alá rakni. Szép barnán terült el a kávé a gáztűzhelyen, és szemmel láthatóan rajtam röhögött.
    Elzártam a gázt.

    Folytatás...

    Vakegérke 11 éve 144

  • Éljenek a reklámtervezők

    Szilágyi Örzsébet Levelét megirta... Ja, nem.
    Én róttam panaszos sorokat a blogomba. Lecsengett, kész, legfeljebb kósza "régész" ír majd pár szót a topicba.
    Jól halogatom a lényeget? Ebben jó vagyok. :)

    Nos, Dr. Romano fórumtársunk is bekukucskált, és csalódottan mondta:
    "Vazz azt hittem már megint van valami új OldSpice reklám."
    Kedves fórumtársam, bízhatsz bennem, érted mindent. ;)

    - o -

    Anno mutattam egy gusztustalan reklámot, amelyről jól kifejlett, nem éppen hízelgő véleményem van, amely nem változott azóta sem, és szerintem nem is fog változni. Már csak azért is érdemes megnézni, mert előzménye annak, amit most mutatni fogok.

    Adott ez a sportoló, vagy a fene se tudja ki, eladta magát egy (pont a reklámjai miatt) általam megutált pacsulit gyártó cégnek. Az említett reklámban annyira nagyképű, pökhendi, hogy az már vérlázító.

    Folytatás...

    Vakegérke 11 éve 16

  • Szó nélkül kéne hagynom

    Nem teszem.

    Tudom, időnként fekete báránya vagyok a PH!-nak. Na és? Párszor előfordult már, hogy valamit megreklamáltam, és bizony olyan is volt, hogy nem potyára.
    Itt egy példa.
    Senki nem borult a lábam elé, mondván mester, igazad van, bocsáss meg! Sőt, sokan támadtak, mert szóvá mertem tenni egy anomáliát. Mégis megtörtént a csoda, nem rútítja banner a címlapos írásokat. Egy szóval se mondom, hogy az én érdemem, de talán volt egy parányi szerepem abban, hogy így legyen.

    Hú, nem is erről akartam beszélni...

    Voltam oly merész, és írtam egy sok vitát kiváltó intézkedésről.
    Itt olvasható.
    Nincs benne rasszizmus, nincs benne semmi olyan, amely bármely népcsoport, kisebbség lelkivilágába gázol.
    Reggelre kelvén láttam, hogy pár hozzászólást töröltek. Ez nem zavar, biztos volt rá ok.
    Ám van valami, ami nagyon zavar. Nagyon.

    Régebben is zártak topicokat a moderátorok, csak nem ilyen kurtán-furcsán. Akkor még vették a fáradságot, és figyelmeztették a jónépet, hogy ha nem a kijelölt mederben folyik a társalgás, akkor rendet vágnak. A renitensek visszavettek a hangnemből, vagy ha nem, akkor kényszerpihenőre ítéltettek.
    Ó, régi szép idők...

    Folytatás...

    Vakegérke 11 éve 68

  • Ózd, locsogás, mizéria

    A híradók nagy felháborodással vágták az arcunkba, hogy Ózdon lezártak közkutakat, soknak pedig leszabályozták az áteresztését.
    Ehun e egy cikk is az ügyről.

    No, hogy is van ez?
    "Az önkormányzat sokallta az évi 11-12 millió forintot, ami a kutaknál elhasznált vízért fizet, ezért azt javasolták, hogy zárják le, illetve csökkentsék a víznyomást a 123 kútból 89-nél."
    Ez annyit jelent, hogy 123 kútból lezártak 28-at, és csökkentették a víznyomást másik 61-nél. Viszont "mindenhol ügyeltek arra, hogy a házaktól 150 méteren belül legyen kút, ahol a víz nincs bevezetve."

    Érdekes megállapítás is olvasható a cikkben, még a híradókban is elhangzott.
    "Van olyan család, akinek legalább egy órába telik eljutni a legközelebbi működő kútig, ott sorba állni, megtölteni ivóvízzel egy 10 literes vödröt, majd hazacipelni azt."
    Ehhez képest érdekes egyazon cikkben a következő félmondat.
    "...egyes lakásoktól több száz métert is kell gyalogolni, mire az ózdiak ivóvízhez jutnak."
    Szóval mennyi az az egy óra? Ha nem a zsufiban mennének vízért, nem lenne ok panaszra. Aztán az sem mindegy, hogy nagyon ráérnek. Akkor mire a nyafogás?

    Folytatás...

    Vakegérke 11 éve 22

  • Személyes azonnalisági papír

    Eltelt tíz év. Nesztelen, azt viszont nem mondhatom, hogy nyomtalan. No, de nem az a lényeg, hogy mi történt közben, hanem az, hogy a személyimen olvasható lejárati dátum azt mondta, hogy ideje felkeresni az okmányirodát.
    Megtettem. Másfél óra türelem, 1.500 Forint, lakcímkártya, és már intézte is a hölgy, hogy új személyiségem legyen.
    - Ha készen lesz, majd SMS-ben értesítjük.
    Tegnap megjött az értesítő, ma be is mentem érte. Aláírtam, átvettem, betűztem az okmánytartómba. A régit is megkaptam emlékbe, csak éppen kilukasztotta a hölgy érvénytelenítési szándékkal.

    De jó nekem, túl vagyok egy vegzatúrán, márpedig utálom az ilyen jellegű ügyintézéseket.
    Újabb tíz év, amikor a kutya se fogja tőlem kérni az okmányt.

    Vén vagyok, akár a Föld.
    Pontosítva 23-án leszek 62, azaz hatvankét éves. Már csak egyszer kell bevánszorognom az okmányirodába. Akkor pedig olyan személyes azonnalisági papírt kapok, amelyen az fog szerepelni, hogy érvényes a visszavonásig.
    Szép perc lesz.
    Egyrészt megnyugtató, hiszen halálomig... mit halálomig, soha többé nem kell már okmányirodába mennem. Másrészt humoros, hiszen burkoltan benne van a dologban, hogy na, öreg, veled végeztünk, és ha jónak látod, pusztulj meg békével.

    Folytatás...

    Vakegérke 11 éve 58

  • Együttműködés

    Egymás segítését nem az emberek találták ki. Az állatvilágban akad bőven példa rá.

    Az én kedvenc párosom a mézmadár (avagy mézkalauz,) és a méhészborz.

    A képek forrása itt található.

    A mézmadár éhes, de egyedül képtelen behatolni a vadméhek fészkébe. Márpedig ő enni szeretne.
    A csuda tudja, hogy mikor jött rá az őse, és hogy ivódott az utódok tudatába, miszerint ilyenkor a méhészborznak kell szólni, majd ő elvégzi a munka nehezét.

    A lényeg az, hogy a madárka kiszúrja a finomságot. Hmmm, fincsi lépesméz, fincsi méhlárvákkal fűszerezve. Kár, hogy sokan védik. Uccu neki, keres egy méhészborzot, és addig macerálja, ameddig a partner el nem kezdi követni.

    A méhészborz nem sokáig kéreti magát, a madárkát figyelve trappol, hiszen tudja, hogy ő nem hazudik, nem úgy, mint az emberek némelyike. Hopp, meg is van a méhek fészke. A borz addig serénykedik, amíg ki nem rángatja a lépet az odúból.
    Pofáján vastag a... Nem is...
    Szóval vastag a bundája, felfogja a méhek szurkálódását. No persze kap a nózijára párat, de ennyit megér egy fincsi kaja.

    Folytatás...

    Vakegérke 11 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.