2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Izéke bácsi

    Peregtek a könnyei, ő sem tudta miért. Ült a tó partján, és itatta az egereket.

    Több, mint hetven év súlya nyomta a vállát, semmi nem volt már kötelező. Nem kellett korán kelnie, hogy munkába rohanjon, senkinek nem tartozott számadással.
    Eleinte jó volt ez az egész, és jó volt emlékezni arra, ahogy munkahelyén búcsúztatták. Aztán az idő összeállította a részleteket.

    - Izéke bácsi, majd azért gyere vissza, ha ráérsz, most pedig egyél sütit, igyál üdítőt. Neked vettük, és ha megengeded, mi is eszünk, iszunk, hiszen mi dobtuk össze rá a lóvét, mint ahogy arra a camping bringára is, amelyre vágytál. Mondom ezt zsebrevágott kézel, hiszen nem érsz te annyit, hogy tisztességgel beszéljek hozzád.
    Egyél, Izéke bácsi, igyál, Izéke bácsi, aztán ülj föl a bringádra, és menj a fenébe!

    Akadt egy melós, aki egy nap két szót se szólt, most viszont felülmúlta önmagát.
    - Izéke bácsi, én szeretlek. Én is adtam lóvét, hogy meglegyen a camping bicajod, nem úgy, mint az, aki épp most koptatta a száját, tiszteletet nem ismerve zsebre vágott kézzel. Ő csak szavakat adott, pénzt egy fityinget sem, neki csak egy szám, egy adat maradsz. A mi pénzünkből jóindulatúskodik, holott szíjat hasított a hátadból, ha tehette. Menj, Izéke bácsi, vissza se nézz, pihend ki életed fáradalmaid. Most pedig hadd öleljelek meg...

    A szűkszavú melóst kirúgták.

    Folytatás...

    Vakegérke 15 éve 46

  • Mi a véleményed?

    X és Y egy munkahelyen dolgoztak, mindketten sofőrök. Karácsonykor csak egyikükre volt szükség, így megegyeztek szépen, lejattoltak, ittak rá egy Márka meggyet.
    Felváltva melóznak az ünnepen, minden második évben szabadság, méghozzá Szentestétől az új év első munkanapjáig.
    Így is lőn, pár évig gond nélkül élvezhette a soros a neki járó pihenést.

    Egyszer épp X lett volna a pihenős, de Y lebetegedett, így X-nek kellett az ünnepek alatt, között melóznia. Megjegyzendő Y nem kamuzott, tényleg beteg volt.

    Eljött az új év, Y felgyógyult, munkába állt.
    Üldögéltek kettesben X-szel, kávézgattak. Y egyszer csak azt mondta: figyelj, én lettem volna a soros az ünnepi melóban de nem tehetek róla, hogy megbetegedtem. Ennek értelmében enyém az idei ünnepeken a szabadságos pihenő.
    X ezt nehezményezte, hiszen így már három ünnepen kellett volna dolgoznia. Neki járt a következő pihenés, ragaszkodott is hozzá.

    Veszekedés nem volt, csak vita, és egyikük sem engedett az igazából. A sors megoldotta a problémájukat, hiszen nyáron mindkettőt lapátra tették, mert megszűnt a munkakörük.

    Nos, szerinted kinek volt igaza, és miért?

    Vakegérke 15 éve 52

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.