2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Legjobb blogbejegyzés találatok

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • London - kicsit másképp

    Egyik weboldalon akadtam rá , hogy Carl Warner csapata gyümölcsökból ,zöldségekből elkészítette London látványosságait.Ügyes...

    tildy 14 éve 0

  • Londoni tuntetesek

    Eloszor is elnezest az ekezetek hianyaert, de komplikaltabb jelen esetben azzal irni. Mint a magyar sajtobol mar ertesulhettetek, London Tottenham nevu reszen szombat este ota "all a bal",...

    tildy 13 éve 214

  • Infected Mushroom , Budapest, 2009. nov. 20. ; nekem London,nov. 21. :)

    Azt hiszem nagy nap lesz az a nap ] Infected Mushroom megint Budapesten. Vaaaaagy, esetleg hamarabb megyünk "nyaralni" svédbe, 5-én ott lépnek fel El nem tudom mondani, mennyire boldog...

    tildy 15 éve 33

  • Bevásároltunk

    Lakótárssal kicsit bevásároltunk az ünnepre.A képen egy-két "furcsaságot" is...

    tildy 14 éve 29

  • Esik a hó!

    Élő webkamerakép a legközelebbi metróállomásról:Megjött a csizmám is, de nem megy bele a bal lábam, mert szűk a nyílás rajta lehet cipőkanál kéne Pedig méretben jó...

    tildy 14 éve 3

  • The Royal Wedding

    Lehet a könyökötökön jön már ki, mert a csapból is ez folyik , de higgyétek el , felemelő érzés volt ott lenni. Sajnos a képek minősége hagy kívánnivalót maga után, mentségemre szóljon, hogy a60-sal...

    tildy 13 éve 29

További legjobb találatok...

Találatok

  • Az élet megy tovább

    Régóta tervezgettem már, hogy írok a nyári műtétemmel kapcsolatban, talán most jutottam el arra a pontra, hogy távolról szemlélve, érzelmileg kissé nyugodtabban megtehessem.

    Először is: nem túl rózsás itt a helyzet, ha nem sikerül kifogni egy jó háziorvost. Vannak kerületek, simán elhajtanak, ha nem megfelelő körzetbe megy az ember. A miénknél konkrétan förtelmesek a recepciósok, de előbb-utóbb úgyis másikhoz jelentkezünk be. Viszont a kórház teljesen más.

    Júniusban történt, hogy igen erős hasi görcsöm lett, Esmeint megkértem, jöjjön értem, nem vagyok jól, jöjjünk haza. Még dolgoztam, de már munkaidő vége volt, hazajöttünk, lepihentem.

    Másnap munka, demó az éppen aktuális projektről, de éreztem, kissé szédikélős vagyok. Semmi gond, annyira nem vészes, de azért menjünk el ügyeletre. Pár óra várakozás után péntekre kapok scanre időpontot.

    Aztán péntek reggel munkába menet a Liverpool streeten mintha lehúznák a függönyt, a fejem elnehezedik, a verejték kiver, a görcs még erősebb. Esmeint megint hívom, irány a ügyelet, de most már ott is tartanak. Kék kis hálóruha, vérvétel, szédülés, fekvés, várakozás.

    Csak annyit érzek, ez nem jó omen. Nagyon nem. Fel kell nyitniuk, belső vérzés, kb fél liternyi vér a hasüregben, még aznap műtét. Amiből végül másnap lett, mert épp behoztak egy nagyon sürgős vakbelest, én meg látszólag jól voltam.

    Folytatás...

    tildy 9 éve 14

  • 3 hét és kezdődik a 2012-es Olimpia!

    Már csak 3 hét , el sem hiszem. A város már készülődik, végre az útfelújításoknak is vége, lassan minden a helyére kerül. Elkészült az Emirates Air Line is időre, így egyszerűsítve le az Excel Exhibition centerből az O2 arénába átjutást.

    Esmein és az Emirates Air Line

    O2 Arena

    Az oszlopokra már hihelyezték a molinók egy részét, az utcán is kinn vannak már a parkolással kapcsolatos infók.

    Folytatás...

    tildy 12 éve 42

  • The next stop is : Ferenc Puskás

    London térképe kicsit átalakult, persze csak virtuálisan. A korábbi állomások olimpikonok, híres sportolók neveit viselik.

    Természetesen a valóságban nem változtak a nevek :)

    A magyar olimpikonokat így találhatjátok meg (tizenhárman vannak):

    Egerszegi Krisztina : Central line, Grange Hill

    Darnyi Tamás : Central line, Leyton

    Gyarmati Dezső : Central Line, Northolt

    Kárpáti György : Central Line, Greenford

    Bozsik József : Bakerloo Line, South Kenton

    Czibor Zoltán : Bakerloo Line, Stonebridge PArk

    Puskás Ferenc : Bakerloo Line, Wembley Central

    Kocsis Sándor : Bakerloo Line, North Wembley

    Takács Károly : Overground , Upper Holloway

    Balczó András : Overground, Caledonian Road and Barnsbury

    Gerevich Aladár: Overground , Hoxton (itt laktunk korábban)

    Kárpáti Rudolf : Overground, Shoreditch High Street

    Papp László : DLR, Lewisham

    ---------------------------

    Folytatás...

    tildy 12 éve 10

  • Inspiralo

    Korabban mar emlitettem az anglia topikban, London mennyire inspiralo nekem. Korulbelul 1.5 honapja uj munkahelyem van , egy startupnal helyezkedtem el mid-level fejlesztokent.

    Ami meglepett, hogy a ceg korrekt, nem var el mindent elsore, majd belejovok. Termeszetesen ez nem ok a lazitasra, sot. Porogni kell, tartani a hataridoket:) ZEND certified emberekkel dolgozom egyutt ( ez a mi koreinkben kvazi PHP diploma:) ). Jelenlegi munkaeszkozom pedig egy 27-es IMac. Ket monitor? Ugyan, egy ilyen monitor(gep) eleg a boldogsaghoz.

    Szoval rengeteget lehet tanulni, es abszolut jo a csapat. :) Az irodaban zene szol, a sracok neha okorkodnek, es alufoliaba csavarjak a masik munkatars szeket, a kekszes bodon rendszeresen kifogy, es a tradicionalis olasz pizza sem maradhat el kethetente. :) Ezek csak aprosagok, de az biztos, hogy a hangulat kellemes.

    A ceg filozofiaja egy olyan social networking feluletet alkotni, ahol konyveiket, konyvajanloikat oszthatjak meg az emberek egymassal es idegenekkel is.

    Folytatás...

    tildy 12 éve 7

  • Londoni tuntetesek

    Eloszor is elnezest az ekezetek hianyaert, de komplikaltabb jelen esetben azzal irni. Mint a magyar sajtobol mar ertesulhettetek, London Tottenham nevu reszen szombat este ota "all a bal", sajnos azota mar terjed a varos tobbi reszere is. Tottenham egyebkent egyik legszegenyebb resze Londonnak, eszakon.

    2006-ban volt szerencsem atelni, ami Budapesten tortent, igaz akkor is csak egyszeru emberkent . Azt kell mondjam nem volt az sem kellemes, mar akkor is gondolkodtam a kivandorlason. Feltem. Hozzatennem: nem a rendoroktol. ( az hogy miert nem toluk, egyszeru: 1. probaltam elkerulnai necces helyeket, 2. probaltam partsemleges szinekbe oltozkodni, nehogy valaki mast higgyen , 3. a rendorsegre - meg ha kevesbe tartjak is be , vagy elszalad neha a lo , kicsit kemenyebben kene, hogy vonatkozzanak a szabalyok , ergo vannak dolgok, amiket elvileg nem tehet(ne) meg. Peldaul nem gyujt fel hazat, nem rabol ki boltot, nem dobal kovet (jobb esetben) es meg sorolhatnam. Az hogy ez anno megsem teljesen igy tortent, az szomoru , sot tobb mint szomoru.)

    Terjunk vissza kicsit a jelen helyzetre. Szeretem a biztonsagot, a nyugalmat, mint az emberek jo resze. Jelenleg nehany fiatallal elszaladt a lo.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 214

  • Olcsó jegyek? Akarom! - Update 2011.05.20

    Esmein szólt, ideje lenne blogolnom olcsó vonat, repjegy árakról , mert néha nagyon ki tudom fogni.
    Úgyhogy megpróbálom majd ide leírogatni milyen akciókról tudok.

    Eloljaroban : szeretek fapados jaratokkal utazni, de leginkabb olcson. Ezert bizony van , hogy buszra szallva atszelem Europat , csak mert joval olcsobb. Igy nem csak utaztam egy dobozva zarva, de megalltunk nagyobb varosokban is , pl. Brusszelben, amelyett elobb -utobb megint felkeresek.

    Visszaterve a repulesre eddig az alabbi low-cost (fapados) tarsasagokkal utaztam:

    skyeurope ( a legjobb volt, sajnos megszuntek)
    wizzair (elegedett vagyok veluk)
    ryanair (kaosz... de olcsok)
    norvegian air (korrekt volt)

    Most például áprilisban fogtam ki egy olyat, hogy London-BP 4500 forint ( 15 font) volt , kifele pedig 8800 Ft (29 font) volt a jegy. Igaz , van wizzair extrám(éves díj 2700 ft volt) , ami kb 3000 ft kedvezményt ad , per jegy.

    Plusz a wizzair szokasa neha akciozni 20%os kedvezmennyel. Ezt fogtam ki.

    Aztán decemberre, karácsonyra szintén sikerült jó jegyeket kifogni, Esmeinnel együtt utazom, így összesen, odavissza 18 ezer forintot (59 font) fizettem kettőnknek a teljes útra.

    Bp- Eindhoven május végén 5990 Ft.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 23

  • The Royal Wedding

    Lehet a könyökötökön jön már ki, mert a csapból is ez folyik , de higgyétek el , felemelő érzés volt ott lenni.:) Sajnos a képek minősége hagy kívánnivalót maga után, mentségemre szóljon, hogy a60-sal fotóztam, többnyire a kamerát magasba emelve:)

    Pár kép és videó az eseményről :

    Őfelsége, II. Erzsébet királynő - videó

    Az ifjú pár

    Video

    Folytatás...

    tildy 13 éve 29

  • Fejlesztői munkalehetőségek

    No, mivel sorra kapom a jobbnál jobb ajánlatokat - ámde jól érzem magam a munkahelyemen, ezért hátha valakinek jól jöhet az alábbi pár lehetőség, akit érdekel, keressen meg privátban:

    Software Engineer PHP and Web Services to work for Skype in Prague. The company offers a competitive salary, excellent benefits and a relocation package

    ~.~

    a PHP Web Developer for a rapidly expanding digital media agency based in London. The role is offering an excellent salary and career development opportunities - éves fizu 37-43 ezer angol font

    ~.~

    IT and System Engineer munkák

    ~.~

    Desktop support Engineer

    ~.~

    PHP fejlesztői állások, szintén

    ~.~

    Senior Web Developer (HTML, .NET / PHP / JAVA, CSS) with experience of front end architecture to work for a leading digital agency in London and to work with multinational clients.
    Eves fizu £40-50 ezer GBP.

    tildy 13 éve 3

  • Aki keres az ....

    ...talál, és ne csodálkozzon,ha ilyen hirdetésbe botlik bele:

    A történet végtelenül egyszerű, felnéztem gumtree-re, hátha találok olcsón tumble dryert, azaz szárítógépet ( nincs terasz, nehezen száradnak a ruhák ) , erre mit találok? Steiner Kristóf hirdetését, amiben várja a kedves emberek segítségét, hogy ingyen mikróhoz, hajszárítóhoz, stb jusson... Egy magyar "celeb" ennyire csóringer lenne, hogy venni nem tud, csak már kérincsélésre futja ? Mindenesetre érdekes.
    (valós lehet a kép, vagy valaki visszaél a nevével, de twitter blogján is ugyanez a szoba van. )

    No , hogy nekem is jó napom legyen, bulvárosítottam a cimet:D

    tildy 14 éve 132

  • Tekernél ? Mostantól egyszerűbb

    Nem kicsit egyszerűbb!
    Polgármesterünk - akit jópár helyen csak Őrült Borisként emlegetnek - ugyanis élen jár a tekerésben. Olyannyira, hogy a weboldalon is az ő képe van fenn , rajzfilmfiguraként bringázás közben:D

    Forrás anmblog

    Borisról tudni kell, hogy igen gyakran bicajozik ebben a majd 8 millió fős városban, állítólag az autósok rémálma:D:D

    Forrás :Guardian

    Miután új albérletbe költöztünk , felmerült bennem , hogy netán bringával járjak be a munkahelyre. 20 perc gyalog, lassan naponta oda-vissza megteszem gyalogolva ezt a távot . Jó alkalomnak tűnt hát kipróbálni a pár hónapja belvárosba telepített bringaállomásokról felvehető biciklit.
    Mivel a rendszer méri mennyi időt mentem, így tudom, hogy 5 perc alatt sikerült a munakhelyhöz legközelebbi tárolótól eljutni az albihoz legközelebb lévőig.

    Folytatás...

    tildy 14 éve 30

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.