2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hiteltelen

    Nincs hitelem. Nem, ez nem igazság, az igazság az, hogy van egy diákhitelem, amit anno egy rossz pillanatomban-mikor szükségem volt rá- felvettem, aztán pedig bár azt mondták kooperatívosként nem jár, mégis megkaptam- ebből műtettem a szemem.
    Szóval van egy minimális hitelem, kb 200 ezer forint , de ez annyi, hogy akár zsebből ki tudnám perkálni. Egyelőre kényelmesen elosztva könnyebb. Viszont van egy adag megtakarításom is. Önerőből, fizetésből.

    Esmnek sincs hitele. Tényleg nincs. Részemről van persze anyagilag felé befektetés, de ennyi :D:D

    Ezek a "hitelek" hogy úgy mondjam , "befektetési hitelek". Tehát hasznunk van belőle. És rövid távúak.

    Ezen kívül egyéb hitelünk : NINCS.

    Sokan mondják, hülyék vagyunk. Hogy nem vettünk fel lakásra, erre , arra hitelt. Nem értem őket. Ők sem engem. Ezek az emberek sírnak a legjobban, ha a frank árfolyama emelkedik. MErt nekik meg van hitelük. Nem értem őket. Nem értem, hiszen egy olyan országban "terveznek" sokan legalább 20 évre (de inkább harmincra) egy olyan befizetést, amit folyamatosan fizetni kell, ahol még azt sem lehet tudni, holnap mi lesz. Teszik mindezt kockázatosan, bele sem gondolva.... Kicentizve , már az elején is. Egyelőre minden tizedik hitel dől be.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 160

  • Vágynélküliség

    Pár nappal ezelőtt írtam, mennyire beteg voltam majd két hétig (sajnos a szívem még most is szúr). A betegség alatt sok minden lezajlik az ember fejében, átértékelődnek a dolgok. Akkor és ott nem akartam mást, csak egészségesnek lenni. Szerencsére úgy néz ki, ez a vágyam teljesül:)

    Mire van szükségem ? Úgy általában is , de mondjuk épp most. Ajándék amazon utalvány a zsebemben, rövid - évvégi- lejárati határidővel. Nem sok, még 10000 forint sincs, de nem tudom, mire vágyom. Mert igazándiból semmire. Mindenem van, amire úgy gondoltam, szükségem lehet.

    Esmein mondta, oké, akkor rendeljünk steaket. Mondom neki ne ökörködj már, amazonról? És tényleg van steak, lehet rendelni . :Y :C

    Az emberek ugye arra költik pénzüket, amire vágynak. de mi történik, ha maga a vágy nincs meg? Ez lenne tán a kiégés?

    Mondjuk sosem voltam egy nagy költekező, odahaza is csak azt vettem meg , amire tényleg szükségem volt. Kivételek persze azért voltak, de azok inkább élmények: utazás, vacsora, mozi. Csodálkoztak is páran, hogy ennyiből elvagyok? Hát de el ám. És jól érzem magam? Jól bizony!

    Folytatás...

    tildy 13 éve 26

  • Banyatank

    Beléptem a banyatankosok sorába....

    Egyébként nagyon kényelmes, ráadásul szép is, és ha akarom a hátamra kapom. A vállpánt alul lecsatolható, és a táska hátuljában elrejthető, így földönfutó üzemmódban sem piszkolódik. Az alja pedig erősített műanyag.

    Tegnap már (mivel kicsit korábban érkezett az ajándék) , már ezzel vásároltam be a karácsonyi menüt.

    Abszolút kényelmes és jó, igaz a teteje keményítve van , mint ahogy kabinbőröndöknél szokás, így a pakolást egy icipicit nehezíti, de egyébként hatalmas , és jó .
    Nomeg a normál banyatankokhoz képest ki is néz valahogy. És normál használat esetén 30 év garancia van rá.

    ~~°~~

    Mivel többen is kérdezték, mire kell ügyelni húzogatós kézipoggyász/útipoggyász vételekor, így pár jó tanács:

    - ne vásárolj kínaiban, vagy hasonló helyen. Igaz olcsó, és sok kereke van, de általában rossz minőségűek. 6 ezer forintért nagy bőröndöt kapsz, ez igaz , de két út után dobhatod ki, mert pl. a vonatról levéve letörik a lába , mert olyan gyenge minőségű, ha rúdon vannak a kerekek, az elhajlik, stb, stb.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 14

  • Amikor a betegseg dont

    Tobb, mint 1 hete itthon nyomom az ágyat. Na nem poenbol, nalam ritka kivetel ugyanis ez a szituacio. Nem szoktam beteg lenni, vagy ha igen, labon kihordom, en ugyanis nem fogok a munkabol hianyozni. Node ember tervez, jelen esetben betegseg vegez, egy hete nyomom az ágyat. Lazasan, betegen, erotlenul. Ma volt az elso nap, hogy nem volt lazam, csak hoemelkedes, remenyeim szerint holnap mar a kollegakat boldogitom...
    Majd irok az itteni orvosi rendszerrol hamarosan.
    Kosz mindenkinek aki aggodott ertem, talan most mar tulelem, bar korabban voltak ketsegeim. Amugy egy eleg durva influenzat kaptam be.

    from my HTC desire

    Kicsit reszletesen:

    December elsejen erkeztem vissza Magyarorszagrol, egeszsegesen , frissen fitten. MAsnap mentem is dolgozni, es meg jopar napot. Kozben kiderult, van egy uj kolleginank, egy indiai csaj, Gayathri, pont szemben ult velem. Hetfon este szegenynek mar kezdett torzulna az arca a sok kohogestol, nagyon nem volt jol, masnap mar nem is jott dolgozni. en meg vigan mentem, semmi gond nem volt. Kedd delutan aonban elkezdtem szedelegni, alig tudtam hazajonni. Lazmeres, 37.9? na be az a'gyba.

    Folytatás...

    tildy 13 éve 26

  • Társadalombiztosítás - ha külföldön élsz

    Saját hibámból okulva szeretném, ha tudnátok az alábbiakról:

    - bejelentési kötelezettséged van a TB felé, hogy külföldön biztosított vagy
    - ha mégsem tennéd meg -bírságot róhatnak ki ha nem teszed meg- , a külföldi lakhelyeden igényelhetsz helyi E111-t , ezzel odahaza is mehetsz orvoshoz sürgős esetben ( nem műtétre , meg ilyenekre, ahhoz E112 kell!)
    - NI number, hasonló tb kártya nem jó , ha Magyarországon tartózkodsz
    - vállalhatod azt is, hogy odahaza is fizetsz biztosítást, ennek az összege 4950 Ft per hó

    Több helyről is tudom, hogy elvileg fedezetlen magyar tb-re is kötelesek lennének az orvosok felírni gyógyszert odahaza, természetesen teljesáron, TB támogatás nélkül, ám van olyan eset, hogy ezt nem teszik meg.... (Úgy gondolom van jópár, khm , fedezetlen jogviszonyú -munkanélküli stb illető , mégis látni őket az orvosi várókban, nem tudom hogy csinálják....)

    Lényeg a lényeg - > ha elhagytad az országot , tb-ügyileg külföldiként vagy kezelve. Érdemes tudni.

    A nyomtatvány letölthető itt

    Tb-státuszod az ügyfélkapun keresztül kérdezheted le:

    Ügyfélkapu

    tildy 13 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.