2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Gmail beállítás w910i-n és E51-en

    Több telefonon is az alábbi problémával küzdünk, jó lenne , ha mások is ki tudnák próbálni.
    van két Pannonos készülékünk, mind a kettőn a saját emailklienst szeretnénk használni (nem a javas gmailest).
    Beállítjuk ugyanúgy, ahogyan a gépünkön is van a levelezőkliens (imap) , ugyanazokkal a beállításokkal (leellenőriztük, és jó) , mégsem töltődnek le a levelek. Megszakadt a kapcsolat a kiszolgálóval, és hasonló üzenetet kapunk.

    Más mobil postafiókok letöltődnek.
    Van valakinek hasonló problémája? netán szolgáltatófüggő lenne?
    Gmail javas kliens azért nem jó, mert nem enged csatolmányt küldeni.

    No tegnapi nap folyamán sikerült leszednem egy úgynevezett pannon_data beállítást a sony oldaláról:
    APN: net
    felh.név : nincs
    jelszó : nincs
    bejelentkezés kérése: kikapcs
    Ip cím: nincs
    dns:nincs
    hitelesítés: nincs, pap ,chap
    adattömörítés:nincs
    fejléctömörítés: nincs
    proxy: kikapcsolva

    Folytatás...

    tildy 15 éve 19

  • Szólásszabadság

    Érdekes témát feszeget az index . Hol a határ durva és kevésbé durva moderáció között, mikor , mit és hogyan . Melyik jog a nagyobb :a szólásszabadság joga, vagy a kulturált beszélgetéshez való jog? Netalán ahhoz való jog, hogy értelmes témákról menjen a társalgás, és minnél kevesebb "netszemét" legyen?

    És milyen legyen a moderátor? Milyen kommenteket válogathat ki, hogyan moderálhat úgy, hogy végig korrekt maradjon?
    Érdekes kérdések ezek.
    Jó cikk.

    tildy 15 éve 5

  • Visszatérek a logoszférába

    Napi dolgaimat nem tudom felszabadultan írni itt, -és igen, vannak sekélyes történetek is, amire bőven elég a logoszféra - értelme sincs sok.
    Belső kontroll , vagy mifene. Nem megy . Nem tudok arról írni, ide, cikkbe, hogy az EKG-m jó lett, hogy anyukámat felhívtam, hogy ez vagy az történik velem. Nekem a személyes blog több. Cikk. Úgy is néz ki , a formája is. Minőségi követelmények és tartalmi követelményei is magasabbak (saját norma szerint) , mint egy logoszférás írásnak. Az legalább háttérben van, meg kicsit unom azt is, hogy a legutóbb hozzászólt fórumoknál 8 tildy névvel kezdődik (reagálok ugye az írásaimba írt hozzászólásokra).

    Mint már leírtam máshol, ez az egész csak teszt volt: önmagammal szemben is, hogy tudok-e olyan felszabadultan írni blogba (csődöt mondtam, nem, nagyon nem, rettenetesen erős kontroll van bennem ezzel kapcsolatban) , illetve lesznek-e rosszalló beszólások , hogy ez mennyire gáz (volt 1-2).

    Ha valami többeket érdeklő dologról lesz szó, személyes blogba írom , de a többivel köszönöm, visszavonulást fújok.

    tildy 15 éve 3

  • 50000

    Nem, nem ennyi éves vagyok.
    Még csak nem is Fortuna istennő lepett meg ily kedves összeggel.

    http://logout.hu/muvelet/cikk/karbantart.php?id=50000

    Ozorás cikkem az Id alapján az 50000. írás a logouton.

    Aztán lehet tévedek, előbb-utóbb kiderül.

    tildy 15 éve 10

  • Horrorosat álmodtam

    Ma hamar elnyomott az álom, imént ébredtem. Horrorfilmet álmodtam. Kaszabalós gyilkos, hullák mindenfele, építkezés, meg parkoló autók, fogalmam sincs mi történhetett. Anyám is az egyik "sebesült" volt, a többiek viszont nem úszták meg, ki lettek nyírva.
    Én csak amolyan külső szemlélője voltam a dolgoknak, legalábbis az álmomban. Volt egy öreg bácsi, az meghalt , ő még az , akit nagyjából fel tudnék idézni. A többieket nem.
    Ennyire emlékszem csak.

    Nem szeretem az ilyen filmeket sem. Ha vért látok, elfordulok, ha valami kegyetlenséget látok elfordulok, behunyom a szemem moziban is.

    Félek a fájdalomtól, ezt viszont tudom. Annak idején elzakóztam a Keletinél zebrán, épp csak lehorzsoltam a kezem. Mentem tovább, fel a piros hetes buszra, leszállás a Hungáriánál.
    Nos leszállás után le kellett ülnöm, mert szédültem, majdnem összeestem. Pedig csak egy kis horzsolás volt.

    tildy 15 éve 6

  • Moziünnep szept. 17-20.

    Nos ki nem hagynám :)
    Csütörtökön 5-ig dolgozom, remélem odaérek a westendbe 17.45-re.
    A G.I. Joet nézem először, aztán 20.45-től a Pokolba taszítvát.

    Jegyár : 500 FT a moziünnep alatt!!!!!*

    *Kivéve 3D-s filmek

    Aki akar jöjjön:) Lehetne akár PH! unofficial mozilátogatás is:)

    tildy 15 éve 21

  • Finnya

    Finnya bizony!

    Reggel mikor felkeltem, ígéretemhez híven tettem fel kukoricát főni. Szeretjük mindketten, páromat pedig félálomból ébresztve megkérdeztem, kér-e még valamit?
    - Mit főzzek?
    -Kukoricát!
    -De az már fő! Másvalamit?
    -Kukoricát!
    -Mondom másvalamit? Készítek zúzapörköltet. Kérsz?
    -Nem szeretem!
    -Hát jó ,akkor nem kapsz. Csinálok mellé tésztát, kérsz?
    -Kérek tésztát!
    -De hisz az előbb azt mondtad, kukoricát.
    -De kérek tésztát, sooook tésztát, mert szeretem!

    Lol. Ilyenkor olyan , mint egy 5 éves gyerek :D
    Na szóval, mint ahogyan írtam, kitaláltam, hogy készítek ebédre jó kis zúzapörköltet. Imádom, nagyon finomra tudom elkészíteni, és a zúza semmihez sem hasonlítható íze is a kedvencem. Van viszont ugye a fenti probléma:
    Ő nem szereti a zúzát. Vagyis inkább finnyás. Hasonlóan nem komálja a nyeles húst (csirkecomb) és a sütiben lévő mazsolát sem(a mazsolát amúgy szereti).... Természetesen a görögdinnyében sem maradhat benne a magja:U

    Folytatás...

    tildy 15 éve 69

  • 0

    0
    Hát íme eljött ez is. 2009. nov. 8. Ma van egy éve ,hogy Esmeinnel összejöttem. Ennek örömére megleptük magunkat egy költözéssel a ködös Londonba. Bár most ott inkább jó idő van:)

    tildy 15 éve 80

  • Szeptember 11 - nézőpontok

    [link]

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Az igazságot valószínűleg sosem fogjuk megtudni.

    tildy 15 éve 60

  • Talp alá való

    Mint minap írtam elszakadt a papucsom. És idén már nem ez az első lábbeli, amely szétmegy a lábamon.
    Viszont amit vettem bőrcipőst. Elég kényelmes és tetszetős , mindezek mellett pedig olyan tildyncses, ahogyan Esm mondaná. Szeretem is.
    Viszont ügyes voltam, emrt mikor vettem, -sietősen kellet ugyebár, hiszen a szandál szétszakadt rajtam - sikerült a jobboldalit nem felpróbálni. Mint utólag kiderült bánatomra.
    Nem fogom soha megérteni szerintem a számozást. Múltkor a Hervisben vettem egy 42-es pumát, az volt jó rám, node használat közben derült ki, hogy éppen csak.
    Ez 41-es. Próbáltam 40est is, az is jó lett volna, de ez kényelmesebbnek tűnt. Használat közben derült azonban ki, hogy picit kijár belőle a jobb lábam. Utcai szaladgálós, hasonlít a balerinacipőhöz de mégsem.

    Úgyhogy most gondolkodhatok , hogyan tudom szűkíttetni, vagy valamit kezdeni vele, mert ez így nem lesz jó. Ötleteket várok:)

    Megoldottam:)
    Anyukám felpróbálta, tetszik is neki, mert elegáns is kicsit, de szaladgálós is, bőrcipő, szóval az övé lesz. Neki kicsit szélesebb a lábfeje, de szintén 40-41-es.
    Magamnak pedig vegyek egy 40est. Megvettem:)

    tildy 15 éve 6

  • Félreléptem...

    A legjobb családban is megesik, nyugtatom magam. Nem tudom meg nem történtté tenni, ez van. Félreléptem. Ráadásul kétszer is. Elég nagy szégyen . Azt sem tudom, hogy mondjam el páromnak. Eltitkolni nem tudom, fizikai nyomai vannak. Meg lelkiek is. Bánt a dolog. Tudom, hogy hibáztam.

    A történet ott kezdődik, hogy elmentem , meglátogatni a volt szomszédokat , segíteni a pc-n egy két dolgot beállítani . Ugyebár ex még mindig ott lakik, nem költözött el. Sikerült összefutnom vele,épp akkor ért haza, viselkedése rideg és távolságtartó volt, és menekült előlem. De nem vele történt az affér.

    Félreléptem. A szó szoros értelmében . Sikerült a bal lábammal eltalálnom egy vascsövet, felszakadt a körömágyam kicsit, vérzett is. A másik lábamon meg a papucsomban léptem félre, amin el is engedett a ragasztás. Én nem értem , hogy miért csinálnak ennyi selejt terméket. Idén ez már a 3. lábbelim, ami elszakad a lábamon. Volt a tavalyi szandálom, amit imádtam, lábujjközes volt, az szakadt ki Ozorán. Múltkor a Deichmannban 2 hónapja vásárolt szandálom ment szét a csatjánál. Most meg a papucsom. Nem szeretem a papucsokat, csúszkál benne a lábam, hát meg is lett az eredménye.

    Azt hittem , hazáig kibírja. Sajnos az Örsnél azt mondta nekem, ő bizony itt és most feladja, nem marad a lábamon tovább. Szuper. Jöhetek haza mezítláb. Segond, Ozorán már megszoktam a mezítlábas partyt.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 12

  • Osztálytalálkozó - szervezés

    Sosem voltam nagy szervező emberke, sőt az osztályból is mindig kilógtam kicsit, viszont idén 15 éve, hogy az általános iskolás osztálytársakkal elballagtunk . Az élet fura fintora , hogy bár sosem tudtam beilleszkedni, mégis én kezdtem neki a szervezkedésnek. Igazándiból távolról kell intézkednem, segítségem nem sok van , csak magamra hagyatkozhatok. És még azt sem tudom, ki jönne el, és hányan jönnének.

    Eddig nem voltak ilyen találkozók. Eléggé szétszéledt az általános iskolai társaság, sokaknak már gyerkőc is van. Van olyan gond is, hogy nem tudom, mennyien engedhetik meg maguknak, hogy 3000 ft-ot csak a vacsorára költsenek, és akkor még hol van az ajándéka tanároknak.
    Apropó tanárok : felsős osztályfőnökünk ballagásunk után 2 évvel meghalt. Alsóban 3 oszifőnk volt, ebből egyről nem tudok semmit, a másik kettő közül meg nem tudom kit kellene. Vagy kellene-e az összes tanárt. És milyen ajándékot kapjanak?

    Tudom a tanárok utálják az ilyen mindenféle csecsebecsét: tálkából díszből már nem tudnak mit hova rakni. Ráadásul mely tanárok legyenek még meghívva volt osztályfőnökön kívül? Meg ne haragudjon már valamelyik...

    Lehet az lesz, készítek egy meghívót az iskolának, hogy a 1994-ben végzett 8.b osztály szeretettel várja volt tanárait, a 2009. október 10-én rendezendő osztálytalálkozón.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 5

  • O.Z.O.R.A. 2009

    2009. aug 11.-16. Idén 10 éves lett az Ozora fesztivál

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Helyszíni riport 15 éve 70

  • Pénteki nap a munkahelyen, és útban hazafelé

    A kávénk fizetős lett.

    Bugfixelés és pár fejlesztés.

    Este egyik ismerősnél egy programot próbáltam beállítani. Windows Vista : dll-ra panaszkodós hibaüzenet, meg a xy.exe nem indítható el... Szenvedtem 1 órát vele, spyware keresés, és egyebek.
    Gép újrarakása , program telepítés megint, első indításnál megint hibaüzenet... fél óra tökölés még... Mire hopp, próbáljunk ki valamit.
    Rendszergazdai joggal kellett volna indítani :W :W
    Gratulálok az MS fejlesztőknek a "korrekt" hibaüzenetért.... Este fél 10 re haza is értem, nomeg el is áztam rendesen, kölcsönruhában kellett hazajönnöm.

    tildy 15 éve 3

  • Vége a nyárnak, hűvös szelek, járnak?

    Két hét alatt csak összehoztam az Ozorás cikkem. Pár jútyúb videjó is fölment.
    Huh megvan az is.

    Meló ezerrel.
    Görkorizás félezerrel :D

    Ezenkívül öregszem, mert érzem a frontot. Napok óta nem alszom jól, tegnap épp a bal térdem fájt annyira,aludni sem tudtam. Fájdalomcsillapítót kellett végül bevennem. Valószínűleg front. Jöhetne már.

    Esm pedig folyamatosan estére van beosztva , így leginkább egyedül vagyok ilyentájt.

    Valamit alkotni kéne. Ennek örömére szerintem összeütök egy vacsorát neki.

    tildy 15 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.