2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Divatbolondok

    Sosem voltam amolyan "igazi" nő, mindig kilógtam a sorból. Az egy dolog, hogy informatikával foglalkozom, és már ovisként és űrhajós vagy gokartversenyző akartam lenni ( B kategóriás vitorlázórepülős papír azért meglett) , de sosem kötött le a tipikusan nőeisnek mondott "divatmajmolás".
    Önmagam örömére öltözködtem és öltözködöm, általában azokban a ruhákban amelyekben jól érzem magam, többnyire a férfiaknak is tetszem. Ámbátor ez utóbbi részletkérdés, nem igazán szeretem, ha megbámulnak. Szóval nem divatolok . Utóbbi időben egyre inkább az elegánsabb ruhák felé mozdultam el, de a hétköznapokban még mindig a bohókás hippilány frmámat hozom. Öltözködésben is :D

    Persze elég furán festhetek amolyan tipikus nőies, gömbölyded külsővel (mondjuk ez már inkább Drabália :D ) , és abszolúte nem nőies aggyal. Bár ez utóbbit szerencsére nem premierplánban hordom , így nem kell azoknak sem megijednie, akik rosszul vannak az ember belső szerveinek látványától. :DDD :DDD

    Node , hogy ennyire szépen elkanyarodtam az eredeti témától, megpróbálnék kicsit visszakanyarodni. Hiszen alapvetően erről akartam írni , ugye.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 40

  • Kétbalkezes

    A minap vásárolt szenyósütőből sikerült frankón letörnöm egy kis részt. Hiába , szenyósütőkre én közveszélyes vagyok.
    Legalább 5 tört már össze / ment tönkre a kezeim között. Pedig nem csapkodom, nem ütöm vágom, egyszerűen csak gyenge műanyagból vannak.

    Pakoltam a mosogatóból el, rakom fel a merőkanalat, sajtszeletelőt a a falon lévő szegekre, erre hopp, a sajtszeletelő bemutatja nekem az előre másfél szaltót tripla csavarral... Természetesen részben a szendvicssütőn landolva.
    Eredmény:

    tildy 15 éve 7

  • Fogom a fejem... + új alvóhely

    Ha a kapu mellé ki van írva, hogy kapunyitó, akkor hogyhogy nem tud valaki kimenni?
    Hjaj...

    Tegnap felkerült végre a matracunk, ma már azon szunyáltunk. 22 CM vastag, billerbeck, egyik ismerősünktől lett . Földön aludtunk , egy vékony szivacson. A régi 5 centis szivacs után fura, én már megszoktam , hogy keményen alszom (nem magaslabda ;] ) ez meg ha járok rajta imbolyog . Járok rajta, mert az ablak előtt van, épp csak elfért ... ott 2 méter 5 centi széles csak a szoba.

    Forrás : bútorüzlet

    Rövid ideig volt eddig használva (egy év) , bár a volt tulaj szerint picit puhult. PEdig kemény matracnak van írva. Mindenesetre én az éjjel iszonyat jót aludtam rajta.:)


    csöpög a radiátor szelepje, ott egy nejlon van...

    tildy 15 éve 8

  • Amatőr

    Mondhatni no komment:

    Ezt a regisztrációs emailt kaptam, miután regisztráltam a Shake-shake weboldalra :

    Köszönjük tildy, hogy regisztráltál a http://www.shake-shake.hu weblapon!

    Regisztrációd megerôsítéséhez, kattints az alábbi kódra:
    http://www.shake-shake.hu/user_aktivalas.php?nev=tildy&jelszo=******************

    Természetesen a jelszó nem volt kicsillagozva , de biztonsági okokból így raktam ki ide a ph-ra .

    Hogy mi a probléma vele? Először úgy gondoltam rátok bízom a megfejtést, azonban hogy mindenki előtt világos legyen: aktiváló url-ben paraméterként , kódolatlanul megy a jelszó is, ami bizony nem egyszerhasználatos, hanem ugyanaz, amit beírtam regisztrációkor. Aktiválás után az oldal nem ajánlja fel a jelszócserét. Miért aggályos mindez? Tegyük fel suliban, munkahelyen, vagy internet kávézóban , netán otthon netezel, egy olyan gép előtt, amit többen is használnak .A cím szépen eltárolódik böngésző előzményekbe, így olyan is hozzáférhet a belépési kódhoz, akinek nem kéne. Oké , ez nem egy olyan fontos weboldal, node azért álljon már meg a menet!!! Ezt csak nem kéne.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 72

  • Honnan tudod hogy túl sokat WoW-ozol?

    - ha vásárlás közben elszakadsz a párodtól, és a jobb felső sarokban keresed a minimapen...
    - ha nem tudod intézni a hivatali ügyeidet, mert nem találod a kérdőjeles embert
    - ha nem tudsz ruhát vásárolni, mert a plázákban mindenhol csak cloth cuccokat árulnak
    - ha a lépcsőházban "öleled a falat"
    - ha az autópályán megállsz a kivasalt kutya/cica mellett, hogy lootold
    - ha kocsival mész, és meg kell állnod tankolni, viszed a pajzsodat a csomagtartóból (és már messziről tauntolsz mindenkit)
    - ha a Déli pu.-ra érkezve keresed a flight mastert az Oktogonra
    - ha mindig van nálad gyertya meg a kristályvíz
    - ha vonaton/távolsági buszon ülve dolgozol a notebookon, és kinézve az ablakon az elsuhanó fákat figyelve azon kapod magad, hogy végig tartottad a W gombot.
    - ha visszakérdeznek, nem tudsz válaszolni az 1 mp-es general cooldown miatt
    - ha ugrálva közlekedsz a városban
    - ha heavy metal koncerten megtámadod a melletted álló halálfejes pólós srácot, mert ki volt jelölve
    - ha a boltban "WTB" szöveggel próbálsz vásárolni
    - ha a gyorsétterem előtt megkérdezed, hogy hány fős insta ez a KFC
    - ha kinőtt / megunt ruhádat próbálod disenchantolni
    - ha csak rövídétésekkel legalább fél percig tökéletesen el tudsz beszélgetni egy "sorstárssal"
    - ha a terráriumban tartott pókodnak medvehúst adsz enni

    Folytatás...

    tildy 15 éve 32

  • Ne vegyél sz.rt!

    Mivel régi melegszendvicssütőnk kezd amortizálódni, párom rávett, hogy vegyünk egy újat a tescoban. Annak idején ő is ott vette azt, amit most cserélnénk, ugyanennyi pénzért, éveket kibírt.
    Szóval lett egy hausmeister típusú szörny, én mondtam, hogy nem kéne, nézzünk normálisat, de jó lesz ez felkiáltással a kosárba került. Oké, hagyjuk kibontakozni a férfit is :U

    Nos lehet én vagyok balfék, de nem tartom normálisnak, hogy 1 szendvics elkészítése után felhólyagosodjon a festék és hajszálrepedés legyen rajta . (Előzőnek sikeresen eltörtem a fülét , mikor először használtam, ő évekig használta jól)

    Szóval most mehetek vissza, kiváncsi leszek a reakciójukra:U

    Szegény nagyon szomorú , mindig azok a döntések sülnek el balul, amiket ő hoz , lásd Brünó sem jött be nekem, stb. stb.. PEdig nem akartam megbántani, mikor megmondtam, hogy megmondtam előre, hogy nem lesz jó

    Folytatás...

    tildy 15 éve 21

  • Miért kérdőjelezik meg a szavahihetőségem?

    Sokan emlékeztek anno mennyire Chaintech mániás voltam. Volt Apogeem és Zenithem is, mindkettővel maximálisan elégedett voltam. Kb 2007 őszén vettem egyik fórumtárstól egy AGP-s ATI HD2600 prot , amellyel mint a videókon is látszik a Crysis simán elfutott, igaz 800x600-ban , és low-medium beállításokkal, de játszhatóan. Akkoriban feltöltöttem youtubera is egy-két videót.

    Fura , de az utóbbi időben mind többen kérdőjelezik meg, hogy valós-e a videó. Nagyon rosszul esik, a szavahihetőségem vonják kétségbe.
    Fórumbejegyzéseim a ph-n az akkori időkből:
    [link]
    [link]

    Ehhez képest a kommentek a youtubeon.... :((( :O

    tildy 15 éve 16

  • Ez is megvan...

    Ma volt a diplomaosztóm, immár 2 diplomás mérnökhölgy vagyok.

    Előző diplomám mérnök informatikusi, most villamosmérnök lettem. Érdekes volt, hogy vadidegenek odaöttek hozzám, hogy csak én vagyok egyedüli lány? Minden elismerésük.
    Egyébként én még a régi alakú diplomát kaptam, mert kredites vagyok. Ez még kézzel írt. A BSCsek A4-s alakút kaptak.

    Automatikán tuti nem volt más lányzó, talán energetikásoknál lehetett még egy.
    700-an kezdtük összesen, kevesebb, mint 350-en kaptunk diplomát.
    Nagyon mókás köszöntők voltak, jókat derültünk. MEsélt arról, hogy volt egy anyuka, akinek a diákja azt mondta otthon nem volt első félévben egy UVja sem, csupa 3-as, 4-es a gyerek : nos mint kiderült füllentett otthon. A Kandót ugyanis szinte lehetetlen elvégezni úgy, hogy elsőben ne legyen az embernek egy UV-ja sem. (Bár nekem talán sikerült még infón, igaz utána már nem csillogott ennyire a tudásom :D )

    Folytatás...

    tildy 15 éve 37

  • Napszemüveg - kálvária

    Már páromnak sem volt egyszerű napszemüveget venni , hiszen jót akartunk, szépet , de mintha nem létezne a tescós 2000 forintos és optikákban kapható 17 ezer forintos vagy afölötti árúak között valamilyen.

    Voltunk Ofotértben, Vision expressben, más helyeken is egyetlen egy kikötés volt: Max 15 ezer forintot voltunk hajlandóak rászánni. Már eleve hülyén néztek ránk, mikor mondtam a 15 ezres határt, jóhogy már ki nem küldtek a boltokból. Ennyire elmehunyt ötlet max 15 ezerért keresni napszemüveget?

    Hihetetlen mennyit mászkáltunk utána, végül egy eredeti polaroid lett a nyertes , mindössze 10990 Ft-ért , lett hozzá tok is. Legalább 1 órán át próbáltuk, melyik is lenne neki jó.

    Aztán jött az én kálváriám. Azt már nem is mondom, hogy 5-10 ezres kategória, úgy ahogy van, nem található. Nincs. Amit párom vett (valószínűleg ez az) , az pedig bár rajta igazán korrektül áll (mondhatni elkapnám egy körre, olyan jól néz ki vele) , na az rajtam nem áll sehogy. Pedig én is szívesen vettem volna polaroidot. Egyre jobban sütötte a szemem a nap , megfelelő árú és kinézetű szemüveg meg sehol. Végül fogtam magam, vettem a tescoban egy Uv-szűrőset 2000-ért. Majd lehet bevizsgáltatom, de amíg nem találok , kellett valami, mert szétvakítja a szemem a nap.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 73

  • Ha a hegy nem megy Mohamedhez...

    ...Mohamed megy a hegyhez. Tartja a mondás.

    Forrás: www.glideomarama.com

    Egyre inkább azt veszem észre környezetemen, hogy az emberek igen nagy része panaszkodni tud, de eszébe nem jutna, hogy saját életéért, boldogságáért, boldogtalanságáért igen nagy részben ő a felelős.

    Többször alakult már ki ezzel kapcsolatban vita a szüleimmel. Édesanyám ha szabad így fogalmaznom konzervatív gondolkodású, és röghöz-kötött. annak idején 1992-98 közt munkanélküli volt, ekkor én még gimnazista voltam. A hűtőgépgyárban dolgozott mérnökök mellett műszaki rajzolóként, majd elküldték arra hivatkozva, hogy nincs számítógépes ismerete (92-ben milyen lenne neki? Commodore? ). Többször javasoltam neki, költözzünk el, keressen valami munkát, és bár napszámba elment igen sokszor , végül ismét az említett gyárban kötött ki, immár szalag mellett.

    Tudom, hogy nem keres jól. De változtatni , munka után menni sosem mert, mert hát itt van a rokonság, a halott nagyszülők, stb. stb.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 9

  • Brüno (18)

    Mostanában sokszor már a premier napján beülünk a moziba megnézni egy-egy filmet . Nem tudom mennyire reklám vagy sem, de a Westendben lévő Palace cinema a kiválasztott többnyire, hiszen az éjszakai busszal nagyon könnyen hazajutunk.

    Az elmúlt két hétben az Iceage 3-t illetve a Brünót néztük meg.
    Ez utóbbira párom invitált meg, neki személy szerint tetszett a Borat is, meg az Ali G is, nomeg hát ő amúgyis egy humor Harold, én meg szokás szerint abszolút nem vagyok humoros, szóval lényeg a lényeg, beültünk.

    Az eleje még jól kezdődött, a Scootert annak idején szerettem is , a nessaja számon fel is vihogtam.

    Nade ami utána volt?!

    Forrás : Origo
    Forrás : Origo

    SPOILER!

    Folytatás...

    tildy 15 éve 26

  • Micsoda forgalom!

    Előbb hívtak a vodafonetól (honnét van meg nekik a számom? :F ) , hogy kedvezményes előfizetési ajánlatuk lenne, érdekel-e? Rövidre zártam, nem , nem érdekel.

    Aztán egy másik emberke hívott, hogy rosszul állítottak ki egy számlát, mert audiról lett kiállítva, valami kisteher helyett.
    Hm?

    Már semmin nem lepődöm meg, ez a szexi szaxi szólós hirdetéshez képest piskóta.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Nem is mondtam, tegnap megérkezett a Blizzard authenticator. Weboldalukon azt írják 2-3 hét. Nos nem, cirka 1 héten belül ideért, ups hozta.
    Ez egy kis token eszköz, amely biztonságosabbá teszi a játékba való belépésünket. Az eszközt hozzá kell rendelni a wowos accountunkhoz az wow-europe account management oldalán .Ezek után a rajta lévő gombot megnyomva egy kód jelenik meg, amelyet a játékba való belépéskor be kell ütnünk. Valószínűleg idő alapon lehetnek a kódok, mert folyamatosan változik, kivéve ha túl gyorsan nyomjuk meg egymás után. Mindenesetre az egyik legbiztonságosabb módszer a belépéshez.

    Folytatás...

    tildy 15 éve 14

  • Logoszféra ide át

    Amit nem tilos , azt szabad. Vagy mégsem?

    Úgy döntöttem, személyes blogom, a ...szép új világ... újabb hozzászólásait, eseményeit ideiglenesen itt fogom publikálni. Kíváncsi vagyok a reakciókra, a véleményekre, ezenkívül egyfajta tesztnek is felfogom írásaim .

    Lehet mondani, ez az oldal kereteinek a feszegetése,nem így gondolom. Többen írták már, hogy bizonyos szabályok ide is kellenek. Hogy ki mit gondol erről, nos előbb-utóbb ki fog tűnni. Ha valakinek valamit az arcába tolnak, az előbb utóbb elutasítást vált ki. Aztán lehet én dőlök ki, elfelejtkezek róla, vagy bármi.

    Remélhetőleg hozzászólásaimmal nem ártok senkinek, nem fogok alapelvekbe ütközőt elkövetni. Viszont lehet lesz napi 3 írásom, amit kommentelni lehet. Vagy több. Amolyan twitter-szerű. Arra is kiváncsi leszek, hány követőm lesz. Vagy érdektelenségbe fullad az egész?
    Meglátjuk.
    Mindenesetre bevállalom a kísérleti nyúl szerepét.

    Viszont kérem, akinek egy kevéske véleménye is van, ha hideg , ha meleg, ossza meg a cikkekhez tartozó topikban. Természetesen az alapelveket betartva.

    tildy 15 éve 16

  • Tinikorom kedvenc előadója - Judy

    16-17 éves lehettem, barátnőkkel eljártunk néha dizsibe, erre arra. Akkoriban kicsiny kis szülőföldemen volt egy igencsak felkapott énekesnő, akinek a dalait a diszkókban rengeteget játszották . Bár furcsállotuk, hogy a rádiók miért nem adják dalait, azért kéz alatt nekem is sikerült megkaparintanom, és lemásolnom magnókazettára első albumát.

    Judy - Vad tangó (1995)
    1. Támadj fel!
    2. Vad tangó
    3. Hol vagy nagy szerelem?
    4. Zuhog a zápor
    5. Zuhanásra készen
    6. A vágy temploma
    7. A szavakon túl
    8. Tűz a jéggel
    9. Lázadás
    10. Baby

    Emlékszem, mikor Jászladányon a diszkóban fellépett, a hideg futkosott a hátamon olyan érces hangja volt.
    1995-ben megnyerte a Ki mit tud-ot szólóénekesnőként.

    1998. októberében lépett be a Groovehouse együttesbe, sajnálatos módon azonban egy autóbaleset következtében csúszott mind az albumuk megjelenése, mind az együttes befutása.
    A Groovehouset eredetileg két srác alkotta ,Miki(Bogár Miklós) és Zsolti (Kárpáti Zsolt) , felkérésükre énekelte el a Ha táncolsz velem számot (amelynek eredetije Szűcs Judittól való), és innentől elindult a szekér.

    Első Groovehouse album

    Folytatás...

    tildy 15 éve 16

  • Végre saját szoba

    Majd 30 évesen végre "saját" szobám lesz anyuéknál. Na jó, az igazság az, hogy már tavaly is volt, hiszen húgom szobája( ami régebben műhelyként funkcionált) kialakításra került, de mégsem éreztem a sajátomnak. majd egy fél ujjnyi repedés a falon - vályogház - máló vakolat....
    Célom az volt, hogy 100 000 forintból be tudjam rendezni, amint elkészül a tapétázás.

    Ablakot is kellett volna cserélni. Node hozzánk fa ablak kell, több okból is.Egyrészt mint már korábban írtam, vannak hülye kölkök, akik azzal szórakoznak, hogy dobálják az ablakot. Üveget még csak csak cseréltet az ember, de ha a műanyagból letörik egy darab... A fát még ki lehet gittelni. De ha már cseréltetnénk, akkor anyuék szobájában is kell, mert utcafront. Ha azt akarjuk a régi redőny maradhasson, akkor csináltatni kell az ablakot. Ami így jóval drágább. Ha nem, akkor bár az ablak olcsóbb, de redőny pluszban kéne rá... Ez így nem mókás... Nomeg kivenni, betenni, stb... Legalább plusz 300 ezer ft , nem votl rá keret.

    Node a szobára visszatérve.
    ELőször is festéket leszed, dryvit háló, vakolás. Majd csiszolás , egy kis gipsztejes festés .

    Folytatás...

    tildy 15 éve 24

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.