2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • időkép.hu TP-LINK TL-WR1043ND visszaállítás gyári firmware-re

    Az idokep.hu-n lehet saját webkamera képet beküldeni, és kitaláltak egy "önálló" modult, hogy ne kelljen egy nagy fogyasztású számítógépet üzemeltetni, vagy egy drága IP kamerát megvenni. Ez egy TP-LINK TL-WR1043ND routerre tett egyedi firmware, és egy 720p-s webcamból áll. A firmware hátránya, hogy nem lehet az eszközt semmire használni, csak kamerakép, szél, és hőmérséklet adatok beküldésére. Nincs se wifi, se egyéb router funkció. Lényegében egy kiherélt openwrt van rajta, de admin felület nélkül. Vagyis státusz és kamerképet lehet nézni, valamint felhasználói adatokat meg lehet adni az egyedi webes ablakba, amit a 192.168.179.1-es címen érhetünk el.
    Az oldal leírása szerint nem lehet visszaállítani az eredeti állapotot. Nos, mivel a kollégámnak ilyen felszerelése van, és a router 28 fok körül lehal, vissza kellett állítani a az eredeti állapotot, ahhoz, hogy garanciáztatni lehessen.
    Amire szükség van:
    - egy adatkábelre (nekem egy CA-42-es kábelem volt, az jó hozzá, de a neten keringő leírások szerint van több alternatíva is.)
    - egy windows xp-t futtató gépre. (w7 alatt nekem nem sikerült a kábelhez drivert telepíteni.)
    - putty
    - tftp szerver

    Folytatás...

    ThunderBoy 12 éve 0

  • Ericsson W25 Mobile Gateway

    Évek óta használok mobilinternetet, mivel külterületen élek, így nem is lehetne sok választásom.

    A legelső internetem egy Ericsson T65 mobil “korlátlan” GPRS internettel volt, a Vodafone-nal :] Régi szép idők. Aztán a korlátlanság lassacskán megszűnt, mivel rájöttek, hogy éjjel nappal letöltenek vele a felhasználók, és az nem jó. Nekem a csúcsom valami 250mega/nap volt.. :]

    A második csapás egy Nokia 3220-al, ami már EDGE képes volt, és ha jól emlékszem valami 25kb/s volt a max. letöltési sebesség vele.

    A harmadik fokozat egy Nokia 6680-as mobil volt, de már Pannonnal, és már 3G, ami kb 45kb/s sebesség! Minőségi előrelépés volt. Imádtam a “gyors” netet.. :)

    Az negyedik cucc szintén Pannon volt, egy Praktikum Express-es Huawei E220, 5giga forgalomkorláttal, és HSDPA! Első időkben 3.6mbit, de törekedtem a leggyorsabbra, így kutakodás után megejtettem egy firmware frissítést, amivel kb semmi változás nem jött, mert a közelemben lévő cellák nem tudtak többet kb 2-2,8mbitnél.

    Folytatás...

    ThunderBoy 12 éve 0

  • Samsung 2333SW FullHD

    Elért minket is a gazdasági válság, na meg a villanyszámla nevű szörny... Ugyan már régóta tervezzük egy...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 239

  • GA-MA78G-DS3H ?

    Elérkezett a gépcsere ideje.. Lassan 3éve van meg a jelenlegi konfigurációm, ami a mindennapi használatban remekül teljesít, de vannak dolgok, amire már kevés szegény. (K8N Neo4 Platinum, 939-es 3200+, 2Gb ddr400)
    Nem kevesebb mint 2 hónapot szántam a döntés meghozatalára, na meg a pénzmag összerakására. A legfontosabb szempont az alaplapnál az volt, hogy ne a leg elavultabb legyen, kezelje az újabb procikat is, és legyen rajta legalább 6 sata port. (meg persze ne legyen több 25-30 ezer forintnál.) És itt vérzett el a tömeg 90%-a. :)

    A kedves alaplapgyártók nem szeretnek 4 sata portnál többet felrakni a lapokra. Sőt! igazabol mar sok mindent nem raknak fel. De gondolom nem mindenkinek van otthon 2-nél több winyója. Nekem meg van vagy 6, és azokat valahogy életre kell keltenem.
    Szóval az elején elgondolkoztam az intel megoldásokon, de azok a procik amik tetszettek, az alaplap vásárlás idejére kb 8ezret drágultak, (E8200, E8400), a quad megoldások meg nincsenek 40 ezer alatt intelnél. Aztán ott a nagy dilemma, hogy melyik intel chipsetes cucc éri meg.Van ugye még 945, G31, P31, G41, P43, P35, P45, G45 meg még kitudja hány chipset, (az nvidia, sys, és via chipsetes cuccok nem jöhetnek számításba) és persze vegyesen északi híddal: ich6-7-9-10 stb. Na most döntse el az ember, hogy melyik a legjobb neki. Nem volt türelmem elolvasgatni a sokszáz oldalt, hogy melyik miben jó, és hogy miért.

    Folytatás...

    ThunderBoy 15 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.