2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ableton Live - Frissítve az első zenével! :)

    Na hát sikeresen beújítottam egy 19 colos Philips LCD monitort és így ismételten használni tudom az asztali gépemet. Ennek az egésznek pedig azért is van jelentősége, mert hosszú idő után végre el tudtam kezdeni ismerkedni az Ableton-nal. Régóta tervbe van már véve és egyre több ember zeng ódákat róla, úgyhogy eljött az idő, hogy én is nekiessek.

    Az első nap az alapokkal való ismerkedéssel telt. Úgy vélem ezt az akadályt sikerrel vettem. Kezdem átlátni a kezelőfelületet, az első szárnypróbálgatásokon is túl vagyok. Elsősorban nem Live Act-ra szeretném használni a programot, hanem zenék/remixek/mixek/mashupok készítésére. Próbálkoztam is valamit nyomkodni balra, jobbra, párom szerint annyira nem is lettek szörnyűek ahhoz képest, hogy pár órája ismerem csak a programot.

    A jelenlegi tudásom annyi, hogy a meglévő .wav sample gyűjteményemből dobáltam össze valami alapfélét és próbáltam hallgathatóvá tenni. Sajnos itt jöttem rá, hogy amilyen elemre szükségem lenne, az pont nincs benne a packban, tehát szeretnék valami segítségfélét kérni ezen a téren is. Hol találhatok sample gyűjteményt mondjuk house és trance kategóriában? Kellene nekem valami kis sejtelmes loop a vokál alá, ami kicsit feldobja a hangzást, de nem is veszi el a figyelmet róla. Valami pad vagy piano loop is jó lenne, de ilyesmim nem nagyon van.

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 32

  • Napi kocka poén

    Egy kis angol tudás nem árt hozzá :)

    (Kattintásra megnövök!)

    Mi rendszergazdák már csak ilyenek vagyunk :D

    The DJ 14 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.