2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Köszönöm, amit adtál...sosem felejtelek el

    Mennyit ér egy emberi élet? Milyen gyorsan véget érhet egy utazás... Ahogy telnek a napok fel sem fogjuk, hogy lehet, hogy ez az utolsó lélegzetvételünk. Szippants hát bele jó mélyen, hogy legalább az emlékét magaddal vidd.

    Az imént beléptem iwiwre. Csak egy üzenetet akartam továbbítani az ismerőseim felé. Akkor láttam meg... akkor kaptam a kezem a szám elé és akkor csordult ki az első könnycsepp. Nem hittem el. Most sem hiszem el. Mindig olyan életerős és vidám voltál. Mindig mosolyogtál és még akkor is te tartottad bennem a lelket, amikor neked lett volna nagyobb szükséged rá. Tudod sokáig haragudtam rád. Nem értettem miért hagytál el és miért mondtad azt, hogy szeretsz, miközben azt mondod soha nem találkozhatunk többé. Gyűlöltelek, mert néhány nap alatt megmutattad, hogy létezik a földön boldogság és elhitetted velem, hogy meg is érdemlem. Gyűlöltelek, mert el kellett, hogy felejtselek. Persze sosem ment. Sokáig nem értettem, hogy miért, de ma már tudom... nem kell felejteni, sőt, emlékezni kell. A jóra, a szépre, és mosolyogva gondolni vissza. Mindig vigyáztál rám. Mint egy őrangyal figyelted minden mozdulatomat, olvastad az írásaimat, és még ha nem is tudtam, de te itt voltál nekem mindig. Terelgettél és segítettél, hogy helyesen döntsek. Azt mondtad a lelki társam vagy és én el is hittem neked. Nem az volt a sorsunk, hogy örökre együtt maradjunk, ma már tudom jól. De köszönöm az életnek, hogy ha egy rövid időre is, de melléd sodort.

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 13

  • Feltételfüggő automatikus sms küldés

    Kicsit kitekert a cím, de nem jutott eszembe semmi értelmesebb. Céges szinten kellene megvalósítani hamarosan ilyesmit és ehhez kellene pár ötlet, mert jelenleg még jó pár sötét folt van.

    Ilyesmit, de mi is ez?

    Tegyük fel hogy adott egy 0-24 óráig üzemelő szervergép, ezen fut egy szoftver, amiben meg vannak adva bizonyos események, amik megadott időben aktiválódnak. Olyan, mint a cronjob, tehát amikor annak a bizonyos eseménynek elérkezik az ideje akkor aktiválódik és lefut. Ezek az események a mi esetünkben előre megírt tartalmú sms-ek kiküldését jelentik. (Például minden alkalmazottnak.) No igen ám, van szerver, van szoftver, de hogy és milyen sms küldésre alkalmas eszközt kössünk a gépre? Ez az első nagy kérdés.

    Aztán bonyolítsuk a dolgot: Mi van, ha ezt megdobjuk egy olyan szolgáltatással, hogy egy bizonyos számra küldött SMS-el, tud aktiválni a megrendelő ezt-azt? Ez úgy néz ki, hogy elküldi a kulcsszót a telefonszámra, az befut a szerverre, megtörténik az aktiválás, ezzel egy időben megy egy válasz sms, hogy a folyamat sikeres és a szolgáltatás értékének megfelelő összeg levonásra kerül. Ezt nem is egy szolgálató kínálja, de elég nagy százalékot zsebelnek be maguknak, valamint itt is elég sok sötét folt van, főleg a kivitelezés terén.

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 5

  • Gépvasaim

    Az első számú gépvas, ami majdhogynem napi használatban van:
    (5 éve nem volt sem formázva, sem újratelepítve és a mai napig száguld, 2005 óta csak a VGA volt cserélve benne meg egyszer a táp, mert elfüstölt)

    Alaplap: ASUS K8V-X
    CPU: SEMPRON 3100+
    GPU: XPERTVISION 7600 GS
    Memória: 2 x 1 GB DDR400 HINYX RAM
    Háttértárak:
    - SAMSUNG 120 GB
    - SEAGATE BARRACUDA 7200.7 120 GB
    - Maxtor 160 GB
    - Seagate 160 GB
    - 320GB Hitachi SATAII 16MB HDD USB-s külső alu házban
    Hangkeltők: 2 db SB LIVE! 5.1
    Táp: 550W COOLINK PFC
    ODD:
    - 16X LG DVD ÍRÓ (DL)
    - 52X LG CD Író+DVD olvasó kombó

    A két éve 0-24 óráig üzemelő hű útitárs és gyors munkaeszköz, a második gépvas:

    HP NX 7400

    Intel® Core™ 2 Duo processzor T5500
    (2 x 1,66GHz, 667 MHz FSB, 2 MB L2 gyorsítótár, 64bit)
    Mobile™ Intel® 945GM Express Chip
    2*1GB Kingmax DDR2/667Mhz Maximum 4GB-ig bővíthető
    Sata 120 GB (5400 fordulat/perc)
    8x DVD+-RW DL SM drive
    15.4'' WXGA 16:9 1280x800
    Intel Graphics Media Accelerator 950 - 224 MB
    10/100mbps LAN, 56K modem, Bluetooth, FireWire I-link, PCMCIA, USB 2.0 (3db), VGA monitor, Wireless 802.11a/b/g,
    Billentyűzet magyar
    4000 mAh (Lithium-ion)
    2.5 kg

    Folytatás...

    The DJ 14 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.