2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Napi idézet

    I_Am egyik hozzászólásából lestem el, de nagyon igaz, úgyhogy itt a helye:

    ''Ha szeretünk, megkockáztatjuk, hogy nem fognak viszont szeretni. Ha remélünk, megkockáztatjuk a csalódást. Mégis vállalnunk kell a kockázatot, mert az az életben a legnagyobb kockázat, ha nem kockáztatunk. Aki nem kockáztat az nem tesz semmit, nem lát semmit, annak nincs semmije, és ő maga is semmi, mert nem tanul, nem érez, nem változik, nem fejlődik, nem szeret és nem él... ''

    The DJ 15 éve 5

  • Életfilozófiám

    A címlapra akartam, de felesleges, hisz javarészt magamnak írom. Sajnos bármennyire is szeretném egy ilyen írástól nem változik meg senki és semmi. Ennek jóval hosszabb idő kell. De talán mégis segítség valakinek.

    Tegnap este hosszú beszélgetésben volt részem, és talán ez késztetett arra, hogy leírjam most az életfilozófiámat, a napjaim legfontosabb mozgatórugóját, azt, ahogy az életem próbálom élni. Nekem sem volt egyszerű és még ma sem mindig sikerül, de úgy érzem jó úton haladok.

    1. Számomra az életben a legfontosabb a most. A pillanat. A jelen. Az, hogy éppen hol vagyok, kivel vagyok, mit csinálok. Próbálom mindig átadni magam a pillanatnak, próbálom olyankor kizárni a fejemből a zsongó gondokat. Ha sikerül, ha el tudok felejteni mindent, akkor rövid időre, de át tudom adni magam a jelennek és egy csapásra szebbé válik minden. Olyankor megtanulom élvezni azt, amit éppen az élet nyújt felém. Legyen az egy film egy zene, egy csodálatos tájkép vagy egy este a barátokkal. Teljesen mindegy, hisz olyankor valami belső boldogság lesz úrrá rajtam, ami azt súgja, hogy igen, ezt hívják valódi életnek, hisz ez a jelenem, csak ez az, amiben biztos lehetek. Csakis tőlem függ, hogy boldogan töltöm-e el, vagy hagyom, hogy a hétköznapok temérdek gondjai elrontsanak minden egyes pillanatot. Mert gondok mindig vannak. Gondjai mindenkinek vannak. Éppen ezért kell tudnod, hogy mindig lesznek is.

    Folytatás...

    The DJ 15 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.