2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Örök kedvenc

    Egyszerűen nem tudom megunni ezt a zenét. Szerintem már csomószor linkeltem ide, de akárhányszor is hallom még mindig libabőrös leszek tőle, egyszerűen annyira el van találva, hogy ennél jobb már nem is lehetne. Merengős, szállós, nyugtató, ellazító. Próbáljátok ki: Kapcsoljátok be ezt a számot, sötétítsetek el, gyújtsatok egy illatos gyertyát, bújjatok össze a párotokkal és...az eredmény magáért fog beszélni ;)

    Bluefish featuring Anita Kelsey - Been Too long

    Dalszöveg:

    "I will wait for
    summer to arrive
    cause that's when,
    You'll come back to me,
    come back to me,
    I've been waiting so long.

    Try to remember
    what we discovered
    when we were,
    always together yeah
    together yeah
    and its been too long 2X

    Seeing you there in my mind
    walking up to me
    the sun is shining on the sea
    I can feel your eyes
    they are burning right through me 4X"

    The DJ 15 éve 0

  • Közös lelkek tánca

    Tegnap a következő üzenet fogadott iWiW-en:

    "Igen tisztelt barátom,neked nagyszerű gondolataid vannak az életről és
    szűkebb,tágabb világunkról.Hogy ezek a gondolatok tőled,vagy mástól származnak az most teljesen mindegy az a lényeg hogy leírod őket!!!
    Kívánok még sok ilyen gondolatot még vagy úgy 50 évig!!!"

    Nagyon jól esett, hiszen egy olyan ember írta, aki nálam jóval tapasztaltabb és aki már sok mindent látott a világban az évek alatt. Hozzá képest én még valószínűleg sehol sem tartok, mégis tudtam neki adni valami kis pluszt a gondolataimmal és ez egy nagyon nagyon jó érzés. Mindig kicsit melengeti a szívem mikor egy ilyen üzenetet kapok valahol, hiszen ez az igazi elismerés. Azt jelenti, hogy nem írok hiába. S bár ugyan a világot sosem fogom megváltani, de mindig akadnak néhányan, akik megértik amit mondani akarok és ez nekem tökéletesen elég is.

    Sokan vannak ezen a világon olyanok, akiknek talán fogalmuk sincs, hogy mennyire fontosak nekem. Felsorolhatnám a neveket, de akkor elveszne a dolog varázsa. Olyan emberek ezek, akik az eddigi életem és a közös utunk során adtak nekem valami olyan felejthetetlen pillanatot vagy emléket, amit magammal viszek az úton amíg csak élek. Mert bizony ilyen tökéletes és örök pillanat nem sok van. A boldogság is szintekre van osztva. Amiről én beszélek az az a szint, ahonnan már nincs feljebb.

    Folytatás...

    The DJ 15 éve 3

  • Debian

    Már egy jó ideje én is Linuxosok táborát erősítem. Ugyan az elején még tartottam tőle és mintha egy másik világba csöppentem volna a Windows után, viszont kénytelen voltam megbarátkozni a tudattal, ugyanis a munkám megkívánta, hogy ezen a téren is fejlesszem ismereteimet. Így hát Debian Etch került fel a kis HP Proliant szervergépre, el is kezdődött a szívások sorozata már rögtön, hiszen szoftveres RAID-et kellett életre keltenem rajta, méghozzá egy nap alatt úgy, hogy előtte sosem dolgoztam komolyabban Debiannal. Hát végül is nagy nehezen (jó pár reinstallal) de sikerült és más nap már a pesti teremben dübörgött a kicsike 100 mbit-es sávszél alatt.

    Rövid időn belül megszoktam, hogy az a szó, hogy "szívás" a Linux-al párban jár, így hát már lassan várom, hogy mi lesz a következő akadály, amit le kell majd gyűrjek. (Mi tagadás jól esik átélni a sikert egy hosszas több órába nyúló probléma befejeztével.) Ma például a Centreont nem tudtam sehogy sem életre kelteni, mert egyszerűen a webes telepítő nem érzékelte a feltelepített PEAR modulokat és hiába tettem fel újra mindent sosem jutott tovább. Miután a net összes fórumát végignyálaztam és minden megoldást végigpróbáltam belebotlottam teljesen véletlenül egy Webmin modulba, ami elméletileg automatán elvégzi a Nagios és a Centreon frontend telepítését. Na hát veszteni nem veszthetek, nézzük meg mi sül ki belőle.

    Folytatás...

    The DJ 15 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.