2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Arcképgyár - egy kis segítség kezdőknek

    Ez nem egy tutorial akar lenni, csak megmutatok pár képet átalakítás előtt és után. Kezdő arcképgyárosoknak, lelkes próbálkozóknak segítség lehet, hogy láthatják az arcképeket mielőtt átméretezésre kerülnének.

    Átalakításkor nem az cél, hogy nagyban jól nézzen ki, hanem hogy minél jobban leegyszerűsítsük, homogén felületekkel, határozott egységes kontúrokkal lássuk el (utóbbi különösen a külső vonalaknál nagyon fontos!). Nyugodtan lehet elnagyolni, egy kicsit "maszatolni", pár szögletesebb vonal sem tragédia, néhány pixelre lekicsinyítve ezek többnyire "kisimulnak".
    Forráskép függő mit mennyire kell megváltoztatni, milyen mértékben kell újrarajzolni, illetve az arányokat megváltoztatni.

    A lényeg a letisztultság, ezt nem lehet "elspórolni".

    Folytatás...

    Tamoo 10 éve 7

  • Arcképgyár - GIF mentés

    Egy két beállításban el lehet térni, de én így szoktam:

    Hagyok körben egy kis üres részt, hogy a gif mentésekor normálisan körbe tudja mattítani és ne legyenek lecsapva a szélek. (A legvégén a gif-et visszanyitva körben az esetleges üres pixelek törölhetőek.)

    Átméretezés:

    Beállítások mentéskor:

    Tamoo 10 éve

  • Az első 100!

    Íme az első 100 elkészített, jóváhagyott és beállított arcképem. :) Még nem írtam a LOGOUT-ra, de azt hiszem ez már megér egy személyes bejegyzést.

    Az első kép "természetesen" a sajátom volt, ez 2012. március 11.-én került beállításra. Megtetszett a dolog és innentől indult be gőzerővel az arcképgyártás. Szóval azt hiszem egész gyorsan összejött ez a mennyiség.
    Van közte pár gyengébb "próbálkozás" (nem nevezném nevükön őket), amiktől szívesen megfosztanám a birtokló user-eket ;] , de ezek is a tanulási folyamat részei voltak.

    Elárulok egy kulisszatitkot: Sokszor az egész legfárasztóbb része talán a felhasználókkal történő kommunikáció. Próbál türelmes lenni az ember, de ez többnyire nehezebb mint gondolnátok. Lehetne érdekes kéréseket felsorolni... (Talán majd egyszer erre is sor kerül.) Szóval legyetek Ti is türelmesek, nézzétek meg az első hozzászólást, teendőket... Olvassátok át a nektek szóló írásokat, így könnyebb lesz mindenkinek, ráadásul valószínűleg Ti is gyorsabban kapjátok meg a kiválasztott karaktert! :)

    100 nem a vége, megy tovább az arcképgyártás ahogy az időm engedi!

    Folytatás...

    Tamoo 11 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.