2016. május 27., péntek

Gyorskeresés

szupermacs blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Living Dinosaurs

  A napokban láttam egy érdekes plakátot egy dínós kiállításról, ahol animatronikus őslényeket mutatnak be. Régen, még a kilencvenes években egyszer voltam szüleimmel egy ilyen rendezvényen és hatalmas benyomást tett rajtam. Imádtam a dinoszauruszokat, mai napig imádom őket. Az összes ilyen témájú filmekkel, játékokkal együtt.
  Érdekelne, hogy mennyire érné meg a belépő ára azt, amit láthatok majd. Volt már valaki hasonló témájú kiállításon az utóbbi időben? Olvastam egy űrrel kapcsolatos kiállításról itt a LO-n ami szintén a Milliben volt, de a fórumtársak nem voltak elájulva.
  Nektek van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

  Blogbejegyzés 5 napja 2

 • Balogh Szilárd esete a TV2-vel

  Pont most olvastam egy cikket a neten, ami szerint Balogh Szilárdot kirúgták a TV2-től.

  Ki az a Balogh Szilárd? Vujity Tvrtko.

  Valójában kisebb koromban néztem mindig a műsorokat, amikben ő volt benne, amíg később sikerült utánaolvasnom és előadáson is hallottam róla. Az én véleményem erről az egészről, hogy egy rossz, gonosz jelenség volt mindig is, aki abból csinált pénzt, hogy megríkatta az embereket. Nem azzal van a baj, hogy igaz történeteket mesélt el, amik szomorúak, hanem számomra hiteltelen egy olyan embertől bármi is, amit előad később felvett néven és egy a médiának és a proliknak kreált személy.

  Kíváncsi lennék a ti véleményetekre ezzel kapcsolatban.

  (Félreértés ne essék, nem szeretem Berki Krisztiánt és nem is őt védem, de szerintem Szilárd hiányától nem lesz már rosszabb az a csatorna.)

  Blogbejegyzés 2 hónapja 11

 • Sony fejhallgató

  Már több, mint egy éve használok egy SONY MDR-ZX110B.AE fejhallgatót, amihez mikrofon is van a zsinóron.
  Mostanában gondolkodtam azon, hogy jó lenne a géphez is használni TS-sel, hogy tudjak másokkal kommunikálni játék közben.
  Bedugtam a gépbe, de csak a hangot adta. Nem ment a mikrofon. Rákerestem a neten, hogyan lehetne megoldani azt a csatlakozást, hogy a mikrofon ne csak telefonnal működjön, hanem a géppel is.
  Valami átalakítót ajánlottak ott többen is az egyik fórumozónak aki szintén erre a kérdésre kereste a választ.

  Az én kérdésem az lenne, hogy házilag nem lehet megoldani azt, hogy működjön a gépemmel is? Sajnos nem találtam rá külön fórumot, hogy hol lehetne ilyen kérdést feltenni, ezért írtam most egy blogbejegyzést.

  Nem szeretnék headsetre költeni ha nem muszáj, mert elég jó minősége van ennek a hangzásának is, headsetek meg jóval drágábban vannak ennél és nem ismerem, melyik márkák abból a jók és azoknak a mikrofonja, hangzása milyen lehet.

  Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget, aki hozzászólna! :R

  Blogbejegyzés 2 hónapja 6

 • Windows 10 és a nyomtatók

  Pár hónapja sikerült az irodában a gépemet frissíteni Win 10-re, amivel előjött egy olyan hiba, ami eddig nem volt.
  Sajnos a rendszergazda sem tudta megoldani: az új rendszer miatt az irodában levő másik 2 gép nem tud nyomtatni arra a nyomtatóra, ami az én gépemre van rákötve. Azokon Win XP van, a rendszergazda szerint ez lehet a baj. Meg is kaptam a lecseszést érte, hogy telepítsem vissza a régi rendszert. Ez sajnos most nem megoldható, mert a munkához minden adat itt van a gépen és nincs telepítő lemez sem.
  Amikor bekapcsolom a saját gépemet, akkor ki is ír egy hibaüzenetet, hogy nem sikerült kapcsolódni a meghajtókhoz (amik a másik 2 gépen vannak). Állítólag a Win 10 nem látja az XP alatt beállított közös meghajtókat és eszközöket. Eléggé kényelmetlen a helyzet, pedig nem akartam rosszat a frissítéssel.
  Másik rendszergazda szerint nem az én hibám volt, mert inkább a többi gépet kellene frissíteni a gépeken és nem ezt visszabutítani. Azt mondta, hogy ha vissza akarom rakni a 7-et, akkor viszont mindent le kellene menteni, amire nincs lehetőség. Nincs adathordozó, amivel meg lehetne oldani.

  Valakinek nincs esetleg egy kis affinitása ahhoz, hogy milyen módon lehetne mókolni, hogy meg lehessen oldani azt, hogy lássák a gépek az eszközöket és én tudjak csatlakozni a többi meghajtóhoz?
  Nagyon nem értek az ilyenekhez.

  Ui.: Tudom, hogy hülye voltam a frissítéssel kapcsolatban.

  Blogbejegyzés 3 hónapja 15

 • Egy kis muzsika a melóhelyen

  Nagyon sokat hallgatok a munkahelyen rádiót interneten keresztül, de sajnos le van lassítva a net sebessége.
  Nem nagyon ismerem a rádiócsatornákat, leginkább Klasszik Rádiót és Petőfit hallgatok, de utóbbit már nagyon unom a reggeli műsor miatt. Kicsit idegesítő Buda Márton ripacskodása és a sok noname magyar előadó istenítése, meg persze a rengeteg kormány propaganda reklám is a műsorok alatt.
  Meg lehet kövezni nyugodtan, de ki nem állhatom a magyar könnyűzenét és még a rockot is. WellHello, Kiscsillag, Péterfy Bori (nem tudom, hogyan írják) és társaiktól falra mászok.

  Klasszik rádiót szeretem, mert nagyon sok filmzene megy, viszont a műsorok nem mindig a legjobbak. Rengeteg kínai zenét adnak, ami érthető, mivel a csatorna kínai kézben van. Viszont kompenzálja a sok klasszikus filmzene.

  Nem tudom melyik rádióban Balázsnak van egy műsora, de azt se nagyon komálom, bennem még mindig az a Balázs él, aki a Z+ műsorában oltogatta az embereket.

  Találtam még egy nagyon klassz kis külföldi punk-rock csatornát, de a munkatársak nem különösebben csípik ezt a stílust. Szerencsére ott beszélgetős műsor nincs, csak zenéket adnak 0-24.

  Ti milyen rádiót hallgattok?

  Blogbejegyzés 3 hónapja 65

 • Farokcsont törés

  Csak pár kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.

  Röviden: Múlt héten sikerült a metrónál a lépcsőn elesnem, de nem gondoltam volna, hogy bajom lenne. Következő nap kezdődött a fájdalom azzal, hogy nem tudtam aludni. Nem tudtam ülni sem, ezért kivettem pár szabadnapot. Tegnap elmentem a sebészetre, megröntgenezték, kiderült, hogy eltört a farokcsont. Ezt ugye gipszelni nem lehet, jegelni és kenni kell. A sebész egyből adott is egy reklámanyagot valami kenőcsről, hogy vegyek ilyet. Gondolom az orvoslátogató most ezt hozta neki, amiből kap egy kis pénzt. Nem volt valami segítőkész. Ma elmegyek a háziorvoshoz, de nem tudom, hogy mi legyen.

  Még mindig kényelmetlenül ülök a munkahelyen, nagyon görnyedek, hogy ne érezzem annyira a fájdalmat. Mivel nem csak ebből áll a munkám, hanem utazásból is, tudom, hogy másfél órákat nem fogok tudni se állva, se ülni kibírni. Nem tudom, hogy milyen fájdalomcsillapítót lehetne erre felíratni, vagy mi az a kenőcs, ami segítene. Esetleg otthon pihenés és fekvés még?
  Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, annak a véleményét/segítségét szívesen fogadnám. :R

  Blogbejegyzés 4 hónapja 20

 • Volt egyszer egy Akció-RPG 1. rész

  Mivel kértétek, így írnék egy keveset a régi kedves játékunkról, ami sajnos sosem készült el.
  Tehát az egész akkor kezdődött, amikor egy osztálytársunknak szerettünk volna karácsonyra készíteni egy teljesen fapados mezei ARPG játékot pár pályával, pár fegyverrel, vicces szövegekkel és hetek alatt elkészítettük. Nagyon tetszett neki és a többi embernek is, akik kaptak belőle másolatot. A grafikája szörnyű volt, a kivitelezés is szintén förtelmes, de a funkcióját ellátta és mivel hamar készen volt, nem is kellett hozzá sok energia. Viszont egy évvel később kitaláltuk, hogy elkészítjük neki a második részét a játéknak és középiskolai óráink nagy része nem a tanulással, hanem azzal ment el, hogy megbeszéljük, hogy milyen lesz:
  Legyen benne
  -skill rendszer
  -sok, változatos pálya
  -több karakterosztály
  -inventory
  -bossok
  -járművek
  -pet
  -jobb grafika (persze 2D)
  -rengeteg fegyver...
  -...amiknek sok változata lenne különféle enchantokkal
  -több ellenféltípus, mint az első részben...
  -...amiknek szintén több változata lenne, mint Diabloban a Unique mobok
  -fizetőeszköz amivel kereskedni lehet
  -életerő és energiatöltő egységek
  -építkezés, amivel saját bázist lehet létrehozni
  -egyedi halálozási rendszer amihez egy alvilági "instance" is tartozott
  -hot seat mód
  -egy előzőleg létrehozott és mentett karakter "behívása" a játékba "petként"

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 hónapja 7

 • Egy körökre osztott stratégia születése

  Sose írtam még blogot, de úgy éreztem, hogy elérkezett az idő, hogy belevágjak. Jóbarátommal volt még 5-6 évvel ezelőtt egy ötletünk, hogy szeretnénk egy nagyon jó TBS játékkal játszani, de nem nagyon voltunk elragadtatva az akkori felhozataltól és a régi címeket már meguntuk. Akkor jött a megvilágosodás, hogy készítenünk kellene magunknak egy játékot... Amiből végül egy akció RPG lett végül, de 4 év fejlesztés után abbahagytuk az egészet, pedig már olyan közel volt a cél. De ez egy másik történet.
  Nagyjából 3 hete amikor jegeltük az RPG játékunkat, eszünkbe jutott, hogy mégiscsak kellene az a körökre osztott stratégia. De miben nyújtana többet, mint azok, amik a piacon vannak? Szebb lesz? Olyan lesz, mint a Heroes of Might & Magic 3? Vagy jobb lesz? Minket ezek nem érdekeltek. Nekünk egy olyan kellett, amit mi alkotunk és ami olyan lesz, amilyennek akarjuk. A motortól elkezdve az utolsó megrajzolt pixelig. Rengeteg ötletünk volt amiket még évekkel ezelőtt bele akarunk rakni. Gondolkodtunk HOMM3 modon, de teljesen újat akartunk. Ebből lett az, amit most szeretnék bemutatni egészen a kezdetektől... a "fejlesztés" összes folyamatán át, majd a kész termékig.

  Kezdjük is!

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 hónapja 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.