2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Bridzs gép, avagy hogyan ne írjunk fotós könyvet

    Aki a cím első feléből valamiféle kártyázó robotra gondolt, csalódni fog. Én is leginkább arra gondoltam volna, de nem, nem arról van szó - de erről később.

    Ma kezembe akadt az "A digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek" című fotós könyv, pontosabban abból is a 2008-as kiadású. (Jobb kép híján: [link])

    Már az első három oldal elolvasása után jojózott a szemem, na nem azért, mert olyan kis betűkkel írták volna, hanem a tartalma miatt. Igazából nem ez az első fotós könyv, amiben nem "csupán" félreérthető részek, de konkrét tárgyi tévedések és, mondjuk ki, sültbaromságok vannak. Sőt, alig láttam még fotós könyvet, ami ne ilyen lenne - pedig láttam már párat. Valamiért divat. Divat úgy könyvet írni valamiről, hogy arról a valamiről maximum ködös fogalmaink vannak. Aki tudja, csinálja, aki nem tudja, könyvet ír róla? Érdekes.

    Régebben azt gondoltam, és sok helyen azt lehetett hallani, azt hangoztatták, hogy a neten fellelhető infókkal óvatosan kell bánni, ami a (szak)könyvekben van, az a frankó. Vajon sosem létezett ez az idő, vagy csak a régmúlt homályába veszett?

    Folytatás...

    Szten Márs 13 éve 16

  • De jó, hogy ilyenek közlekedhetnek az utakon

    Most hívott apám, összetörték az autónkat. Belementek szemből. Valami öreg fószer teljes nyugalommal belehajtott szemből. Azt mondta apám, hogy látta, hogy bele fog menni, de nem tudott hova kitérni - ő lefékezett, az öreg meg simán fékezés nélkül belehajtott. Aztán azt mondta, figyelem, ez a legjobb, hogy "nem találta a féket"

    Nem találta a féket! Én nem tudom mit csináltam volna a palival! Így is olyan ideges vagyok, hogy remegek, nem csak az autó miatt, de emiatt a magyarázat miatt is. Hogy nem találta a féket. És EZ vezet. Aki néha vezetés közben nem találja a féket.

    Szten Márs 14 éve 131

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.