2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Android halálsoron (frissítve)

    * * * UPDATE * * *

    Úgy tűnik, nem csupán a Samsung érintett, hanem maga az Android tárcsázó a probléma. A tárcsázóban állítólag a Google már korábban javította a hibát, de bőséggel lehetnek még olyan gyártók/készülékek, amelyek nem frissültek.

    forrás: www.theverge.com

    Egy link segítségével tesztelhető, hogy az adott készülék érintett-e vagy sem. A teszt nem törli a készüléket, csak az IMEI számot írattatja ki a telefonnal. Link a fórumban.

    * * *

    Egy sor HTML segítségével távolról törölhető bármelyik TouchWiz-es telefon. Csupán rá kell venni az illetőt, hogy egy linkre kattintson.

    forrás: gigaom.com

    sztanozs 12 éve 24

  • Rootkites laptopot Kínából

    forrás: MS Technet blog

    A Microsoft Digitális Bűnözés elleni csapata (Digital Crime Unit) a legutóbbi műveletében (Operation b70) egy olyan bűnözői csoportot göngyölített fel, amely beépült a notebookgyártók beszállítói láncába, és a laptopokat már a piacra kerülés előtt fertőzték meg. A használt kártevő a Nitol botnethez tartozik és az alkalmazott terjesztési módszer jelentősen hozzájárult a rootkit terjedéséhez.

    A vizsgálat kezdetén - 2011 augusztusában - a DCU "ügynökei" 20 gépet vásároltak különböző kínai városokból és ezekből egy gépen (laptopon) találtak előre installált rootkitet.
    A rootkit terjedési módjai a hálózati és eltávolítható eszközökön található könyvtárak fertőzése. A rootkit olyan könyvtárakat fertőz meg, melyben találhatók alkalmazás fájlok (exe, dll, ocx, stb), és tömörített fájlok (pl. zip, rar). A könyvtárakba másolt rosszindulatú fájlokat fájlrendszer szinten igyekszik a kártevő eltüntetni (a Hidden, System, Read-Only kapcsolók beállításával).

    Folytatás...

    sztanozs 12 éve 3

  • Szexuális elhanyagolás

    index.hu:

    Már az elnevezés sem jó

    A közlemény szerint az új Btk.-ban közel harminc olyan tényállás található, amely a fizikai, a pszichikai, a szexuális visszaélést, valamint az elhanyagolást kívánja büntetni – e tényállások sértettjei lehetnek idegen emberek és családtagok is.

    Vazz - remélem a szomszéd nem fog feljelenteni szexuális elhanyagolás miatt... :U

    sztanozs 12 éve 26

  • A hamis Apple csavar

    A Day4 jól felültette az Apple Community-t a 3D-ben megtervezett asszimmetrikus csavarjával.

    Forrás: Day4

    sztanozs 12 éve 6

  • A Nagy Testvér tényleg figyel

    Az Egyesült államokban a nagy testvér tényleg behálózta az utcai, bolti és biztonsági kamerákat.

    Az Abraxas terméke a TrapWire képes összegyűjteni a publikus kamerák által készített képeket és azok elemzésével egy államilag szponzorált anti-terrorista megfigyelőrendszert működtetni. A volt CIA ügynökök által vezetett cég 832.000 dollárt kapott, hogy Washington DC-t és Seatle-t bevonja az ellenőrzési rendszerbe, mely a publikus területekre kihelyezett - különböző cégek által üzemeltetett - kamerákból néhány másodpercenként lementi az aktuális képet és azt titkosított módon egy meg nem nevezett helyen levő adattárházba továbbítja.
    Az adatok kezeléséről, a valós/fals találtai statrisztikákról, a rendszer pontos működéséről, illetve az ahhoz kapcsolódó riasztási rendről nem áll rendelkezésre további információ.

    Részlet: [link]
    Másik részlet: [link]

    sztanozs 12 éve 18

  • Nagy mellek

    A Microsoft eltávolíja a nagy melleket a linuxos termékeiből.

    [link]

    sztanozs 12 éve 7

  • Hiányos patch-et adott ki az Adobe

    Tegnap frissült az Adobe Acrobat, számos sebezhetőséget javítva. A javítás 25 ismert sebezhetőséget zárt be, amelyet tizenkét kódváltoztatással ért el a fejlesztő cég.

    A probléma viszont az, hogy a hibákat bejelentő csapat közel hatvan sebezhetőséget tárt fel, melyek közül - állításuk szerint - 31 triviálisan kihasználható. Ez alapján - a befoltozott sebezhetőségeken kívül - még mindig van jó néhány ismert kritikus hiba, amely foltozásra vár. A problémát mélyíti, hogy a cég csupán a Windows és Mac változatokra hozta ki a frissítést, a Linux verzió teljesen frissítetlen maradt.

    A jelenlegi állapot a következőket mutatja:
    Windows - 6 frissítetlen kritikus hiba
    Mac - 10 frissítetlen kritikus hiba
    Linux - minden felfedezett kritikus hiba jelen van

    A csapat szerint a Linux közösséget jelentős veszély fenyegeti, hiszen a Windows és Mac frissítések alapján (binary diffing) könnyen visszavezethetők a változások a kritikus hibákat tartalmazó funkciókig / kódrészekig, könnyűvé téve Linux felhasználókat támadó exploitok készítését. Ráadásul a maradék (még frissítetlen) Windows/Mac sebezhetőségek is viszonylag egyszerűen megtalálhatók.

    Folytatás...

    sztanozs 12 éve 1

  • Android Superuser - biztonsági kockázatok

    Forrás: [Full-disclosure]

    Biztonsági elemzés alapján a Superuser app komolyabb biztonsági kockázatot jelent, mint gondolnánk.
    Egyrészt a marketen elérhető alkalmazás láthatóan nem a github-on levő forrásból van fordítva (az elérhető verzió frissebb, mint a forrás - így jó kérdés, mi lehet az alkalmazásban).
    Másrészt a github változatot sem érdemes használni, mivel az ott található változat tartalmaz olyan ismert biztonsági hibát, amely nincs javítva.
    Harmadrészt a jelenlegi (nem nyílt forrású) változat - bár a github-on levő változat hibáját javították benne - továbbra is tartalmaz olyan sérülékenységet, amelyet kihasználva értesítés nélkül (felhasználói hozzájárulást kikerülve) juthat alkalmazás root jogokhoz.

    Mit tehetünk? Unroot - hacsak nincs folyamatosan root jogokra szükségünk.

    sztanozs 12 éve 5

  • A világ leggyorsabb számítógépe

    10^80 szor gyorsabb, mint a leggyorsabb szuperszámítógép a földön - a jelenlegi (lineáris számításon alapuló) technológiával egy ilyen teljesítményű számítógép mérete nagyobb lenne, mint maga az ismert univerzum - míg ez a kvantumszámítógép mindössze 300 atomból áll.

    Az egyetlen gond vele csupán az, hogy még nem programozható és az eredmények sem nyerhetők ki belőle. ;]

    theregister.co.uk

    sztanozs 12 éve 6

  • Új Flamer variáns jelent meg - itt a Gauss

    Forrás (angolul): securelist.com

    Köszönhetően a Kaspersky, Crysys és a CERT szakértőinek egy új trójait sikerült azonosítani.

    Az új trójai böngészési előzményeket, cookie-kat, konfigurációs fájlokat, IM bejelentkezési adatokat valamint banki adatokat gyűjt és továbbít. Jelenleg ismert egyetlen terjedési módja az USB flashdrive-ok segítségével valósul meg - viszont fertőzés után (programozott elévüléssel) képes magát eltávolítani a fertőzött USB drive-ról.

    Az elődjeihez hasonlóan szintén a közel-keletet megcélzó malware jelenleg még nem túl elterjedt, az alábbi országok érintettek leginkább:
    Libanon - 1660 fertőzés
    Izrael - 483 fertőzés
    Palesztina - 261 fertőzés
    Az összes regisztrált fertőzés 2500 körül van, de feltételezhetően a fertőzött gépek száma meghaladja a tízezret.

    sztanozs 12 éve 1

  • SGS - Első ICS (CM9) tapasztalatok

    Tegnap estére megtörtem (én, nem a telefon) és felraktam a legfrissebb CM9 Nighty-t.
    Kb. 5 órán keresztül szívtam vele (főként a saját bénaságom miatt).

    Kezdetek:
    Az eredeti állapot PAN JVT volt, erre húztam fel a CWM-es kernelt (CF), aztán Semaphore, majd ext4 konvertálás, aztán kézzel a journaling kikapcsolása (adb shell kézimunka). A végén nyomtam egy Titanium backupot az adatokra és egy full CWM backupot. Ezután felraktam a CM9 legfrisebb nighty-ját CWM-ből és egy factory reset után megpróbáltam visszarakni az adatokat a Titaniummal. Előkészületekkel (romok keresése, letöltése) együtt kb másfél óra alatt végeztem (ebből szerintem egy fél óra volt a CWM mentés és a CM8 felmásolása az SD-re).
    Minden rendben ment, GAPPS telepítás, programok beszerzése, stb - egy dolgot kivéve: a telefonkönyv odex adatait nem volt hajlandó megenni a CM9.

    Gutaütés:
    Azt hittem megüt a guta - backupom kb háromnegyed éves volt ráadásul a KIES nem működik CM9-nal.
    Aztán eszembe jutott, hogy megvan a CWM backupom...
    Viszont abban nem bíztam, hogy a CM9-ra (CWM 5) egyből visszamegy a régi mentés (CWM 3 - asszem), úgyhogy vissza akartam tenni egy GB romot (lehetőleg azt a PAN JVT-t ami előtte rajta volt), viszont azt már törölték a fileshare-ekről. Rádásul attól is féltem, hogy az ext4-et nem fogja szeretni az újra felrakott GB és majd meghal jól a telóm.

    Folytatás...

    sztanozs 12 éve 1

  • A Microsoft odacsapott a Java-nak

    A Microsoft szakértője - Matt Oh - szerint a Java legnagyobb előnye egyben a legnagyobb kockázat.
    Idén több olyan Java sebezhetőség is napvilágot látott, amely a virtuális gép sandbox védelmét képes áttörni, így - mivel a JRE már az operációs rendszer biztonsági határain belül fut - az ilyen kártevőkkel szemben a rendszer gyakorlatilag védtelen.
    A platformfüggetlenség a Java biztonsági kockázatainak egyik legfontosabb eleme. A rendszerben található tervezési hibák nem csak egyetlen platformot, de akár az összes java kompatibilis operációs rendszert fenyegetik.

    Forrás: infoworld.com

    sztanozs 12 éve 3

  • MSCHAP - megtörve

    Friss kutatás alapján az MSCHAPv2 átlagosan 12 óra alatt törhető.
    Forrás: arstechnica.com

    Technikai részletek:
    A probléma gyökere a handshake-ben használt MD4-DES algoritmusok alkalmazásából adódik.
    Az MD4 kimenete 16 bájtos, viszont a DES algoritmus 3x8 bájt kulcsot vár. Az MD4 kimenet felosztása miatt az utolsó kulcsra csak két bájt jut:
    Key1: 0x00:0x07
    Key2: 0x07:0x14
    Key3: 0x14:0x21 (0x14:0x15)

    Ez alapján az MD4 utolsó két karaktere könnyen megszerezhető, a maradék pedig már az MD4 128 bites kulcstere helyett a DES 56 bites kulcsterében törhető.

    Az eredmény:
    Ez a probléma viszont nem egyedül a Microsoftot érinti, jelentős számú termék érintett a problémában - gyakorlatilag bármi, ami azonosításra a cég megoldását használja: VPN megoldások, WPA2 - Infrastructure, PPP...
    A törés egy fejlettebb FPGA rendszeren maximum ~23 óra alatt lefut, ami 12 órás átlagos törési időnek felel meg. Így a támadó nagyjából fél nap alatt (a handshake kommunikáció ismeretében) hozzáfér a felhasználó azonosítójához - bármilyen erős jelszó esetén is.

    Folytatás...

    sztanozs 12 éve 4

  • Garantált sávszélesség...


    Kínált sávszélesség: 0 Mbit/s
    Garantált sávszélesség: 0 Mbit/s

    Hát kell ennél több? :DDD

    sztanozs 12 éve 18

  • Illegálissá válhat a kesztyű?

    A személyes adatok gyűjtése egyre könnyebbé válik a különböző biztonsági termékek fejlesztésével.

    Néhány éve még tudományos fantasztikumként került bemutatásra az a retina-szkenner, amely több méterről képes volt folyamatosan azonosítani a járókelőket a Különvélemény című filmben.

    A technológia fejlődésével azonban ezek a fejlesztések sokkal hamarabb megjelennek a környezetünkben, mint várnánk.

    Az IDair friss fejlesztése már két méterről képes leolvasni az ujjlenyomatokat.
    A megcélzott feladatok között egyaránt szerepel a katonai alkalmazás - a katonák azonosítása és a terroristák kiszűrése - és a civil terület, mint például az azonosított futballhuligánok felismerése.

    A leolvasó egy polarizált fényforrásból , valamint két - vertikálisan és horizontálisan polarizált - kamerából áll.
    A két felvétel biztosítja a pontos leolvasást nagyobb távolságról. A technológia felépítéséből adódóan könnyen alkalmazható kül- és beltéri körülmények között, akár rossz fényviszonyok mellett egy biztonsági ablak mögül is.

    Folytatás...

    sztanozs 12 éve 12

  • Vírus a gépben - merevlemez nélkül

    Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelem fordul az abszolút perzisztens és nehezen felderíthető backdoorok felé.
    Az idei BlackHat konferencián egy olyan backdoort mutattak be, mely a BIOSban figyel és képes kikerülni a különböző felderítési és eltávolítási kísérleteket. Az alábbiak vannak a tarsolyában:
    - hálózatról letöltött paylod a tényleges boot folymat előtt
    - OS függetlenség (Windows, linux), működik 32 és 64 bites OS-ek alatt (felett) is
    - nem található meg a merevlemezen
    - működés közben patcheli a memóriát, felhasználót ad hozzá, vagy tüntet el a rendszerből
    - távoli hozzáférést biztosít (Windows XP Prof alatt DLL patcheléssel 2 felhasználós - észrevételni - távoli hozzáférést biztosít)
    - képes másolni magát PCI eszközök BIOS-ába. pl. hálózati adapterbe
    - ha a rendszer tartalmaz wifi adaptert, képes azt "csöndesen" üzemeltetni, megkerülve akár a vállalati tűzfalakat
    - képes a billenytűzet távoli programozásával billenytűleütést generálni (pl ismert jelszót közvetlenül a billenytűzetről visz be, nem az OS hívások megpatchelésével)
    - képes csökkenteni a rendszer védelmi szintjét: NX bit kikapcsolása, CPU mikrokód update-ek eltávolítása, Intel anti-smm protection eltávolítása, Windows ASLR kikapcsolása a random seed patchelésével.

    Folytatás...

    sztanozs 12 éve 3

  • Anime rajongóként ...

    ... a környezetem ilyennek lát: [link]

    sztanozs 12 éve 4

  • A gondos anya ránéz a gyereke jegyeire

    [link]

    A gondos anyuka 110 alkalommal lépet be jogtalanul az iskola rendszerébe és változtatta meg gyerekei osztályzatait :DDD

    sztanozs 12 éve 6

  • 90,1% lefedettség

    Ez az a reklám ami leginkább irritál mostanában. A Vodafone - szokásához híven - ismét csúsztatással került az élre.

    Szép dolog ugyanis a 3G (majdnem 3D-t írtam) lefedettség, ám a reklámozott technológiának is vannak korlátai. A szélessáv nem vándorol oda magától, ahol van egy 3G-s node, oda kell vinni - ezt pedig ugye nem teszi meg a kedves szolgáltató a 90,1%-os lefedettségre. Városok, nagyközségek (maxium).

    Mert mit érek én a 3G-vel vidéken? Legalább másfél-, kétszeres fogyasztást és folyamatos anyázást, hogy ezt még az EDGE is tudta.
    Garantált feltöltési sebesség: 150 kbps, garantált letöltési sebesség 8 kbps - kültéren...

    Remélem idén is betalál hozzájuk a NMHH vagy a FVH.

    sztanozs 12 éve 13

  • 2 év szavatosság

    ... ennyi áll a külső merevlemezem papírjában (Toshiba "akármi").
    Vásárlás idópontja 2010.06.09.

    A kép - azt hiszem - magárt beszél...

    sztanozs 12 éve 19

  • töretlen LELKESedéssel

    Ez is eljött. Csak, hogy - olyan fészbúkosan - írjak is valamit a falamra, és ne maradjon üresen :)

    sztanozs 12 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.