2016. július 30., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Quadcopter, multirotor milyet válasszak merre induljak?

  Sziasztok!

  Körülbelül fél éve foglalkozom RC modellezéssel, ezért gondoltam arra nyújtok egy mankót azoknak, akik most szeretnének belekóstolni ebbe a hobbiba.
  Mivel még az emlékek frissek, ezért kezdő szemszögéből tudom leírni a tapasztalataimat, viszont már van annyi tapasztalatom az induláshoz, hogy segíteni is tudok a döntésben az irományommal.
  Képekre, videókra nem mindig lesz időm, mivel elég sok mostanában a munkám itthon is és a munkahelyemen is, de igyekszem.

  Az első fontos kérdés, hogy hol szeretnél repkedni?
  Bel tér, kültér, ezen belül milyen repülési módot választasz?
  Számos Youtube videót találni a témában ahol látod, hogy melyiket érdemes választani.
  Ha megvan a rá szánt keretösszeg a Drón topikban tudnak segíteni, hogy most épp melyik modell javasolt ebben az ársávban, vagy esetleg melyiket érdemes megvenni. Sokszor vagy a rászánt keretösszeg a kevés, vagy az igények nagyok, ennél a pontnál Neked kell eldöntened, hogy melyiken változtatsz, hogy kis kompromisszummal megtaláld a megfelelő gépet, ami Neked kell.

  Ha még nincs RC Helikopteres / Repülős tapasztalatod, akkor érdemes egy olcsó gépet venni, amivel tudod az irányítást gyakorolni és az orientációt. Ezek mind olyan csomagban vannak, ahol csak kiveszed, feltöltöd az akksit és repülsz.

  Folytatás...

  szacsee 3 hónapja 0

 • Csak hogy meglegyen valahol, ha kellene linkelni :D

  Kezdő drónosként dukumentálni szeretném az ismerőseimnek, illetve az idetévedőknek, hogy 0-ról indulva mire kell figyelni, esetleg miben hibáztam építéskor.
  Sok ilyen bejegyzést, blogot olvastam mostanában, köztük nagyon jókat is, de hiányolom azt, hogy egy teljesen kezdő szemével vezessen végig egy drón építés folyamatán.
  Elég kezdő vagyok, mert még a gyakorló drónok sincsenek meg, így valós tapasztalat 0, de legalább aki gyök kettő hozzá, mint én az is érteni fogja. :DDD

  Először is köszönettel tartozom az itteni fórum tagjainak, akik eddig is segítettek eligazodni.
  Illetve köszönöm Teréz Atya, Jackal2, Saccco és a többiek segítségét ezúton is!
  A kezdő lökést Saccco ezen hozzászólása indította meg, mivel annyi infó kezdett felhalmozódni, hogy linkesítés nélkül értelmetlen lett volna dokumentumban tárolni offline.

  Kezdő 250-es Racer ütni vágni FPV lehetőséggel.

  Folytatás...

  szacsee 8 hónapja 15

 • DeepCool Smarter mATX ház mini bemutató

  A feltörekvő márka egyik, ha nem a legolcsóbb számítógépházát választottam. Az írásból kiderül megéri-e az árát.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 33

 • DeepCool Smarter mATX ház mini bemutató

  Ebben a rövid bemutatóban szeretném publikálni a Deepcool Smarter mATX házáról alkotott szubjektív véleményem.

  Sziasztok!

  Sokan vagyunk úgy, hogy kell egy számítógépház, ami masszív, jól szellőzik, megfelelő kábel elvezetéssel rendelkezik, olcsó és esztétikus is. Idővel rájövünk, hogy ilyen nincs, vagy az anyagi oldalon toldjuk meg a rászánt összeget, vagy az elvárásainkból faragunk.

  A házra nem szándékoztam 8-10 ezer forint felett költeni, ezért olvasgattam az idevonatkozó topikokat, apróhirdetéseket is.
  Sharkoon, Fractal is gyárt mATX házat, de drágábban, 10-13000 Ft környékén kaphatóak. Az Akyga márkát nem ismerem, de mATX házai mind zárt előlappal rendelkeznek és gondolom emiatt nem a szellőzés bajnokai. Az olcsó házak közt viszont rátaláltam a Deepcool Smarter nevű üdvöskére, kicsit számomra "gagyi" kinézettel, de elöl-hátul 120mm-es ventilátor hely, illetve "tésztaszűrőből" készült az előlap, ami meggyőzött az olcsósága mellett (kb 5000Ft-os áráról ne is beszéljek. Sokan megriadnak attól, hogy felső tápos ház, pedig nem kellene.

  Folytatás...

  szacsee 1 éve 9

 • Sequential shifter házilag

  Félkész blog, váltó készítőknek az elinduláshoz. Hamarosan befejezem, addig is kérlek tartalmilag még ne kritizáld, formailag, helyesírás tekintetében pedig megköszönöm!
  Idővel igények szerint kiegészítem, majd a személyes blogból átemelem címlapos írássá, így a hsz-ok törlődnek.

  Napjaink szimulátoraihoz és néhány arcade játékához is érdemes beruháznunk egy kormányra. Sajnos nem minden kormány rendelkezik mellékelt szekvenciális váltóval. Logitech G27 tulajdonosként eldöntöttem, hogy csinálok egyet a kormányom mellé.
  Célom minél egyszerűbb, bárhol beszerezhető alkatrészekből felépíthető váltó megépítése volt.
  Egy külföldi fórumon akadtam rá egy tolórudas felépítésű házi készítésű váltóra, amit ugyan nem egy az egyben másoltam le, de hasonlót építettem. (hasonló a Frex megoldásához)

  Hosszabb karra vágyóknak, vagy akik kedvelik az extrém ellenállású dolgokat, azoknak jó alternatíva lehet az alábbi megoldás:

  Folytatás...

  szacsee 3 éve 2

 • Asrock H61M-HVS, i3 2105, 2x2Gb Kingston, Chieftec CTG 500-80P hibakeresés

  Ezt a személyes bejegyzést azért csináltam, hogy a garanciát végző szervíz munkatársai könnyebben átlássák a teszt metódusát, illetve ha van valakinek ötlete, amit kihagytam a tesztből, az ossza meg bátran.

  A probléma november elején kezdődött, mikor is a kedvenc webshopomból megrendeltem egy fél konfigot.
  A félkonfig ezt tartalmazta:
  Asrock H61M-HVS alaplap
  I3-2105 processzor
  Kingmax 2x2Gb 1333Mhz memória kit
  Chieftec CTG-500-80P tápegység
  A gép többi része már adott volt egy CM Elite 370 használt ház, illetve egy Samsung 320Gb (F4) HDD.
  Összerakás után a gépre 2-3x kellett feltelepítenem az operációs rendszert, mire végig ért a telepítőn és az update alatt is voltak gondok (nem települtek fel, restartolt, lefagyott teljesen).
  A gép tesztelése részemről elég hosszúra sikerült mivel egy hibás alkatrészt kerestem. Akkor is jelentkezett az a jelenség, amit most le fogok írni, csak párosult azzal, hogy az egyik memória modul jó konfigban is hibázott. Visszaküldtem garanciába az alaplap, proci memória párost. Az ügyintézés ünnepi hajtás ellenére viszonylag gyors volt 2-3 hét alatt kicserélték a ramot. Az alaplapot és a processzort is letesztelték. Kingmax helyett Kingston Hyper X Blue Kitet választottam, mivel szerepel az alaplap QVL oldalán.

  Folytatás...

  szacsee 4 éve 18

 • Mikroakadáshoz grafikon

  Ha a játék közbeni akadásokat nem tudod kézzel foghatóan leírni, megmutatni itt a helyed

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 6 éve 6

 • How To Guide Bordoi HP házhoz

  Üdv minden vállalkozó szellemű HP ház tulajdonosnak.
  Egy kis útmutatást szeretnék adni Bordoi fórumtársnál kapható 7100-as HP házhoz.
  Sokaknak egyértelmű, hogy mit kezdjenek a házzal, bevallom őszintén nekem nem volt az.
  A házban benne van az anyag, hisz önmagában táp nélkül is simán nehezebb egy TG Value komplett PC-nél. Innen is látszik, hogy nem spórolták ki az anyagot belőle.
  Chieftec háztulajként mondhatom, hogy a régebbi csifiknél is erősebb a kialakítása. (pedig azokban benne volt az anyag). :D

  Nos kezdeném is a kis bemutatót, hogy jómagam hogy oldottam meg a beköltözést.
  Jó 1 hónapig a polcon állt a kicsike, mivel nem minden cuccosom volt meg az összerakáshoz. Itt is meg szeretném köszönni a MOD Úrnak és Kedvesének a segítséget a hiányzó alkatrészek beszerzésében. :R (Na jó nem segítettek, Ők szerezték be) :D

  Szóval először a ház fedelét lepattintva látni az alaplapi tálcát, ami mellékesen nagyon jó dolog, de mivel microATX lapokhoz való, ezért ódzkodtam, hogy azzal szereljem össze.
  Ha mégis valaki a tálcát választaná, készítsen elő egy flexet, vagy egy nagyon jó csípőfogót.
  A HP a saját alaplapjához igazította a tálcát, így a processzorhűtő lefogató furatok helye nagy eséllyel nem fog passzolni.

  Folytatás...

  szacsee 7 éve 5

 • Quadcopter jegyzetek stb..

  Saját Quadcopter építésbe kezdtem... és a többi..

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 8 éve 12

 • Mini PC építés

  Üdv minden erre barangoló olvasónak! Mivel az asztali konfigom, amivel játszok, dolgozom...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 8 éve 53

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.