2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • TP-Link TL-WR710N, a mini mindenes

    A már gyári szoftverrel is sok mindenre képes eszköz tovább okosítása (Samba, DLNA, Transmission, stb.).

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 10 éve 42

  • Saját FW a TP-LINK TL-WDR3600-ra is (+3500/4300/4310-es típusokra)

    Az FW elérhető a weben: http://susteopenwrt.ipdns.hu/

    Előzmények:

    FW építés és annak előzményei a 710-es routerre itt.

    A TP-LINK TL-WR710N fw buildelése után kiderült, hogy a 3600-asra való építéshez, csak a router típust kell átállítani a "menuconfig" részben, így egyértelmű volt, hogy akkor lefuttatom a programot erre is.
    Lassan 1 éve van fent a "vargalex 1.1.5"-ös fw, és nagyon meg vagyok/voltam elégedve vele. De 2 dolog miatt mégis elgondolkodtam a cserén:

    1: Beüzemeltem a statisztika készítést (szintén vargalex leírás alapján), amihez etxroot-ot kellett használnom, mert az ehhez való csomagok nem voltak beleépítve az fw-be. Ha már van 2 USB port a routeren, gondoltam egy pendrive beüzemeléssel oldom meg. Sikerült is a dolog, így a HDD csere is sokkal egyszerűbb, mert az extroot-tal nem kell foglalkozni, a pen végig bent van a router seggében. De volt/van egy hátránya is, mégpedig az, hogy áramszünet esetén van amikor összeveszik a pen és a HDD.

    Folytatás...

    suste 10 éve 0

  • Tp-Link TL-WR710N, a mini mindenes

    1.Fejezet:
    Nemrég szereztem be egy ilyen miniroutert, mert nyomtatószerverre lett volna szükségem az USB-s nyomtatóm számára, de azok nagyon drágák, ahhoz képest, hogy mit tudnak (12-20.000Ft). A routerem is tudná kezelni a nyomtatót, de nagyon messze vannak egymástól, így mindenképpen valami köztes hálózati megoldás kellett. Teljesen véletlenül bukkantam erre a Tplink eszközre, gyorsan meg is tetszett, főleg az OpenWRT-s támogatás miatt, de az ára is nagyon kedvező volt (6.900Ft). A gyári FW is elég sokat tud a méretéhez/árához képest, hiszen tudja a fájlmegosztás(SAMBA) és a médiszerver (DLNA) funkciókat is. Értelemszerűen a nyomtatószerver szoftveres részét kihagyták belőle, mert saját drága eszközeiknek nem akartak konkurenciát állítani.

    Persze, ha úgy nézzük, hogy 1-2.000Ft-tal drágábban már hasonló tudású, 4 portos switch-el rendelkező routert lehet kapni, akkor nem olyan jó vétel. Viszont sokszor pont a kis méret miatt drágábbak az elektronikai eszközök, és ha ezt nézzük, akkor igen is van létjogosultsága (zsebrevágható, nem foglal külön helyet, csak bedugja az ember a fali konnektorba).

    Folytatás...

    suste 10 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.