2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Smooth Calendar magyarul

    Sokáig nyomoztam a neten. hogy milyen névnap megjelenítő alkalmazást (widget-et) lehetne kitenni az androidos telefonom főképernyőjére.
    Többet is kipróbáltam, de igazából egyik sem felelt meg valamilyen szempontból. Vagy a mérete volt túl kicsi (az én 480x800-as kijelzőmön), vagy a háttere volt túl sötét és nem tudtam módosítani rajta.

    Végül rátaláltam erre a kicsi, egyszerű (igaz a menüje kicsit el van bonyolítva) naptár widget-re.

    Kicsit módosítottam rajta azzal, hogy a hátterét áttetszőbbé tettem, valamint a menüjét lefordítottam (ami kicsi program ellenére azért nem volt egyszerű, mert a mai napig nem tudom egyes menüpontok funkcióját megfejteni...).

    Ahhoz, hogy megjelenjenek a magyar névnapok két fontos dolgot kell tennünk:

    -A személyes google fiókunkban a naptár beállításoknál be kell jelölnünk a magyar névnapokat és az ünnepnapokat.

    -Ezután a telefonon: Beállítások -> Fiókok és szinkronizáció -> Adatkommunikáció a háttérben és Auto szinkron (bepipálva) továbbá ->Egyéni Google fiók -> Szinkronizálás Gmail
    (természetesen feltételezve, hogy van Google fiók felvéve a telefonon)

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 6

  • Quick Settings magyarul *frissítve: 2011.10.21

    A Quick Settings egy ingyenes android alkalmazás, melynek elkészült a magyarítása.

    A telepítés után közvetlenül elérjük a legfontosabb beállításokat olyanokat, mint például a Wi-Fi, Bluetooth, GPS, fényerősség, stb. ki-bekapcsolása. Az alapbeállítások módosítása mellett a Quick Settings azonnali információt nyújt a telefon és az SD kártya szabad kapacitásáról, az akkumulátor aktuális töltöttségi állapotáról valamint érdekesség, hogy elemlámpaként is használható, azoknál a készülékeknél melyek rendelkeznek vakuval, illetve azoknál melyek nem a képernyő fényerejének mximumra vételével.

    Testre szabhatjuk a program kinézetét olyformán, hogy beállíthatjuk, hogy az alkalmazás főképernyőjén milyen fontosabb beállításokat kívánunk használni.

    Az alkalmazás ikonját elhelyezhetjük a fenti állapotsoron, valamint a "Search" billentyűvel rendelkező telefonoknál annak hosszan tartó nyomva tartásával is gyorsan elindíthatjuk az alkalmazást.

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 12

  • LauncherPro magyarul *frissítve (05.22)

    Elkészítettem a LaunherPro Home-kezelő alkalmazás magyar fordítását
    Némi angol szöveg még maradt benne, ugyanis az eredeti angol szöveg nem csak a megszokott nyelvi fájlban, hanem további fájlokban is előfordul... Ezek felkutatása csak a mélyrehatóbb használattal lehetséges.


    Funkciók: beállítható számú Home képernyők kezelése körbeforgó görgetéssel, dock bar (alsó menüsor) testreszabása, többoldalas dock bar körbeforgó görgetéssel, widgetek elhelyezésekor tetszőleges ikon és feliratszöveg használata, widgetek méretezése, sorok oszlopok számának beállítása, stb....

    Egy igen jó leírás a használatáról: [link]

    Egy dolgot szeretnék csak kérni: amennyiben valaki letölti az általam fordított alkalmazásokat és felteszi más fórumra (amit ugye nem tilthatok meg), ráadásul a saját képernyőmentéseimet is használja (láttam már ilyet), ugyan tiszteljen már meg annyival legalább, hogy megemlíti a nevem, esetleg a forráshelyet ahonnan szerezte! Köszönöm! :C

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 44

  • AnySoft Keyboard (magyarul)

    A népszerű billentyűzetkezelő alkalmazás immár magyar nyelven (saját fordítás)

    Funkciók: a letölthető magyar billentyűzet kiosztással teljes ékezetes magyar billentyűzetet tudunk varázsolni androidos készülékünkre. Gesztusvezérléssel egyszerűen tudunk váltani a billentyűzetek között.
    Felprogramozható Volume Up/Down gomb kurzormozgatásra és ha van fizikai kameragomb, beállíthatjuk az utolsó karakter és szó törlésre.
    A magyar kiegészítésben magyar szótár is van a szójavaslatok megjelenítéséhez.
    A kiegészítés letölthető innen: [link]

    A félreértések elkerülése érdekében kihangsúlyozom, hogy a kiegészítésként letölthető magyar billentyűzetek elkészítése nem az én munkám, én csak az alkalmazás menürendszerét fordítottam le magyarra!

    Használatbavétel részletes leírása:

    Folytatás...

    stefi68 13 éve 46

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.