2016. május 30., hétfő

Gyorskeresés

Stauffenberg blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Letöltendők LG G4-hez

  Honnan tudom a legfrissebb KDZ-t letölteni? Hol érem el az LGUP-ot? Kaphatok linket az LG Bridge-hez? Lehet ugyan a keresőt használni az LG G4 topikban, de tény, hogy egy átlátható lista ezerszer többet segít a leggyakrabban felmerülő kérdések megválaszolásában. Ennek a posztnak most csak ez a lényege, a vonatkozó leírásokat (pl: flash menete) nem tartalmazza.

  A lista folyamatosan frissül, ha valami nincs benne, jelezd nekem az LG G4 topikjában és pótolni fogom!

  KDZ és IMG fájlok:

  H815-höz való európai ROM-ok:

  ◆ Android 5.1 V10D (KDZ / IMG)

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 hónapja 0

 • LG G4 ROM (KDZ) flashelése az LGUP segítségével

  Kijött az LG G4-re az első főverzió frissítés, így a nyalókát hátra hagyva a felhasználók 5.1-ról átléphetnek 6.0 Marshmallow-ra. Mivel az OTA és LG Bridge általi frissítés nem egyszerre ér el mindenkihez, így adja magát, hogy a türelmetlenebbek rögtön flashelnék az LG világában használatos KDZ-t.

  Az alábbi módszer az LGUP nevű szoftver használatát taglalja, mely sokkal egyszerűbb, mint amilyennek tűnik. Fontos, hogy csak a te készülékeddel kompatibilis KDZ-t flasheld! Ezeket megtalálod a "Letöltendők LG G4-hez" című posztban.

  A leírást nem én készítettem, hanem attika79 a PDA Fan Club-on, de engedélyt adott az újraközlésre, amit ezúton az egész közösség nevében köszönünk! Innentől át is adom a szó neki:

  KDZ flashelése az LGUP segítségével:

  1. LG driver fent a gépen.

  2. Letöltöd magát a progit, értelemszerűen kicsomagolod : G4 rar

  3. A csomagban két összetevő van.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 0

 • AOSP 4.4.4 Android a Samsung Galaxy S Advance doppingszere

  Az öregecske Samsung Galaxy S Advance megítélése roppant vegyes, mivel ha a gyári rendszerre azt mondjuk, hogy a szoftverfejlesztés szégyene, akkor valójában bókolunk neki, mert sokkal rosszabb ez puszta szégyennél. A házibarkács megoldásokkal viszont egy egészen agilis telefont kapunk, ami mai játékok futtatásán kívül szinte mindenre alkalmas a maga szerény módján. A már egy éve elérhető AOSP 4.4.4. Android a legfrissebb stabil ROM a készülékre, ráadásul a telepítése is rendkívül egyszerű.

  Megjegyzés

  Mint mindig, most is le kell futnunk azt a kötelező kört, hogy az itt leírtakért semmilyen felelősséget nem vállalok! A telepítési útmutató csak egy mankó azoknak, akik értik, hogy mit csinálnak. Ha valami nem világos, mindig kérdezz inkább előre a telefon topikjában (ne privát üzenetben)! Ez a leírás az i9070 alapmodellhez született, sajnos az NFC-s i9070p modellel nem volt alkalmam tesztelni.

  HALADÓKNAK ELÉG IDÁIG OLVASNI:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 11 hónapja 63

 • Robotkodik a Polaroid

  Múltkoriban már írtam a kiszivárgott Nikon D4 és Fujifilm X-Pro 1 gépekről. Ezeket mindkét gyártó valóban...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 30

 • Év végi visszatekintő játékos szemmel

  Na most, hogy a gamer díjátadók egymást érik, túl vagyunk egy rangosnak mondható Video Game Awards-on is, éppen itt az ideje, hogy magam is elmerengjek azon, hogy mit is hozott a 2011-es év.

  Leszögezem, hogy nem vagyok hardcore játékos, elsősorban munkaeszközöm a PC, így a felsorolásból könnyen lehet, hogy kimaradnak olyan darabok amik egyébként bizonyára említésre méltóak lennének, de én nem játszottam vele. Az is megeshet, hogy a tavaly ilyentájt megjelent játékokat is ide veszem, mert az elmúlt egy évet nem a naptárhoz szorosan ragaszkodva értelmezem. Na de lássuk az általam legjobbnak ítélt alkotásokat, többé-kevésbé kategorizálva.

  A legjobb MMO

  Ugyan maga a játék nem idén vált publikussá, de a béta fázisból ez év áprilisában lépett ki az európai kliens egy elég hosszú nyílt teszt után. Már az Open Beta alatt megtetszett a játék, de egyéb elfoglaltságaim miatt nem sok időm jutott rá, viszont nyár elején belevágtam az akkor már teljesen élesben futó játékba is. A World of Tanks szerintem egy igazán követésre méltó példa lehet minden fejlesztő előtt! Alapvetően free-to-play, de egy mikrotranzakciós rendszert rittyentettek össze, hogy legyen miből etetni a szervereket, meg az otthon maradt éhes szájakat.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 4 éve 3

 • Romokban a Bazilika!

  Forrás: IndepVisual

  Kora ősszel Budapesten forgatták a Call of Duty és a Jeep közös reklámfilmjét, most megtekinthető a végeredmény.

  Oké, tudom. Kezd kicsit sok lenni a videojátékos vonatkozású kisfilmekből, de hát az ősz már csak ilyen, igyekszik mindenki kiadni még a karácsonyi szezon kapujában a húzócímeket. Engem ugyan sem a terepjárók sem a Call of Duty nem hoz különösebben lázba, ám ennek a filmnek az egyik különlegessége, hogy Budapesten forgatták. (Meg úgy őszintén szólva nálam ebben ki is merül a figyelemreméltó tulajdonságok sora).

  A forgatásba sikerült nekem is belebotlanom, noha előtte egy nappal már tudtam róla, hogy becses fővárosunk ad otthont a munkálatok egy részének, de nem számítva arra, hogy egy délutáni séta közben a lábam elé omlik egy kifejezetten nagy stáb és a háborús övezetté alakított budai rakpart, így nem is volt nálam felszerelés mellyel illő módon megörökíthettem volna. Füstgép, törmelékek, beöltözött katonák, a főszereplőnek szánt Jeep Wrangler és az őt üldöző szovjet vasak... csupán ennyit lehetett látni, illetve azt, hogy sokszor... nagyon sokszor újra vették a snitteket.

  Nos a végeredmény itt tekinthető meg:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 28

 • Battlefield 3 szubjektíven

  Egy hete vettem birtokomba az év legjobban várt játékát, most itt az idő ítéletet mondani.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 5 éve 116

 • Canon EOS-1D X áttekintés

  A Canontól kissé idegen névadás mellett került le a lepel az új, felső kategóriás dSLR gépvázáról.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 13

 • Mint a 16 hónapos romlott fasírt

  Történt a minap, hogy a Windows Updater egy új frissítés telepítésekor kissé elvörösödött. Ennek oka az volt, hogy kifogásolta a rendszerpartíció szűkösségét a maga 196 MB szabad területével. Mondom nofene, ez a partíció csak arra van tartva, hogy kedvenc operációs rendszerünk háborítatlanul henyélhessen rajta naphosszat, erre kihízza a 40 GB-ra rúgó derékbőséget. Tudom 40 GB nem a világ egy 64 bites Windows 7-nek, de a kezdetekben még így is túl sok volt.

  Ügyeltem rá, hogy békéje töretlen maradjon, de néhány programozó lustább volt a kelleténél, ezért lespórolta a lehetőséget, hogy elkészült szoftverét tetszőleges helyre lehessen telepíteni. De ez még a kisebbik baj, mert az ilyen ritka. A komolyabbat az jelenti, hogy a telepítő olyan temp fájlokkal szemeteli szerencsétlen rendszerpartíciómat, melyeket aztán nagyvonalúan elfelejt feltakarítani maga után. Ezt a rendetlenséget tetézi az amikor a szoftver hoz létre átmeneti fájlokat és mentéseket használat közben. Ez akkor kellemetlen, mikor nem képes a saját (tehát egy másik partíción helyet foglaló) könyvtárában elhelyezni ezeket, vagy legalább is nem az összeset. Ilyen hanyagság vezet oda, hogy hetente kell 2-3 GB méretű átmeneti fájlt törölnöm az AppData/Adobe könyvtárból, noha mindegyik alkalmazásnál be van állítva, hogy a Cache és Catalog fájlokat a saját könyvtárában tárolja. Ezzel nincs is baj...

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 éve 4

 • Miért kell a Facebook Messenger?

  A Facebook ezzel az alkalmazással nyílt színen ismerte el magatehetetlenségét.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 5 éve 47

 • Battlefield 3: Mire jó az open beta?

  Már napok óta elérhető bárki számára az open beta, de mi bűzlik körülötte?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 35

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.