2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • DJ Festival

    Végre ülök, és nincs semmi komolyabb elfoglaltságom. Slam.fm-et hallgatok, és azon töprengek, hogy lehet ilyen anyanyelvvel felnőni. Hogy a fenébe nem törik el ezeknek a nyelve?!

    Csütörtök este fél nyolckor szólt Dávid, hogy mennem kellene fotózni az Expo Center rendezvénycsarnokba. Mindig is kíváncsi voltam milyen egy ilyen DJ Festival, hogyan zajlik, és miért szeretik, és látogatják olyan sokan. Szóval, volt összesen kettő órám feltölteni az akkumlátoraimat, összekészülni, megfürdeni, megborotválkozni, elugrani Pamacs vakujáért, amiért ezúton is köszönetet mondanék, kivinni a kocsit tesómnak a munkahelyére és kiérni az Expoba. Miután vettem ezt az akadályt nagyjából 11 óra lehetett, amikor leszállva a buszról, kabátban és a Lowepro fotós hátizsákommal megérkeztem a helyszínre. Az egyik biztonsági őr meg is kérdezte, hogy – „Mi van, ideköltözöl?” – miután közöltem vele, hogy fotózni, azaz dolgozni jöttem, akár csak Ő, de ha nem fontos akár el is mehetek, nem is kérdezett semmit egyszerűen beengedett. A pénztárnál felvilágosítottak, hogy bejöhetett volna velem valaki, de mire visszakérdeztem már ki is húzták a plusz egy főt a listáról, hogy még véletlenül se.

    Folytatás...

    Sir Riccio 14 éve 19

  • Fakopáncs Frici

    Dani barátom ébresztett ma reggel, azzal, hogy írjak nekik valami filmet, mert Dóri beteg és unatkoznak. Örültem, hogy felébresztett, Laca pedig már rám is ugrott, hogy uccu, neki azonnal tessék írni "A" hírt a Canon 1D Mark IV-el kapcsolatban, mert, hogy bejelentették. A délelőttöm ráment mire maradéktalanul és hibátlanul közölni tudtuk, de hazai viszonylatban azt hiszem így is elsőként tudósítottunk az újdonságról.

    Evés közben néhány cinkét pillantottam meg, ahogyan a kertben kergetőztek. A villát a kezemből kiejtve, zsíros paprikás-krumplilével összefröcskölve mindent, rohantam összerakni a gépet, hogy én ezeket most lefotózom, ha beledöglök is. Mivel édesanyám épp akkor kísérte ki Évi nénit, aki épp hazafelé igyekezett (a szomszédba), az elköszönés fázisain keresztül az összes madarat elijesztették még a megyéből is. Kezdtem feladni, kezdtem nagyon fázni, és a lábaim is teljesen elzsibbadtak, a guggolva töltött kb. 20perc alatt. Már elkezdtem feltápászkodni, amikor kopácsolást hallottam. Odakaptam a fejem és a környéken ólálkodó harkályt pillantottam meg amint lelkesen kopogtatta a szomszéd udvarában lévő fát.

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 5

  • Canon EOS 1D Mark IV - nem maradt ki a négyes

    A teljes hírt a fototrenden olvashatjátok!

    Sir Riccio 15 éve 3

  • Fogadj Örökbe Egy Állatot

    Áll a Misina Állatvédő Egyesület bannerén, amely nem rég foglalta el az Őt megillető helyet az oldalon. Krisztike régóta rágta a fülem, hogy vigyem ki, mert Ő lovagolni szeretne. Bevallom őszintén nem sok kedvem volt a dologhoz, de tegnap végül beültünk az autóba és némi tévelygés után megérkeztünk a létesítmény parkolójába. Két leányzó éppen pónigolt a karámban, és egy kedves hölgy is volt velük, aki útbaigazított bennünket, megadta a telefonszámát, Krisztike Őt fogja majd keresni, ha lovagolni megy.

    - Ha már itt vagyunk, körülnézünk…- gondoltuk.
    Lenyűgöző volt, amit láttunk. Rengeteg állat, rengeteg olyan élőlény, amely a Misinások odaadó gondoskodása nélkül valószínűleg már régen nem élne. Tündéri kiskutyák, szép lovak, jófej csacsik, különböző madarak, néhány méterre tőlünk sétálgató gólya, és egy őzike jellemezte a terület élővilágát, nem beszélve a Parasztudvarról ahol a hazánkban Őshonos állatokat tekinthetik meg az ide látogatók. Nagyon tetszett, amit láttunk, és még este írtam az egyesület e-mail címére, hogy ha van bannerük szívesen kitenném, mert bár anyagi támogatásban jelenleg nem lehetek a segítségükre, talán ez is jelent valamennyit.

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 15

  • Itt a Nikon D3s

    Ilyen híreket szeretnék írni, még, sokat!
    A teljes hírt ITT olvashatjátok.

    Sir Riccio 15 éve 2

  • Szüreti bál, Katica és az új objektívem

    Nos elérkezett a várva várt pillanat. Tegnap reggel álmos fejjel lépdeltem az ajtóm felé, hogy megtudjam, vajon a futárral beszél-e telefonon kedves édesanyám. Megtudtam, a futár volt, elmeséltem neki, hogy merre kellene jönnie, aztán pedig gyorsan magamra kaptam valami ruhát amiben az utcára is kimehettem.

    Nem telt bele sok idő, hamarosan megállt a ház előtt a fehér pickup, aminek raktere az én új "drááágaszááág"-omat rejtette. Elsőre egy cipőnyommal és egyéb ékességekkel ellátott dobozt fogott meg a futár srác, egy pillanatra elképzeltem, hogy a 16 lencséből 10 elrepedt és egy darabokban lévő objektívet foghatok hamarosan a kezemben, de nem. - Várj, ez nem az - és már adta is a kezembe a rekeszben lévő dobozt, majd a papírok aláírása után már boldogan lépdeltem felfelé a lépcsőn, kezemben a dobozzal.

    Egy gyors próba után készülődni kezdtem, reménykedtem, hogy még időben érkezem majd Túronyba, és lehetőségem nyílik segíteni legalább a szüret végénél, de sajnos már csak ebédre értem oda, ráadásul már ettem Krisztikénél így enni nem is tudtam volna. A UPC-s szerelő srácnak ezúton is köszönöm, hogy elszállított a Budai Vámig különben még később érkezem. Laci barátom kishúgáról sikerült egy képet csinálnom, tündéri kislány ez a Katica.

    Folytatás...

    Sir Riccio 15 éve 2

  • Új Magyar Honfoglalás

    Ez az első olyan bejegyzés, amely bizonyos okokból kifolyólag egyedül a saját blogomon lesz elérhető, ide csak azért kerül fel ez a néhány sor, amelyet most olvasol, mert szeretném ha minél többen látnák, és minél többen a magukévá tennék a benne foglaltakat.
    Köszönöm ha a fenti linkre kattintasz!

    Sir Riccio 15 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.